LATVIJA | Aizkraukle

Gaismas uzvedumu «Lāčplēsis» Likteņdārzā apmeklējuši vairāk nekā 8000 cilvēku

Valsts svētku laikā Likteņdārzā uzmirdzēja Andreja Pumpura eposs “Lāčplēsis”, kuram šogad aprit 135. gadadiena. Līdz šim vērienīgāko gaismas uzvedumu Latvijā svētku laikā apmeklēja vairāk nekā 8000 apmeklētāju.

Leģendāro eposu pastaigu takas veidolā iedzīvinājis režisors Kārlis Anitens un šī gada “Spēlmaņu nakts” nominants gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš. Katru vakaru notika pieci gaismas izrādes seansi, kurus apmeklēja vairāki simti cilvēku no dažādām Latvijas vietām. “Lāčplēsis” norisinājās teju divu kilometru garā pastaigas takā cauri visam Likteņdārzam, sadarbojoties dabai ar gaismu, skaņu, mūziku, video, scenogrāfiju un aktiermākslu. Apmeklētāji 17 epizodēs piedzīvoja Andreja Pumpura varenā eposa dramatizējumu, kuru emocionāli ieskaņoja aktieri Inga Misāne-Grasberga un Gundars Grasbergs, oriģinālmūziku komponēja jaunie mūziķi Jānis un Signe Aizupieši, savukārt video epizodes veidoja mākslinieks Toms Zeļģis.

Uzveduma veidotāji sāņēmuši neskaitāmas atsaukmes par pasākumu. Vērienīgā pasākuma apmeklētība liecina, ka sabiedrība ir ieinteresēta netradicionālos un laikmetīgos brīvdabas uzvedumos. Sociālajā tīklā Facebook lietotāja Laila Bergmane raksta: “Mūsdienīga gaismu spēle, apvienojumā ar aktieru emocionālu eposa vēstījumu 17 pieturas punktos, un muzikālu paspilgtinājumu ik ainā. Skolēni, uzmanīgi ieklausoties stāstījumā, būs iepazinušies ar Andreja Pumpura eposu “Lāčplēsis” un vecākai paaudzei tas ir nedaudz piemirstā atkārtošana. Teikšu, ka režisoram un komandai izdevies uzdāvināt Latvijas 105. dzimšanas dienā skaistu dāvanu. Paldies! Bijām gandarīti.”

Inga Liopa: “Šādos brīžos esmu lepna, ka esmu latviete un dzīvoju Koknesē - Latvijas sirdī.”

Vineta Gončare: “Paldies par brīnišķīgo gaismas uzvedumu! Lieliska dāvana Latvijai 105. dzimšanas dienā īstajā vietā un īstajā laikā!”

Linda Leja: “Liels paldies visai komandai par emocionāli bagātu un vizuāli baudāmu ceļojumu! Ar sirdi Latvijā! Tas viss bija tik fantastiski! Vārdos grūti aprakstīt...

Uzveduma režisors Kārlis Anitens: “No pirmās sarunas ar Oskaru Pauliņu līdz katra skatītāja sagaidīšanai pie ieejas vārtiem pagājušajā nedēļā. Šis ir bijis līdz šim sarežģītākais radošais uzdevums, lielākais izaicinājums, kam esmu gājis cauri. Tas bija Lāčplēša cienīgs pārbaudījums, kuru kopā ar komandu izturējām gods godam! Paldies ikvienam, kurš radoši, tehniski, organizatoriski piedalījās šī notikuma radīšanā - katrs savā vietā un savā noliktā kārtā. Ir gandarījums par paveikto, bet arī salds nogurums.”

Turpinot pagājušā gada nogalē aizsākto tradīciju, arī šogad Ziemassvētku gaidīšanas laikā no 16. līdz 22. decembrim Rundāles pilī vakara stundās būs baudāms gaismas un skaņas uzvedums – “Lustru balle pilī”. Arī šī notikumu radošā komanda ir režisors Kārlis Anitens un gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46427107sec.