garšvielas.

Apskatām 41 - 80 no 326 vārdam 'garšvielas'

Konjaka ceļvedis - ieguve, pagatavošana un veidi

Konjaks, brendija veids, bieži tiek asociējās greznību, izsmalcinātību un meistarību. Pazīstams ar savu bagāto vēsturi un sarežģīto garšas profilu, konjaks gadsimtiem tiek baudīts...

Milzu oga varenam mielastam – gardais un daudzveidīgais ķirbis

Ķirbis ar riekstu garšu, ķirbis cepšanai, spageti ķirbis, muskata ķirbis, dekoratīvais ķirbis – šie un citi ķirbju šķirņu nosaukumi jau saka priekšā, cik...

Rudens ir klāt un Ābeļdārza tirgus Rēzeknē

Rudens ir klāt, tas nozīmē, ka ir ražas laiks. Laiks, kad izbaudīt vietējās sajūtas – krāsas un garšas. Tieši tāpēc Osteria pasta&vīns ābeļdārzs ielūdz uz Ābeļdārza Tirgu...

Rudens Dubaijā - perfekts laiks atpūtai un piedzīvojumiem

Vienmēr saulainā Dubaija rudeni sagaida ar komfortabliem laikapstākļus, vienlaikus verot jaunas iespējas atpūtai un piedzīvojumiem...

«Santa Maria»: Svaigi maltas universālās garšvielas sader ar jebkuru ēdienu

Svaigi maltas garšvielas piešķir ēdienam izcilu garšu, reizē sniedzot katram virtuvē sajusties kā šefpavāram, Santa Maria veiktās aptaujas...

Atklāj dažādu valstu garšas izstādē «Riga Food» Ķīpsalā

2024. gada 5.–7. septembrī aizraujošā garšu ceļojumā sauc Baltijas lielākā pārtikas industrijas izstāde “Riga Food 2024”, kas iepazīstinās...

Melnkalne no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo valsti

Balkānu centrā esošā Melnkalne ir nedudz apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti. Ar savu satriecošo Adrijas jūras piekrasti, varenajiem kalniem un...

«Santa Maria» Melnie pipari iegūst prestižo «Superior Taste Awards» balvu

Garšvielas Santa Maria “Melnie graudu pipari” un “Melnie drupinātie pipari” ieguvuši Starptautiskā garšu institūta prestižo Superior Taste Award augstāko apbalvojumu...

Mājas kafejnīcu dienas Salaspils un Ropažu novados 2024

Turpinot jau pirms 3 gadiem uzsākto ieceri būt par daļu no gada garšīgākās vietējā tūrisma veicināšanas iniciatīvas, arī šogad vasaras izskaņā...

Grieķijas valdzinošā sala Roda - ceļvedis neaizmirstamam ceļojumam

Roda ir trešā lielākā Grieķijas sala, kas ik gadu pulcē krietnu pulku ceļotāju no visas pasaules. Kāds turp ceļo, lai izzinātu vēstures līkloču atstāto mantojumu...

Jūlijā, atvaļinājumu mēnesī aicina Latvijas lauki

Latvijas Lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs" aicina visus ceļotājus un dabas mīļotājus izmantot šo vasaru, lai izbaudītu plašo piedāvājumu...

Slavenā Vidusjūras diēta – kas ir tās pamatā?

Par Vidusjūras diētas ieguvumiem tiek runāts arvien plašāk – tā palīdz uzlabot veselību un pašsajūtu, kā arī ieviest ēdienkartē krāsainākas...

Eksperimentēšana ar tradicionālajām garšām – viena no būtiskākajām 2024. gada kafijas kultūras tendencēm

Tādi faktori kā veselīgs un apzināts uzturs, vides ilgtspēja un rūpēšanās par sevi ir kļuvuši aizvien svarīgāki patērētāju ikdienas izvēlē...

