Mazsalacas kapliča un kapsēta , kapi

Mazsalaca

Mazsalacas kapsēta sākta lietot 1773.gadā. Šobrīd tā ir vienīgā kapsēta Mazsalacas apkārtnē .Kapsētā ir ap 300 senu piemiņas zīmju veltītu senajām Mazsalacas novada dzimtām-Orēm, Dauguļiem, Hincenbergu, Kapsētā ievērības cienīgi ir 2 pieminekļi. 1939.gadā tēlnieks Arvīds Brastiņš veidojis kapu pieminekli gleznotājam, grāmatu ilustratoram un skolotājam Jānim Saukumam.un E.Kurava firma ir veidojusi Pāles saimnieka Jāņa Kukurbala pieminekli. Salacas krasta nogāzes lejas daļā ir atsevišķi nožogoti kapa laukumi muižnieku dzimtām-(Felkerzāmi, Fitinghofi)<br> Kapsētā atrodas 2 kapličas. Senākā ir Nummersu dzimtas kapliča, celta 18.gs.beigās baroka stilā. Pēc remonta 80.gados tās sākotnējo izskatu pilnībā atjaunot neizdodas. Tagad izmantojamai kapličai ir īpatnēja daudzstūru forma, tā celta 1939.gadā.

Mazsalacas kapliča un kapsēta, kapi

Adrese: Mazsalaca
Mājas lapa: www.mazsalaca.lv
Avots:

Saņemtas atsauksmes: 1

Labdien!
Sakiet, lūdzu, kā pieslēgties digitalizētajai Mazsalacas kapsētai. Vēlējos precizēt informācijau par aizgājušajiem, tādejādi izpildīt Jūsu lūgumu.
Ar cieņu -
Oskars. | 04.04.2020 | Oskars

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: