pasaules ēdiena diena.

Apskatām 1 - 40 no 303 vārdam 'pasaules ēdiena diena'

16. oktobris vēsturē: Atzīmē pasaules ēdiena dienu

1945. gadā Apvienoto Nāciju organizācija pasludināja, ka ēdiens nav privilēģija, bet gan katram cilvēkam uz to ir tiesības...

Nils Ģēvele – pirmais Latvijas šefpavārs, kurš iekļūst pasaules prestižākā pavāru konkursa Bocuse dOr finālā

Restorāna “Ferma” šefpavārs Nils Ģēvele ir pirmais Latvijā, kurš iekļuvis pasaulē prestižākā kulinārijas konkursa Bocuse d’Or finālā, izvirzot mūsu valsti starptautiskās kulinārijas elites priekšgalā...

Bangkoka un Puketa: populārākie ceļojumu galamērķi Taizemē. Kā izvēlieties savu

Plānojot pirmo ceļojumu uz Taizemi, populārāko galamērķu topā ierindojas Bangkoka un Puketa. Abi piedāvā unikālu pieredzi, ko caurvij...

No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem

Uzkodas ir neatņemama sastāvdaļa, baudot siltas vasaras dienas ģimenes un draugu lokā mājās, zaļumos vai dodoties pārgājienā...

«Santa Maria»: Svaigi maltas universālās garšvielas sader ar jebkuru ēdienu

Svaigi maltas garšvielas piešķir ēdienam izcilu garšu, reizē sniedzot katram virtuvē sajusties kā šefpavāram, Santa Maria veiktās aptaujas...

Atklāj dažādu valstu garšas izstādē «Riga Food» Ķīpsalā

2024. gada 5.–7. septembrī aizraujošā garšu ceļojumā sauc Baltijas lielākā pārtikas industrijas izstāde “Riga Food 2024”, kas iepazīstinās...

Slavenais Spānijas galamērķu trio - Barselona, Malaga, Palma - kuru izvēlēties

Spānija ir valdzinoša valsts, kas vilina ceļotājus ar pasakainām pludmalēm, krāšņu vēstures mantojumu, dinamiskām pilsētām...

Tūrisma uzņēmēji priecēs ar pārsteigumiem Valmieras dzimšanas dienā

Izcilajam soļotājam, valmierietim Jānim Daliņam veltīts jauns picas piedāvājums un spēka brokastis, īpašie Valmieras dzimšanas dienas gardumi un...

Mājas kafejnīcu dienas Salaspils un Ropažu novados 2024

Turpinot jau pirms 3 gadiem uzsākto ieceri būt par daļu no gada garšīgākās vietējā tūrisma veicināšanas iniciatīvas, arī šogad vasaras izskaņā...

Tartu 2024 Latviešu dienās piedzīvosim kaimiņu draudzēšanās mākslu

Tartu pilsēta un Dienvidigaunijas reģions šogad ir Eiropas kultūras galvaspilsēta (Tartu 2024), aicinot apmeklēt vairāk nekā 1000 norišu...

25. jūnijs vēsturē: Madagaskara svin savu neatkarības dienu

26. jūnijā, neatkarības gadadienu atzīmē valsts ar ievērojamu dzīvnieku pasauli un tādu  tradīciju dažādību, kas...

Bioloģiskā daudzveidība uz mūsu šķīvjiem: vai atradīsies vieta arī kukaiņiem?

Ielūkoties nākotnē ir aizraujoši, un pārtika ir viens no veidiem, kas jau šodien ļauj nojaust, kā dzīvosim rīt: arvien lielāku nozīmi pievēršam bio un eko...

15. maijs vēsturē: ASV atver pirmo McDonalds restorānu

Mūsdienu ātrās ēdināšanas ķēdes "McDonalds" pirmais restorāns savas durvis vēra jau...

