Nedēļas nogalē notiks Peoniju svētki Limbažos

Sestdien, 19. jūnijā, no plkst. 12:00 līdz 22:00 Limbažos, Burtnieku kvartālā, notiks „Peoniju svētki” un visas dienas garumā vairāk nekā 100 dažādas peoniju šķirnes gaidīs apmeklētājus, lai priecētu ar savu krāšņumu un šarmu.

Pirms kāda laika peonijas bija mazliet palikušas ēnā, ierindotas pie vecmāmiņu puķēm, nu tās atkal ir modē. Tās brauc apbrīnot, apjūsmot, pasmaržot, iemūžināt fotogrāfijās, nolūkot, kādas šķirnes vēlētos iestādīt savā dārzā.

Pateicoties peoniju dārzu saimniecēm - Ievai Rožlapai, Ingrīdai Zaķei, Initai Putniņai, Marijai Vītolai, Regīnai Tamanei, Silvijai Jaundžeikarei un Unai Runcei šos krāšņos ziedus būs iespējams aplūkot arī Burtnieku kvartālā.

Pasākuma laikā būs iespēja uzklausīt pieredzējušus ekspertus un rast atbildes uz jautājumiem par peoniju kopšanu un audzēšanu. Svētku norises teritorijā būs iespējams aplūkot arī tematisku peoniju gleznu izstādi, degustēt un iegādāties piena pārstrādes uzņēmuma „Limbažu siers” produkciju un gardo „Gogelmogels” mājas saldējumu. Svētku laikā būs iespēja nopirkt šūšanas un tekstilgalantērijas ražotnes „Latvijas tekstils” gatavoto suvenīru kolekciju ar šo krāšņo ziedu motīvu.

Svētku norisi un Limbažu vecpilsētas panorāmu apmeklētājiem būs iespēja verot no Vecā ugunsdzēsēju depo torņa.

Iepriekš piesakoties, peoniju ziedēšanas laikā iespējams arī apskatīt Limbažu novadā esošos peoniju dārzus:

- Peoniju dārzs "Dīriķi", Limbažu pagasts, tālr.26324569;

- Peoniju dārzs "Kalnbudes", Vidrižu pagasts, tālr. 29129056;

- Peoniju dārzs "Zaļumnieki", Limbažu pagasts, tālr. 26296067.

Svētku atklāšana - plkst. 12:00. Ieeja pasākumā ir bez maksas. Pasākumu organizē: Limbažu novada pašvaldības aģentūras "LAUTA" un "ALDA"

Atbalsta: SIA "Latvia Timber International", AS "Limbažu siers", SIA "Latvijas tekstils", SIA "Izdevniecība Auseklis".

Tālrunis informācijai: 28359057

Informējam, ka šī pasākuma laikā tiek veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Limbažu novada pašvaldības aģentūras "LAUTA" mājas lapā un sociālos tīklos.

Pasākuma laikā jāievēro valstī noteiktie Covid 19 epidemioloģiskie ierobežojumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84963512sec.