Rembates parkā Lielvārdē atklāj jaunu vides objektu

Lielvārdes novads aicina apmeklēt jauno vides objektu Rembates parkā Lielvārdē blakus Lielvārdes novada Kultūras centram! Jaunais vides objekts veltīts novadniekam Kārlim Grigulim. Kas bija šis vīrs, kurš, stabulēdams visdažādākās melodijas, spēja sasaukt sev apkārt visus meža putnus?  

Kārlis Grigulis, kuram 2019. gada 16. februārī būtu 135. gadadiena, bija ne tikai dabas pazinējs, putnu balsu imitators, ornitologs, bērnu grāmatu rakstnieks, bet, kā krēsla atklāšanas svinīgajā pasākumā uzsvēra viņa mazmeita Teiksma Jansone, arī mākslinieks un mūziķis. Jaunā vides objekta autors ir metālmākslinieks Aldis Lambergs.

Kārlis Grigulis ir teicis: "Putniņu dzīves pētīšana nav tikai aizraušanās vien. Zinot ligzdošanas apstākļus, mēs savairosim derīgos putnus! Kas tā par bagātību! Paceplītis apēd 76 kukainīšus dienā un nesmādē arī odus. Melnais mušķērājs tiek galā ar tūkstoš mušām dienā. Bet viens pārītis zīlīšu apsargā četrdesmit ābeles no kukaiņu uzbrukumiem. Putniņu derīgumu pat aplēst grūti! Nemaz jau nerunājot par viņu cilvēciskajām īpašībām, kuru vienam otram cilvēkam ir krietni vien pamazāk".

Mīlēt dzimtenes dabas skaistumu, prast izzināt, novērot, aizsargāt dabu – šādu novēlējumu mums atstājis Kārlis Grigulis.

Jaunais vides objekts Rembates parkā pievienojies trīs jau parkā esošajiem vides objektiem, kas veltīti izciliem novadniekiem – diriģentam Paulam Kveldem, dramaturgam Gunāram Priedem, Lielvārdes jostas audējiem - Arvedam un Verai Paeglēm. Kamēr vecāki iepazīst novada vēsturi, mazos apmeklētājus Rembates parkā gaida pērn atklātais rotaļu laukums. Turpat, ceļa otrā pusē, atrodas Uldevena koka pils un plašais likteņupes Daugavas krasts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47441292sec.