20. janvārī Limbažos barikāžu rekonstrukcija

Janvārī aprit 30 gadi kopš 1991. gada janvāra barikādēm, kad Latvijas neatkarības atbalstītāji aizstāvēja valsts brīvību pret militārām akcijām un neatkarības pretiniekiem.  

Barikādes bija nozīmīgs tautas pašapziņas un gribas izpausmes brīdis, kad cilvēki bija apņēmības pilni nosargāt savu zemi un brīvību. Tā bija nevardarbīgās pretošanās izpausme, masveidīga gatavība aizsargāties bez ieročiem, kad, Latvijas Tautas frontes aicināti, iedzīvotāji izveidoja barikādes apkārt stratēģiski svarīgiem objektiem Rīgā un citur Latvijā. Pateicoties plašajai sabiedrības iesaistei, neatkarības pretinieku mēģinājums pārņemt varu izgāzās. 1991. gada janvāra barikādes ir arī izcils un unikāls starptautiskas nozīmes nevardarbīgas pretošanās piemērs, kā arī būtiska Latvijas vēstures sastāvdaļa.

Godinot 30 gadus kopš 1991. gada notikumiem un ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus, 20. janvārī Burtnieku ielā un Burtnieku kvartālā, skanot trešās atmodas mūzikai, tiks iedegti vairāki ugunskuri un no plkst. 15.00 līdz 20.00 būs apskatāmas improvizētas barikādes ar to laiku tehnikas vienībām un vienas dienas āra foto ekspozīcija ar barikāžu laika fotogrāfijām.

Galvenais rekonstrukcijas mērķis ir atcerēties, pieminēt un izjust pateicību pret cilvēkiem, kuri piedalījās barikādēs vai nu tieši – atrodoties kādā no objektiem, pienesot siltus dzērienus un ēdienus, veidojot muzikālu atmosfēru, vai arī domās – paliekot mājās un gaidot savus mīļos atpakaļ sveikus un veselus.

Barikāžu laiku rekonstrukcija tiks veidota pastaigas formātā.

Barikāžu rekonstrukciju veido  Limbažu novada pašvaldības aģentūra “Lauta” un izglītības un kultūras nodaļa, Limbažu pagasta pārvalde.

Atgādinām, ka joprojām jāievēro piesardzības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību. Aicinām rūpēties par roku higiēnu un izmantot publiski pieejamos dezinfekcijas stendus, kā arī ievērot distanci un sanitāro protokolu, apmeklējot publiskas vietas.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Latvija
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93227696sec.