ALUS.

Apskatām 41 - 80 no 516 vārdam 'ALUS'

Travelnews.lv redaktore: Paradīze, kur alus maksā lētāk nekā kafija, un vietējie iedzīvotāji piepilda krodziņus

Pusdienu pauze necilas mazpilsētas centra restorāniņā. Apkārt daudz cilvēku, kas nesteidzīgi ietur pusdienas un dzer alu. Brīvu galdiņu apkārt nav daudz...

Austrija 30.septembrī atzīmē alus dienu

Pēc būtības 30.septembris Austrijā ir brīvdiena, taču oficiāli tas tā nav, lai gan ļoti daudzi austrieši šo dienu pavada ar alus kausu rokā...

Aptauja: Teju puse iedzīvotāju uzskata, ka alu var baudīt visu gadu, ne tikai vasarā

Gandrīz puse aptaujāto (43%) uzskata, ka alus nav tikai vasaras dzēriens un to var baudīt visu gadu. 12% norāda, ka piemērotība gadalaikam ir atkarīga no alus veida...

Latvijas 2.Alus someljēru čempionāts notiks Aldara alus muzejā

Latvijas vīnziņu asociācija un Latvijas bārmeņu federācija izsludina pieteikšanos uz Latvijas 2.Alus someljēru čempionātu...

Vai tiešām no alus veidojas vēders un citi izplatīti mīti par alu

Alus ir viens no populārākajiem alkoholiskajiem dzērieniem Latvijā un ļoti svarīga daļa no mūsu mantojuma – alus brūvēts jau sendienās...

Pētījums: Alus un vīns – populārākie mazgrādīgie dzērieni

Vairāk nekā trešdaļa iedzīvotāju (34%) norāda, ka no visiem mazgrādīgajiem dzērieniem ikdienā visbiežāk izvēlas alu, 30% - izvēlas vīnu, bet 21% - sidru...

Aptauja: Teju katrs piektais iedzīvotājs bauda alu vismaz reizi nedēļā

Gandrīz piektā daļa (18%) iedzīvotāju bauda alu vismaz reizi nedēļā, 11% - vairākas reizes nedēļā, 17% dzer miestiņu reizi mēnesī, bet 21%...

Aptauja: Katrs piektais iedzīvotājs mēģinājis brūvēt alu mājās

Alus ir viens no iecienītākajiem dzērieniem Latvijā – mums patīk to ne tikai baudīt, bet arī brūvēt. Teju katrs piektais iedzīvotājs ir mēģinājis brūvēt alu mājās...

Edgars Magons: Mazāk kaloriju un grādu – kas īsti ir alus no rudzu maizes?

Tradicionāli alus tiek darīts no četrām svarīgākajām sastāvdaļām – miežu iesala, ūdens, apiņiem un rauga. Papildus šīm, rudzu maizes eilam tiek...

Pētījums par alkohola iegādi: 49% svarīga cena, 21% - zīmols

Vairāk nekā puse aptaujāto (68%) norādījuši, ka, iegādājoties alkoholiskos dzērienus, būtiskākais ir garša un aromāts, 49% atzinuši, ka noteicošais ir cena...

Rīgā jau trešo reizi notiks starptautiskais amatalus festivāls «Rīga Pours»

2023. gada 5. augustā Rīgā, RISEBA Arhitektūras un mediju centrā “H2O6” jau otro reizi notiks starptautiskais amatalus festivāls “Rīga Pours”...

Eksperiments: mocarella, cietais vai pūdētais siers – kuru labāk baudīt kopā ar alu?

Aromātisks un gards alus, kas baudīts kopā ar sieru, iederēsies gan svētku galdā, gan ikdienā – tiekoties ar draugiem, atpūšoties piknikā vai pavadot laisku vakaru pie TV...

Aptauja: 63% alus baudītāju biežāk izvēlas pašmāju zīmolus

Alus baudīšanas jomā esam izteikti patrioti – krietni vairāk nekā puse (63%) aptaujāto atzīst, ka dod priekšroku pašmāju alus zīmoliem un tikai...