Valmierā norisināsies Pavasara tirdziņš

Pavasaris klāt! Tas ir laiks, kad dārza mīļotāji ar nepacietību gaida, lai sāktu dārza darbus. Īstais laiks, lai tiktos Pavasara tirdziņā...

Populārākie mīti par olām un ieteikumi veselīgām Lieldienām! Iesaka speciālisti

Lieldienu neatņemama sastāvdaļa ir olu ēšana un dažādas aktivitātes saistībā ar tām, taču vai zini, kādi ir populārākie mīti par olām un kuri no tiem ir patiesība...

Recepte: Elitas Patmalnieces Lieldienu katliņā top pavasarīgā skābeņu zupa

Jūs teiksiet – olas ir tipisks Lieldienu ēdiens? Modes māksliniece Elita Patmalniece atbildētu – jā, ja vien tās glīti gozējas skābeņu zupas šķīvī...

Dubaijas ēdiena kultūra - mantojums un spilgtākie restorāni

Gaidot pavasari, daudzi latvieši steidz ceļojumos uz siltiem galamērķiem, tostarp Dubaiju, uz kuru viegli var aizceļot ar nacionālo lidsabiedrību “airBaltic”...

Recepte: Emīls Balceris gatavo tortilju ar maltās gaļas iesmiņu

Kad pavasaris jau ar roku sasniedzams, bet pasaule turpina būt pelēcīga un drūma, grupas “Musiqq” mūziķis Emīls Balceris nepadodas...

Havaju salu pokijam labi arī Latvijas virtuvēs

Paplašinoties Latvijā pieejamo produktu klāstam, pokijs ir atrodams ne tikai dažādu sabiedrisko ēdināšanas iestāžu ēdienkartēs, bet arī viegli pagatavojams mājās...

Kas ir ziemas alus un vai alu patiešām var gatavot līdzīgi kā karstvīnu?

Ziemas jeb Ziemassvētku alus (Christmas beers) ir īpašs, oficiāli atzīts alus veids, kas no klasiska alus atšķiras gan ar dažādu garšvielu piedevām, gan augstāku alkohola saturu...

Padomi svētku laikam – kā izvairīties no vēdergraizēm?

Ziemassvētki un Jaunais gads bieži vien mums saistās ar daudzveidīgu svētku galdu – kā nekā, svētkos galdā esot jāceļ deviņi ēdieni...

Piektā daļa Latvijas iedzīvotāju decembrī paši cep piparkūkas, vairums pērk gatavas

Piektā daļa Latvijas iedzīvotāju decembrī – Ziemassvētku gaidīšanas laikā –  cep piparkūkas, nedaudz vairāk ir to, kuri gan cep, gan nopērk gatavas...

Decembra tirdziņi Daugavpilī

Decembris ir viens no gada skaistākajiem mēnešiem: zemi klāj maiga, balta sniega sega, ikvienā sirdī atmodinot gaišo laimes sajūtu, kas, gluži kā bērnībā...

Recepte: basketbolists Dairis Bertāns šmorē desiņas ar kāpostiem

Lielam vīram vajadzīgs kārtīgs ēdiens! Basketbolists Dairis Bertāns labprāt izbauda izsmalcinātas garšas, piemēram, trifeles, taču arī brangu desiņu un sautētu kāpostu porciju nesmādē...

Kurus produktus visbiežāk ēdam par maz?

Uzturs – mūsu ikdienas enerģijas, vitamīnu un minerālvielu avots. Atzīmējot Pasaules uztura dienu (16. oktobris), ir noderīgi pārskatīt savu ēdienkarti un izvērtēt...

Aptauja: 36% iedzīvotāju izvēlas tumšo alu, 29% dod priekšroku kviešu alum

36% aptaujāto atzīst, ka visbiežāk bauda tumšo alu, gandrīz tikpat daudzi – 29% - izvēlas kviešu alu. 45% biežāk izvēlas lager tipa alu...

