pagatavošana.

Apskatām 41 - 80 no 676 vārdam 'pagatavošana'

Valmieras novada tūrisma piedāvājums Burtnieka ezera svētkos

2024. gada 10. augustā aicinām uz Burtniekiem, kur norisināsies tradicionālie Burtnieka ezera svētki. Arī šovasar prieku, smieklus un...

Melnkalne no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo valsti

Balkānu centrā esošā Melnkalne ir nedudz apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti. Ar savu satriecošo Adrijas jūras piekrasti, varenajiem kalniem un...

Zaubē pulcēsies savvaļas kulinārajā festivālā

2024. gada 7. septembrī no plkst. 11:00 Zaubes savvaļas kulinārais festivāls jau astoto reizi pulcēs apmeklētājus Zaubes muižas parkā...

Mājas kafejnīcu dienas Salaspils un Ropažu novados 2024

Turpinot jau pirms 3 gadiem uzsākto ieceri būt par daļu no gada garšīgākās vietējā tūrisma veicināšanas iniciatīvas, arī šogad vasaras izskaņā...

Ar uzkodu pret izsalkumu: kā remdēt apetīti veselīgi?

Vasaras periodā, kad populāra kļūst aktīvā atpūta, ir īpaši svarīgi sabalansēt uzturu un uzņemt ne tikai svaigos zaļumus un dārza veltes...

Hoijeres pagalmā aizvadīta grila meistarklase kopā ar Renāru Purmali

Liepājas 17.–19. gadsimta interjera muzeja pagalmā Kungu ielā 24 norisinājās “Vasaras grila uzkodu meistarklase”, kuru vadīja šefpavārs, zīmola un grāmatas...

Tartu 2024 Latviešu dienās piedzīvosim kaimiņu draudzēšanās mākslu

Tartu pilsēta un Dienvidigaunijas reģions šogad ir Eiropas kultūras galvaspilsēta (Tartu 2024), aicinot apmeklēt vairāk nekā 1000 norišu...

Kā cīnīties ar gremošanas sistēmas problēmām vasarā? Skaidro speciālisti

Vasara bez grilēšanas un gardu ēdienu baudīšanas nav iedomājama, bet var gadīties, ka no neveselīgu ēdienu baudīšanas, pārēšanās un vēl...

Apēd nevis izmet: padomi pārtikas uzglabāšanai svētku laikā

Ikvienas mājsaimniecības aizņemto ikdienu padarīs vienkāršāku pareiza pārtikas uzglabāšana, lai produkti ilgāk saglabātos svaigi, ēdienreižu plānošana un ledusskapja organizēšana tā, lai viss būtu pārskatāms un ērti pa rokai...

Līgo svētkos pirmo reizi notiks brīvdabas pasākums «Saulgriezis» Bauskas novadā

Šovasar Bauskas novada Vecsaulē, zemnieku saimniecībā "Jundas", no 22. līdz 23. jūnijam pirmo reizi norisināsies brīvdabas pasākums...

Grilēšanas ābece saviesīgiem un ģimenes pasākumiem

Klāt dārza svētku un ārā gatavošanas laiks! Vasarā grilēšana ir viens no iecienītākajiem ēdiena gatavošanas veidiem, un pieredzējušiem grilētājiem...

Trīs labi iemesli izvēlēties ekoloģiski audzētu kafiju

Kafija pa ceļam ir viens no mūsdienu dzīvesveida dabiskajiem pavadoņiem. Dodoties ikdienas gaitās, atvelkot elpu starp svarīgiem darbiem...

Ventspils Bērnu svētkos plaša programma par drosmi, zināšanām un prieku

2024. gada 2. jūnijā svinēsim gada krāšņāko un bērnu čalām piepildītāko notikumu – Bērnu svētkus, kas šogad tēmā "Drošs paliek drošs"...

Slavenā Vidusjūras diēta – kas ir tās pamatā?