Ieva Anita Rieksta: Etiķete, kvalitāte vai cena – kas nosaka patērētāju izvēli, iegādājoties alu

Pēdējo gadu laikā alus tirgū Latvijā ir būtiski mainījies – patērēji kļūst aizvien zinošāki un tiecas pēc augstākas kvalitātes, kas attiecīgi ietekmē arī ražotājus...

Tūrisma uzņēmēji sarūpējuši īpašus piedāvājumus Valmieras dzimšanas dienā

Šampanieša piramīda un “Alus lūkošana”, dāvanas pie pirkumiem un citi īpašie svētku piedāvājumi, svētku maltītes un jaundarināti dzērieni, bezmaksas...

Edgars Magons: Pieci ieteikumi alus baudīšanai, lai būtu garšīgāk

Alus ir ļoti iecienīts dzēriens Latvijā, īpaši vasaras sezonā. Vēss, slāpes veldzējošs alus karstā vasaras dienā, kas baudīts no norasojušas glāzes vai tieši no pudeles...

Vai tiešām alu vislabāk baudīt aukstu: kāda ir ieteicamā temperatūra?

Taujāti par gatavību eksperimentēt ar jaunām garšām, 63% alus baudītāju norāda, ka dara to reti, 19% atzīst, ka bieži izvēlas jaunas garšas, bet 18% norāda, ka...

Aptauja: 70% biežāk dzer alu piknikos, 39% - skatoties TV

70% aptaujāto norāda, ka visbiežāk dzer alu piknikā vai citur, grilējot gaļu, bet 39% atzīst, ka dod priekšroku alu, skatoties TV mājās...

Pirmo reizi vēsturē uz «airBaltic» klāja būs pieejams lejamais alus

Nacionālās aviokompānijas airBaltic klientiem turpmāk būs pieejams pašmāju alus - Rīgā brūvētais...

35% uzskata, ka alus vislabāk sader ar sieru, 62% - ar ķiploku grauzdiņiem

35% aptaujāto norāda, ka alus vislabāk sader ar sieru, 62% uzskata, ka to labāk baudīt ar ķiploku grauzdiņiem, 71% dod priekšroku alus baudīšanai ar grilētu gaļu...

Dace Šķēle: Alus no rudzu maizes – seno tradīciju un mūsdienu risinājumu apvienojums

Pastāv uzskats, ka senatnē alus darīts tieši no maizes – ir dažādas teikas par to, ka alus radies nejauši, no maizes, kas salijusi un uzrūgusi...

36% izvēlas bezalkoholisko alu, kad jāsēžas pie stūres

36% respondentu norādījuši, ka dod priekšroku bezalkoholiskajam alum brīžos, kad jāsēžas pie stūres, vēl 9% izvēlas miestiņu bez grādiem, ja nākamajā dienā...

Cēsu alus saņem augstāko – Dimanta kategorijas – novērtējumu Ilgtspējas indeksā

Ilgtspējas indeksa ekspertu vērtējumā alus darītava AS Cēsu alus pirmo reizi saņēmusi godpilno Dimanta kategorijas novērtējumu...

Dace Šķēle: No etiķetes līdz blakusproduktu otrai dzīvei – kā alus darīšanu padarīt ilgtspējīgāku?

Ilgtspēja un videi draudzīgāki risinājumi ieņem aizvien būtiskāku lomu teju ikvienā sfērā. Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, informācijas apritei un...

Kādam alum dodam priekšroku – 53% izvēlētos no rudzu maizes raudzētu alu

53% aptaujāto dotu priekšroku alus, kas raudzēts no rudzu maizes, bet 35% izvēlētos medalu. Vēl 16% respondentu norādījuši, ka dotu priekšroku alum ar karameļu garšu, bet...

«Bauskas alus» paplašina dzērienu sortimentu, investējot 40 000 EUR sešu jaunu produktu izstrādē

Reaģējot uz patērētāju radītām tirgus tendencēm, “Bauskas alus” ir paplašinājis dzērienu klāstu ar trīs jaunām produktu kategorijām, kas līdz šim...

«Valmiermuižas alus» šī gada pirmajos trīs mēnešos sasniedzis alus pārdošanas rekordu

"Valmiermuižas alus" šī gada pirmajos trīs mēnešos sasniedzis alus pārdošanas rekordu uzņēmuma vēsturē un palielinājis apgrozījumu par 48 %...

