TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

«Teiču purva vilinājums» piesaista vairāk nekā 100 interesentu

Aizvadītajā nedēļas nogalē Teiču dabas rezervātā pulcējās vairāk nekā 100 interesentu, lai Dabas aizsardzības pārvaldes organizētajā pasākumā “Teiču purva vilinājums” savām acīm skatītu un izzinātu Baltijas valstīs lielāko neskarto sūnu purvu un ar to saistīto dabas rezervātu.

Tiem, kuri gribēja uzzināt par Teiču dabas rezervāta vēsturi, ainavu un ekosistēmu nozīmi dabas daudzveidības saglabāšanā, Pārvalde piedāvāja divas pulcēšanās vietas – rezervāta teritorijā izveidoto Sildu purva laipu un ar dabas tūrisma infrastruktūru aprīkoto Kristakrūga stāvlaukumu pie Jēkabpils – Rēzeknes ceļa, kas iezīmē daļu no rezervāta robežas.

Pārvaldes darbinieka vadībā izejot 3 km garo purva taku, pārgājiena dalībnieki varēja vērot sūnu purva veidošanās procesus, kā arī dažādiem purvu tipiem raksturīgās floras un faunas pārstāvjus, uzzināt par Teiču purva dabas retumiem, piemēram, reliktajām sugām, kas saglabājušās no ledus laikmeta. Savukārt, tie, kuri izvēlējās Teiču purva rudenīgo ainavu vērot no 27 m augstā skatu torņa un klausīties speciālista stāstījumu, ieguva zināšanas par Teiču purva izveidošanās vēsturi, reljefu un tā plašumos saglabājamajām dabas vērtībām. Torņa pakājē apmeklētāji varēja iesaistīties purva pasaules izziņas spēlēs un gleznojumos atveidot no torņa vēroto purva panorāmu.

Kopumā unikālo iespēju - iepazīt Teiču dabas rezervātu speciālistu vadībā izmantoja apmēram 140 interesenti. Rosināti piedalīties dabas izziņas aktivitātēs, tajās labprāt iesaistījās arī garāmbraucēji, kas piestāja stāvlaukumā, lai mirkli atpūstos no ceļa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68987799sec.