Neaizmirstama atpūta Turcijā, TOP 3 viesnīcas atpūtai ar bērniem

Ceļojums uz ārvalstīm ir pieredze, ko mēs vēlamies baudīt patiesi pilnvērtīgi. Tomēr ģimenes, kurās aug gados jauni bērni, no pieredzes zina...

«FlixBus» nosauc Latvijas iedzīvotāju populārākos pavasara galamērķus

Saskaņā ar tālsatiksmes autobusu operatora “FlixBus” apkopoto informāciju, šajā pavasarī vieni no populārākajiem galamērķiem ārpus Baltijas valstīm...

Gurmānu svētki Dubaijā: notikums, kurā satiekas visas pasaules garšas

19. aprīlī Dubaijā tika atklāts 11. Dubaijas ēdiena festivālal “Dubai Food Festival”, kas ilgs līdz 12. maijam. Šis pasākums ir labākais veids...

7. aprīlis vēsturē: Atzīmē Pasaules veselības dienu

Kopš 1948. gada 7. aprīļa, kad dibināja Pasaules Veselības organizāciju, svin arī Pasaules veselības dienu. Šogad tās galvenā tēma ir “Mūsu planēta, mūsu veselība”, lai...

Dubaija - ēdienu paradīze un vieta, kur satiekas pasaules gurmāni

Nav noslēpums, ka ceļošanas iemesli ir visdažādākie. Kāds alkst lutinošu “all inclusive” pieredzi, kāds aktivitātes dabā, kāds steidz iepirkt jaunākās zīmolu kolekcijas...

Padomi kiberpavāriem jeb kā izmantot mākslīgo intelektu ēdienreižu plānošanā

Trīs līdz piecas reizes dienā ir jāēd garšīgi un veselīgi, taču katru dienu pagatavot kaut ko jaunu un iedvesmojošu nebūt nav viegli. Tagad šādas ikdienas rūpes daļēji...

Salīdzināti Baltijas autobraucēju ēšanas paradumi – Latvija kļuvusi par Baltijas hotdogu lielvalsti

Degvielas uzpildes stacijas, kas pielāgojušās mainīgajam tirgum un patērētāju vajadzībām, kļuvušas par vietu, kur ne tikai uzpildīt degvielu, bet arī ātri un garšīgi paēst...

Havaju salu pokijam labi arī Latvijas virtuvēs

Paplašinoties Latvijā pieejamo produktu klāstam, pokijs ir atrodams ne tikai dažādu sabiedrisko ēdināšanas iestāžu ēdienkartēs, bet arī viegli pagatavojams mājās...

Seišelu salas - vairāk par baltu smilšu pludmalēm

Indijas okeāna Seišelu salas nereti tiek dēvētas par paradīzi. Mājīgas viesnīcas, izcilas pludmales, šalkojošas palmu audzes, granīta klintis...

Izbaudiet pasakainu decembri Daugavpilī

Līdz ar decembra iestāšanos sākas atskaites laiks līdz Jaunā gada sagaidīšanai.  Šogad pilsētas dekoratīvais un gaismas noformējums ienesīs jaunas vēsmas...

Pārtikas nozares nākotne: ēdienu inovācijas un hibrīdēdieni

Uzņēmēji un ēdinātāji visā pasaulē pēdējos gados ir sākuši pievērst uzmanību ēdienu inovācijām, kas ne tikai apmierina garšas kārpiņas, bet arī pozitīvi...

Izdzīvotājs ar stāžu un bijušais skolotājs dodas bīstamos piedzīvojumos Austrumāfrikā

Austrumāfrikas lūzumzonā jeb Lielā Rifta ielejā zinātniskajos pētījums jau ir atklāts daudz par cilvēces izcelsmi, taču šī vieta joprojām vilina...

Kurus produktus visbiežāk ēdam par maz?

Uzturs – mūsu ikdienas enerģijas, vitamīnu un minerālvielu avots. Atzīmējot Pasaules uztura dienu (16. oktobris), ir noderīgi pārskatīt savu ēdienkarti un izvērtēt...

