Kuldīgas restorānu nedēļa atgriežas ar astoto gardēžu sezonu

Kuldīgas restorānu nedēļa šogad norisināsies astoto sezonu pēc kārtas un jau kļuvusi par gardēžu ikgadēju tradīciju ne tikai kuldīdzniekiem, bet arī pilsētas viesiem. Šogad Kuldīgas restorāna nedēļa notiks no 5. līdz 11. decembrim, kuras laikā četrpadsmit Kuldīgas un tās apkārtnes restorānos un kafejnīcās varēs baudīt svētku laikam sagatavotos piedāvājumus par draudzīgu cenu – divu ēdienu maltīte par 12 eiro un trīs ēdienu maltīte par 17 eiro.

Kuldīga viennozīmīgi ir vērā ņemams Latvijas gastronomijas galamērķis ārpus Rīgas, ar labu un daudzveidīgu piedāvājumu – pilsētā un tās apkārtnē ir vairāk nekā 30 ēdināšanas uzņēmumi. “Gastronomija ir Kuldīgas neatņemama sastāvdaļa, un restorānu vai kafejnīcu apmeklējums nav tikai stāsts par ēšanu, bet ļauj ne tikai pilsētas viesiem, bet arī pašiem kuldīdzniekiem atklāt Kuldīgas vietējo kultūru caur garšu pieredzi”, stāsta “Bangert`s” īpašnieks Artis Rozītis, kurš Kuldīgas restorāna nedēļā piedalās jau kopš pirmsākumiem.

Kuldīgas restorānu nedēļa aizsākās 2017. gada pavasarī kā eksperimentāls pasākums ar 11 dalībniekiem – no kuriem šī gada restorānu nedēļā piedalīsies četri, bet pārējie ir Kuldīgas restorānu nedēļas jaunpienācēji. “Kuldīgas restorānu nedēļa pirms pieciem gadiem bija kā aizraujošs ceļojums nezināmajā. Šobrīd tā ir pieredze un izaicinājums vienlaikus. Katra no restorānu nedēļām ir citāda, tādēļ, jo interesantāk ir tajā piedalīties un nemainīgi gūt jaunus iespaidus,” stāsta Santa Cine, restorāna “Goldingen Room” īpašniece.

Šogad 14 restorānu nedēļas dalībnieki vienojošies kopīgā mērķī – vienu nedēļu īpašu uzmanību veltīt savai Kuldīgas garšai – kādam iedvesma radusies no bērnības atmiņām un  tiks gatavots pēc vecmāmiņas receptes, kura reiz arī bijusi pavāre, citam Kuldīgas garša meklējam latviskās virtuves tradīcijās, bet vēl kāds iedvesmojas garšu pasaulē no dabas un Latvijas gadalaikiem. “Bērnības atmiņās ir viegli atgriezties caur smaržu un garšu pasauli. Un šīs siltās sajūtas, kas rodas, atceroties bērnību, Kuldīgas restorānu nedēļā piedāvāsim sajust caur citādākiem ēdieniem, nekā ierasti gatavoja vecāki vai vecvecāki, bet noteikti ar tām pašām sajūtām kā bērnībā!”, skaidro Žanis-Raivo Behmanis, restorāna “Strauss un Kaza” šefpavārs.

Restorānu nedēļa ir lieliska iespēja, lai pie viena galda satiktos ģimenes, darba kolektīvi, draugi vai sen nesatiktas paziņas un ne tikai – tas ir kopējais prieks un svētku sajūta arī pašiem restorāniem! “2017.gadā bijām nofinišējuši savu pirmo eksperimentālo sezonu, guvuši pārliecību par savām spējām un vēlējāmies jaunus izaicinājumus. Pirmā restorānu nedēļa “Pilskrogs” bija ārkārtīgi veiksmīga, tāpēc ar prieku piedalījāmies visās nākamajās. Šogad piedalīsimies atkal, jo restorānu nedēļa mums tāpat kā apmeklētājiem, ir svētki. Pēc restorānu nedēļas maratona vienmēr esam pozitīvi uzlādēti, lai gan noguruši, bet vienmēr guvuši prieku no labām emocijām un foršās kņadas”, sajūtās dalās “Pilskrogs” īpašniece Agnese Grundmane.

Vairāk par Kuldīgas restorānu nedēļu un tās piedāvājumiem: https://tastekuldiga.lv/, Facebook: https://www.facebook.com/TasteKuldiga, Instagram: https://www.instagram.com/tastekuldiga/ 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
EKSKURSIJU SVĒTDIENA 26.02. Melngalvju nams
Tiekamies Melngalvju namā! | Skatīt vairāk
Latvija
Kā Jaunpils pils krodziņš strādā ziemā? Tukuma TIC
Jaunpils pils krodziņš atvērts no TREŠDIENAS līdz SVĒTDIENAI jau no plkst. 11:00! | Skatīt vairāk
Romantiskas vakariņas no putna lidojuma Park Hotel Latgola
Ja Jūs vēlaties Valentīndienu aizvadīt īpaši un neaizmirstami, tad uzaiciniet savu otro pusīti uz visromantiskāko vietu pilsētā - restorānu PLAZA, | Skatīt vairāk
Jauni Augšdaugavas novada tūrisma ceļveži TAKA
Lai informācija par tūrisma jaunumiem vienmēr būtu aktuāla un uzticama, Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde “TAKA” izveidoja jaunu tūrisma | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2023 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2023 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47049093sec.