Dobele: Atklātas vides skulptūras - Annas Brigaderes Tērvete četros gadalaikos

2022. gada 20. martā Tērvetes vēsturiskajā centrā pie Klosterkalna tika atklātas vides skulptūras, kas veltītas tērvetniecei, dižajai rakstniecei un personībai Annai Brigaderei. Vienlaikus, skaitot aizejošās ziemas pēdējās sekundes, ar labām domām un klusu vēlēšanos pie sevis visi kopā sagaidījām Pavasari.

Skulptūru ansamblī katra no tām simbolizē savu gadalaiku, par ko liecina pie katras skulptūras teksts no Annas Brigaderes triloģijas “Dievs.Daba.Darbs”.

Saules ceļš sākas ar Pavasari, ko simbolizē pirmā Daces Reinikas atklātā skulptūra – ezis. Dodoties tālāk, skatam paveras lapsa ar lapsēnu, kas simbolizē Vasaru. Šo skulptūru atklāja Dobeles novada priekšsēdētāja vietnieks Guntis Safranovičs un Kultūras pārvaldes vadītāja Nadežda Čerpaka.

Ar lepnumu un gandarījumu par izveidoto vides objektu, kas veltīts Annas Brigaderes 160. jubilejai, visus uzrunāja muzeja "Sprīdīši" sirds un dvēsele Rasma Rapa. Viņa atklāja skulptūru, kas simbolizē Rudeni - dzērvi. Savukārt Ziemas simbolu – briedi atklāja Tērvetes pagasta pārvaldes vadītājs Māris Berlands.

Pasākuma atklāšanā piedalījās jauktais koris “Tērvete” (diriģente Dace Reinika), Tērvetes kultūras nama folkloras kopa “Ceļteka” (vadītāja Anda Ābele), Tērvetes amatierteātris “Trīne” (režisore Dzintra Zimaiša), laikmetīgas deju skolas “Vendija” dejotājas, savukārt pasākuma noslēgumā daudzus pārsteidza Fire Show studio pārstāvji.
Ar savu klātbūtni visus klātesošos pagodināja arī skulptūru autori Aleksandrs Repins (skulptūras briedis un lapsa) un Artūrs Ozols (skulptūras ezis un dzērve). Kā arī visa skulptūru ansambļa apvienojošā – grāmatas simbola autors Juris Purmalis.

Kultūras nama vadītāja Monta Bērziņa PALDIES teica ne tikai ikvienam klātesošajam, bet arī skulptūru izveides idejas atbalstītājiem – bijušajai Tērvetes novada domei un Dobeles novada domei un būvvaldes speciālistei Lindai Mierlaukai, skulptūru māksliniekiem, amatierkolektīvu vadītājiem un katram, kas personīgi sniedza savu artavu pasākuma norisei.
Viennozīmīgi var teikt - ir tapusi jauna un skaista vieta Tērvetē, kas ikvienam turpmāk apliecinās un atgādinās, ka rakstniece Anna Brigadere vienmēr ir jūsmojusi par dabu, par savu Tērveti, par tās krāšņumu četros gadalaikos.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41294122sec.