Aicina uz alus meistarklasi un padomju laika bunkuru «Aldara» teritorijā

Muzeju naktij, kas šogad norisināsies 13. maijā, Aldara alus darbnīca sagatavojusi saviem apmeklētājiem plašu programmu, kuras tēma ir “Mežpilsētā”...

Receptes: alus kā papildinājums arī desertiem

Lai gan varētu šķist, ka alus ir dzēriens, kas lieliski papildina tikai sātīgus gaļas ēdienus vai maltīti, kas gatavota uz grila, patiesībā to var baudīt arī kopā ar desertiem...

Receptes: vienkāršas uzkodas, kas sader ar alu

Alus cienītājiem, kuriem apnikušas ierastās garšu saderības, baudot alu kopā ar ķiploku grauzdiņiem, čipsiem vai vistu spārniņiem, sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni tapušas vairākas gardu un...

«Mežpils Alus» un maizes ceptuve «Lāči» radījuši unikālu kopproduktu

Zīmols “Mežpils Alus” sadarbībā ar maizes ceptuvi “Lāči” radījis jaunu produktu “Mežpils Rudzu Maizes Eilu”, papildinot jau pieejamo sortimentu...

Somijā alus patēriņš 10 gadu laikā ir samazinājies par 60 miljoniem litru

Alus patēriņš Somijā 2022.gadā ir atkal samazinājies par 4% pret 2021.gadu un tas notiek jau visus pēdējos 10 gadus...

Britiem piedāvā kā tūrisma galamērķi «Eiropas Maldivas»

“Eiropas Madivas”, lēts alus, skaista daba – šādi šobrīd britu medijs “The Sun” pozicionē...

Uzzini, kādu «suvenīru» visbiežāk piesavinās lidsabiedrību pasažieri

Alus kausi krodziņos un citi nieciņi – tūristi nereti mēdz piesavināties kādu “suvenīru” no apmeklētās valsts...

Nepatīkams pārsteigums Katarā: Futbola faniem jāiztiek bez miestiņa

Lielākais notikums sportā 2022. gadā – Pasaules kausa finālturnīrs futbolā – ir klāt, un turklāt vēl tik eksotiskā un karstā...

Pirmā Latvijas Alus someljē čempionāta uzvarētājs Uldis Līcis startēs Ziemeļeiropas alus someljē čempionātā Tallinā

Pirmā Latvijas Alus someljē čempionāta uzvarētājs, “Valmiermuižas alus” someljē Uldis Līcis līdz ar pārējiem Latvijas čempionāta godalgoto vietu ieguvējiem pārstāvēs Latviju pirmajā...

Valmiermuižas alus viesistabu ierībinās izrāde par talantīgo dzejnieku Jāni Ziemeļnieku

Atzīmējot dzejnieka un fotogrāfa Jāņa Ziemeļnieka 125. jubileju, 3. decembrī plkst. 19.00 Valmiermuižas alus viesistabā norisināsies Mārtiņa Vilsona dzejas izrāde „Ziemeļnieks”...

Prieki un lustes gaida Naukšēnu brūža svētkos

Tirdziņš, dziesmas, dejas, teātris, moto parāde un, protams, alus pagraba apskate, kur gandrīz simts gadu ražoja gardu alu, limonādi, iesala dzērienu, zelteri un medalu, – aicinām sestdien, 24. septembrī, uz Naukšēniem, kur norisināsies Naukšēnu brūža

Andris Rasiņš: Augļu alus un pat smūtiju alus – kas šobrīd «modē» alus pasaulē?

Pēdējā pusgada laikā lielu aktivitāti piedzīvo dažādi alus festivāli visā Eiropā – pēc pandēmijas ierobežojumiem alus darītavas ir aktīvas un cenšas...

Bonus-malus palielinājusies 368 tūkstošiem, samazinājusies - 191 tūkstotim autoīpašnieku

Saskaņā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk - LTAB) datiem pēc ikgadējās apdrošināšanas risku izvērtēšanas sistēmas Bonus – malus (turpmāk – BM) klašu pārrēķina...

Atpakaļ Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.1661551sec.