Limbažos notiks starptautiskais amatierteātru festivāls «Spēlesprieks»

Šī gada 24., 25. un 26. septembrī Limbažu pilsētā notiks starptautiskais amatierteātru festivāls “Spēlesprieks”, pulcējot 13 dažādus teātra kolektīvus no visas Latvijas un Lietuvas.

Festivāls “Spēlesprieks” šogad tiks organizēts jau 16. reizi, pie tam astoto reizi ar starptautisku nozīmi, piedāvājot plašu teātra izrāžu programmu Limbažos. Trīs dienu garumā – piektdien, sestdien un svētdien – tiks spēlēti 13 dažādu formu, raksturu un žanru iestudējumi. Tos rādīs Tautas teātru kolektīvi no Rēzeknes, Jūrmalas, Ventspils, Saldus, Jēkabpils un Cēsīm, jauniešu teātris “Eksperiments”, Liepājas Neatkarīgais teātris, Valkas pilsētas teātris, Kauguru teātris “Vīzija”, Lubānas amatierteātris “Priekšspēle”, Skultes amatierteātris un Krekenavas teātris no Lietuvas.

Šī gada festivāla devīze ir “Skatuve ar un bez rāmja”, kas teātra izrādes ļaus piedzīvot gan tā klasiskajā formātā, gan improvizētās versijās un neierastās vidēs – pilsētas bibliotēkā un dabas pastaigā ap Limbažu Lielezeru. Vairākas izrādes vērsīs uzmanību sievietes noslēpumainajai dabai, piemēram, Sjūzenas Hilas iestudējumā “Sieviete melnā”, Justīnes Kļavas “Dāmās”, Annas Rancānes lugā “Meklējiet sievieti”, jauniešu kolektīva improvizētajā “Ak, sieviete”, Slavomira Mrožeka “Sievietes. Vīrieši” un Dario Fo un Franka Rames “Brīvajā pārī”. Tāpat notiks tikšanās ar Zanes Pamšes “Vīrieti” un “Ezermaļu krokodilu” no Jāņa Jaunsudrabiņa klasikas, un Nikolaja Gogoļa “Veclaiku muižniekiem”. Savukārt, Alehandro Kasona “Trešais vārds”, “Loterija pēc 15 gadiem”, “No Ceikstes līdz Aiviekstei” un Evitas Sniedzes “Tie paši oši” ir izrādes, kas vedīs no Spānijas līdz Latvijas lauku ainavām, no komēdijas līdz traģikomiskam farsam, no groteskas līdz gotiskam trillerim. Daļa no izrādēm būs jau spēlētas cituviet, taču vairākas piedzīvos arī pirmizrādi tieši festivālā “Spēlesprieks”.

Ar festivāla programmu un norises vietām varēs iepazīties lapā www.festivalsspelesprieks.lv, kā arī sekot līdzi jaunumiem festivāla sociālajos tīklos. Festivāla “Spēlesprieks” izrāžu apmeklējums būs bez maksas. Informējam, ka pie ieejas būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un derīgs Covid-19 sertifikāts. Festivāla organizatori lūdz uz izrādēm ierasties laicīgi.

Jau no pirmsākumiem festivāla “Spēlesprieks” mērķis ir veicināt amatierteātru attīstību, saglabāt teātra mākslas tradīcijas, kā arī popularizēt jaunu iestudējumu formu radīšanu, skatītājiem sniedzot iespēju iepazīt teātru atšķirīgos sniegumus pēc formas, satura, dramaturģijas un nacionālās bagātības. Festivāla režisore un producente ir Inta Kalniņa, to organizē Limbažu novada pašvaldība kopā ar Limbažu Ausekļa teātri. Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk
Latvija
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97829509sec.