Par Vidusjūras diētas ieguvumiem tiek runāts arvien plašāk – tā palīdz uzlabot veselību un pašsajūtu, kā arī ieviest ēdienkartē krāsainākas...

Vācijas iedzīvotāju labklājību mēra arī kebaba standarta cenā

Gandrīz katrai valstij ir savs labklājības mērītājs, kas ir izteikts kāda standarta ēdiena cenā. Piemēram, Francijā tā ir bagete, kuras cenas kāpums var izraisīt nemierus ielās...

Eksperimentēšana ar tradicionālajām garšām – viena no būtiskākajām 2024. gada kafijas kultūras tendencēm

Tādi faktori kā veselīgs un apzināts uzturs, vides ilgtspēja un rūpēšanās par sevi ir kļuvuši aizvien svarīgāki patērētāju ikdienas izvēlē...

Kā pārsteigt viesus: 5 padomi uzkodu dēļa sagatavošanai Lieldienu galdam

Lieldienas ir laiks, kad kopā pulcējas draugi un ģimene, lai baudītu garšīgus ēdienus un izcilu kompāniju svētku gaisotnē....

Āfrikas slēptais dārgakmens Tunisija

Nelielā Ziemeļāfrikas valsts Tunisija ir kā labi slēpts dārgakmens. No vienas puses to apskalo Vidusjūra, no otras puses to ieskauj Sahāras tuksnesīgiem plašumi...

Pūpolsvētdienas nedēļas nogales pasākumi Tukuma pusē

Ko darīt nedēļas nogalē? Pavadīt laiku kopā ar ģimeni, doties uz teātra izrādēm, ļauties radošām, iedvesmojošām nodarbēm, apmeklēt koncertus...

Ar skatu uz Eifeļa torni un ne tikai: populāri seriāli ar franču pieskaņu

Francijas kultūra, gastronomija, arhitektūra un izslavētais dzīves stils jeb “joie de vivre” ir pazīstams cilvēkiem visā pasaulē, tāpēc nav brīnums...

Dubaijas ēdiena kultūra - mantojums un spilgtākie restorāni

Gaidot pavasari, daudzi latvieši steidz ceļojumos uz siltiem galamērķiem, tostarp Dubaiju, uz kuru viegli var aizceļot ar nacionālo lidsabiedrību “airBaltic”...

Dubaija - ēdienu paradīze un vieta, kur satiekas pasaules gurmāni

Nav noslēpums, ka ceļošanas iemesli ir visdažādākie. Kāds alkst lutinošu “all inclusive” pieredzi, kāds aktivitātes dabā, kāds steidz iepirkt jaunākās zīmolu kolekcijas...

Tiri pilsētā ražošanu sāk Baltijā pirmā auzu dzērienu rūpnīca, kurā investēti 13 miljoni eiro

Pirmā auzu dzērienu rūpnīca Baltijā, kurā Igaunijas uzņēmēji ieguldīja vairāk nekā 13 miljonus eiro, sākusi ražošanu Centrāligaunijas pilsētā Tiri...

Svētki «Palangos Stinta» jau šonedēļ gaida ceļotājus arī no Latvijas

No 2024. gada 9. līdz 11.februārim Lietuvas kūrortpilsētā Palangā jau 21. reizi notiks svētki “Palangos Stinta”...

«Reaton Food» aicina uz profesionāļu dienām un «Michelin Guide» godalgoto restorānu šefpavāru meistarklasēm

Laikā no 2024. gada 6-8. februārim Rīgā, starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala norisināsies pārtikas un delikatešu eksperta Reaton Food organizētais Baltijas mēroga notikums – Profesionāļu dienas...

Padomi kiberpavāriem jeb kā izmantot mākslīgo intelektu ēdienreižu plānošanā

Trīs līdz piecas reizes dienā ir jāēd garšīgi un veselīgi, taču katru dienu pagatavot kaut ko jaunu un iedvesmojošu nebūt nav viegli. Tagad šādas ikdienas rūpes daļēji...