Ilze Briņķe: Katrs bērns ir daļiņa no skolotāja dzīves

Darbs pirmsskolā sniedz ārkārtīgi lielu gandarījumu, bet vienlaikus tā ir arī ļoti liela atbildība, jo pirmsskola ir mazā cilvēka pirmā saskarsme ar mācībām...

Astoņi vērtīgi ieteikumi vielmaiņas veicināšanai

Par vielmaiņu bieži mēdz domāt pārāk vienkāršoti, raksturojot to kā ātru vai lēnu, tādā gadījumā iesakot dažādus paņēmienus, kā to paātrināt...

7 ieteikumi, kā mudināt bērnu ēst veselīgāk

Teju visi vecāki vēlas, lai viņu bērni ēstu veselīgāk, lai ikdienā neveselīgos un cukurotos našķus aizstātu augļi, dārzeņi vai citas veselīgas uzkodas...

No kūku konkursa līdz bārmeņu Reizenbergu stendapam – izstādē «Riga Food 2023»

2023. gadā izstāde “Riga Food” no 7. līdz 9. septembrim piedāvā daudzveidīgu pasākumu programmu ikvienam gardēdim...

Stambulas slavenākie kaķi: no Gli līdz Tombili

Tie, kuri ir viesojušies Stambulā vai citās Turcijas pilsētās, noteikti ir pamanījuši, ka ielās, kafejnīcās, veikalos, tirgū un pat slavenajā Svētas Sofijas mošejā...

Prom no civilizācijas: vai mūsdienās var izdzīvot savvaļā?

Arvien vairāk cilvēku Eiropā un citur pasaulē uz laiku vai pavisam atvadās no modernās dzīves ērtībām un izvēlas dzīvot tuvāk dabai...

Vairāki Rīgas restorāni iekļauti nozīmīgā Skandināvijas gastronomijas ceļvedī

Tapis Rīgas gastronomijas ceļvedis, kas publicēts ietekmīgā uz Skandināvijas tirgu orientētā gastronomijas emuārā...

Gardēži un pārtikas nozares profesionāļi no visas pasaules tiksies izstādē «Riga Food 2023»

Jau rudenī, no 7. līdz 9. septembrim, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2023”...

Eksotiskie ceļojumi galamērķi - kā izvēlēties piemērotāko?

Latvijas ilgā ziema arvien vairāk latviešus vilina uz mirkli par to aizmirst, dodoties ceļā pretī eksotiskai vasarai. Tomēr, kā atrast sev piemērotāko tālzemju galamērķi...

Pīters Pihers: Vai stāvam uz jauna restorānu laikmeta sliekšņa?

Pērn Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra noslēdza līgumu ar “Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin” par gastronomijas potenciāla analīzi Latvijā...

Kas piesaista latviešus Bulgārijā?

Nav jālido tālu, lai kvalitatīvi atpūstos un baudītu saulainu laiku par pieņemamu cenu. Tikai nedaudz vairāk kā divu stundu lidojums ļauj nokļūs saulainajā Bulgārijā...

Pavasara Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits

Pavasara Rīgas restorānu nedēļa ir īpašs kulinārās pasaules notikums, kas norisināsies divas nedēļas no 17. līdz pat 30. aprīlim...

Pieredzes stāsts: Turcija vietējo iedzīvotāju acīm

Turcija ir viens no populārākajiem pavasara un vasaras ceļojumu galamērķiem, kur šobrīd, kā stāsta tūroperatora “Novatours” pārstāve Diāna Alisoglu...

Marta Mackeviča: « Sentido Mamlouk Palace Resort » Hurgadā – vieta nesteidzīgai un mierpilnai atpūtai

Ja darbu apjoms un saules trūkums radījis īstu pavasara nogurumu, viena no vietām, kur garantēti var iegūt D vitamīna un atpūtas trieciendevu, ir Hurgada...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.2740531sec.