Oktobra nogalē Leģendu nakts arī Jaunmoku pilī

Jaunmoku pils Kolonnu zālē plkst. 15:00 notiks izrāde – muzikālās mīklas “Kas dzīvo mežā?” Tas ir koncertstāsts nepilnas stundas garumā, kurā mūziķi kopā ar publiku mēģina rast atbildes uz jautājumiem un mīklām par norisēm mežā, zvēriem, putniem un kukaiņiem.

Koncerta laikā klausītāji un skatītāji uzzina daudz jauna par zvēriem. Mūzika veidota no zināmiem klasiskās un tautas mūzikas fragmentiem. Uzvedumā klausītāji caur mīklu minēšanu un uzdevumu risināšanu tiek iesaistīti stāstā par dažādiem zvēriem, tādā veidā raisot bērnā loģisko un radošo domāšanu. Vai Tu, piemēram, zini, cik ezim ir adatu vai cik acu plakstiņu ir pūcei? Un vai skudras vispār guļ? Šie un citi jautājumi nodarbina mazā Buciņa prātu. Viņš apslimis guļ mājās, bet Kāpostkungs zaķis zina, kā palīdzēt! Viņš organizē Laumiņu aģentūru, kas ar mīklu, uzdevumu un dabas dziedniecības līdzekļu palīdzību ļauj Buciņam atgūt veselību un možu prātu.

Vizuālo noformējumu veido mākslinieces Ilvitas Didrihsones gleznu spilgtie un izteiksmīgie tēli, kas īpaši raisa bērnu fantāziju. Koncertstāstā piedalās kādreizējie Rīgas Doma kora skolas absolventi, mūziķi Monta Martinsone (balss), Nora Kalniņa (balss), Mārtiņš Zvīgulis (balss), Austris Kalniņš (taustiņi) un Ernests Mediņš (perkusijas). Par koncerta vizuālo noformējumu gādā Egīls Kupčs.

Plkst. 16:00-17:30 norisināsies ģimeņu orientēšanās sacensības pils parkā. Spēlē būs nepieciešams sadarboties radoši stratēģiskā uzdevumā – pēc atsevišķiem fotogrāfiju gabaliņiem atšifrēt konkrētus priekšmetus un noteikt to atrašanās vietu. Būs arī apbalvošana.

No plkst. 18:00 būs īpaša vakara programma ar latvju danču mūziku, stāstiem un ziņģēm. Stāstus stāstīs latvisko tradīciju apzinātāja, glabātāja un tautās nesēja – Sēmes Pasaku raganiņa (Ivita Kalnozola – Kalsere).

No plkst. 20:00 piedāvāsim naksnīgu un maģiski skaistu pastaigu izgaismotā pils parkā.

Ieejas maksas visā pasākumā: pieaugušajiem - 5,00 euro, skolēniem - 1,00 euro; uzrādot Ģimenes 3+ karti - 11,00 euro. Atsevišķi tikai uz DIENAS izrādi vai VAKARA programmu: pieaugušajiem - 3,00 euro, skolēniem - 1,00 euro; uzrādot Ģimenes 3+ karti - 7,00 euro.

Jaunmoku pils muzeja apskate – pēc muzeja cenrāža.

Leģendu naktī būs arī īpašs piedāvājums no ģimenes restorāna – galdā celsim meža karalieni baraviku - varēs baudīt baraviku krēmzupu (6,50 euro), Briežu gaļas steiks ar kartupeļu – baraviku gratīnu (20,00 euro) un veselīgo vitamīnu bumbu, kuru pie mums iemīļojuši pat bērni - karsto smiltsērkšķu dzērienu ar medu (3,50 euro). Galdiņu iepriekšēja rezervācija pa tel. 26187442.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Uzņēmumi


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92576289sec.