5 veidi, kā iegūt garšīgu ēdienu bez sāls – starp tiem tagad arī garšvielu maisījumi

Pieaugot iedzīvotāju interesei par veselīgāku maltīšu gatavošanu un uzturu kopumā, Santa Maria piecus populārākos garšvielu maisījumus izveidojusi bez sāls...

Ķirbis – krāšņs, daudzveidīgs un vērtīgs uzturā! Stāsta speciālisti

Lai kādas būtu mūsu attiecības ar ķirbjiem – vai tie garšo vai nemaz nav mūsu gaumē –, tos nevar nepamanīt! Rudenī košie un daudzveidīgie ķirbji rotā veikalu...

Zanzibāra no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo salu

Baltas smilšu pludmales un neticami skaists, tirkīzzils okeāns - tie ir Zanzibāras lepnumi, kas lutinās katru salas viesi. Brīnišķīgā Zanzibāra atrodas plašā Indijas Okeāna...

Kartupeļu festivāls Āgenskalna tirgū 17. septembrī

2023.gada 17. septembrī plkst. 9.00-17.00 Āgenskalna tirgū atgriežas rudens ražas svēkiem veltītais Kartupeļu festivāls...

Ieplāno Mājas kafejnīcu dienas Talsu novadā

Mājas kafejnīcu dienas "Talsu novada raibās garšas" notiks no 2023. gada 26. līdz 27. augustam...

Suvenīru ceļvedis: ko vest un labāk nevest mājup

Ceļošanai var būt daudz iemeslu - darbs, mierpilna atpūta savu iekšējo resursu uzlādēšanai, jauni iespaidi un emocijas, un kādam arī iepirkšanās un gardu...

Nenokavē vasaru: uzzini kā un kur pilsētā pagatavot grilētu maltīti darba dienas vakarā

Vasaras Latvijā ir īsas un augusta sākums nereti ir brīdis, kad sākam satraukties, vai pagūsim vēl izbaudīt un izgaršot vasaru....

Gardēži un pārtikas nozares profesionāļi no visas pasaules tiksies izstādē «Riga Food 2023»

Jau rudenī, no 7. līdz 9. septembrim, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2023”...

Vasaras vakariņu idejas no šefpavāra

Merlina Vetika (Merlin Vettik), Fotografiska Tallin restorāna otrais šefpavārs piedāvā! Vasaras vakariņas ir lieliska iespēja baudīt svaigus un garšīgus ēdienus...

Dodies Baltijas jūras garšu ceļojumā: iepazīsti Klaipēdas un Ķīles bagātīgo kulināro mantojumu

Kas gan būtu ceļojums bez vietējās virtuves iepazīšanas? Sātīgu un sildošu ēdienu cienītājiem piemērots galamērķis būs Lietuvas ostas pilsēta Klaipēda vai...

Veselīgi padomi grila sezonai. Iesaka speciālisti

Atnākot siltajam un saulainajam laikam, arvien vairāk vēlamies uzturēties svaigā gaisā, tai skaitā – grilējot gardus ēdienus. Kā saplānot grila maltīti...

Receptes: alus kā papildinājums arī desertiem

Lai gan varētu šķist, ka alus ir dzēriens, kas lieliski papildina tikai sātīgus gaļas ēdienus vai maltīti, kas gatavota uz grila, patiesībā to var baudīt arī kopā ar desertiem...

Visiem viena, tomēr katram atšķirīga: personalizēta kafija

Cik cilvēku, tik dažādu gaumju. Tā vietā, lai diskutētu par gaumi, kafijas industrija paplašina iespēju klāstu un piedāvā klientiem izvēlēties tieši tādu kafiju...

«Paulig» uzsāk unikālu Klimata fondu, lai paātrinātu klimata izmešu samazinājumu

Starptautiskais pārtikas un dzērienu uzņēmums Paulig izsludinājis unikālu Klimata fondu, lai paātrinātu klimata izmešu samazinājumu savā darbībā...

Atpakaļ Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::1.65424204sec.