Somija nosauc Latviju kā savu aizvadītā gada iecienītāko gastronomijas galamērķi

Latvijas ēdiena pagatavošanas māksla atzinīgi novērtēta starptautiski 18. janvārī Ziemeļvalstu lielākajā starptautiskajā tūrisma izstādē "MATKA 2024"...

Vegāniskais janvāris – augu izcelsmes bumbiņas ar tomātu mērci grieķu stilā

Svētki ziemas sezonā parast tiek svinēti, galdā ceļot tradicionālos ēdienus, kas bieži vien ir visai sātīgi. Tādējādi visai dabiski, ka pēc svētkiem daudzi labprātāk...

Havaju salu pokijam labi arī Latvijas virtuvēs

Paplašinoties Latvijā pieejamo produktu klāstam, pokijs ir atrodams ne tikai dažādu sabiedrisko ēdināšanas iestāžu ēdienkartēs, bet arī viegli pagatavojams mājās...

Tukuma novads piedāvā: Kur svinēt dzimšanas dienu bērnam ziemā

12 vietas, kur svinēt bērnu ballītes Tukumā un apkārtnē, piemērotas dažāda vecuma bērniem. Šīs izklaides un svinību vietas pavisam noteikti ir lieliska izvēle...

Padomi svētku laikam – kā izvairīties no vēdergraizēm?

Ziemassvētki un Jaunais gads bieži vien mums saistās ar daudzveidīgu svētku galdu – kā nekā, svētkos galdā esot jāceļ deviņi ēdieni...

Ziemassvētku pīrāgi Jaunajā gadā… Stafilakoki, salmonellas un citas baktērijas svētku galdā

Svētku laiks rit pilnā sparā, un neatņemama tā sastāvdaļa ir bagātīgi klāti galdi – roka tā vien stiepjas pēc papildporcijas, un pagatavotais cienasts nereti tiek baudīts pat vairākas dienas pēc kārtas...

5 idejas, kā pagatavot garšīgas Ziemassvētku dāvanas

Virtuvē ir tik daudz izejvielu, lai pagatavotu ne tikai svētku ēdienu sev un tuvajiem, bet arī garšīgas dāvanas – pašu rokām radīta vai vismaz radoši iesaiņota...

Sāc jauno gadu ar trīs dienām «muižnieces brunčos»

“Kā būtu, ja es būtu… Piemēram, īsta latvju saimniece muižā?”...

Kā ietaupīt un tērēt apdomīgi, iepērkoties gudri?

Eiropas Savienībā katru gadu tiek radīti gandrīz 57 miljoni tonnu pārtikas atkritumu (127 kg uz vienu iedzīvotāju) aptuveni 130 miljardu eiro vērtībā...

Pazīmes un ieteikumi, ja ir kas vairāk par parastu saaukstēšanos

Tā nu tas ir – ar iesnām, krekšķi un karstu pieri vairs nav nekādi joki. Augšējo elpceļu slimību simptomi, kam agrāk lielu vērību nepievērsām...

Austrija 30.septembrī atzīmē alus dienu

Pēc būtības 30.septembris Austrijā ir brīvdiena, taču oficiāli tas tā nav, lai gan ļoti daudzi austrieši šo dienu pavada ar alus kausu rokā...

Kas no veselībai vēlamā atrodams kāpostos

Lai arī tieši šobrīd svaigo kāpostu lapas ir īsti kraukšķīgas un sulīgas, šim lieliskajam dārzenim tādas noteiktas sezonalitātes nemaz nav...

Aptauja: Teju puse iedzīvotāju uzskata, ka alu var baudīt visu gadu, ne tikai vasarā

Gandrīz puse aptaujāto (43%) uzskata, ka alus nav tikai vasaras dzēriens un to var baudīt visu gadu. 12% norāda, ka piemērotība gadalaikam ir atkarīga no alus veida...

7 ieteikumi, kā mudināt bērnu ēst veselīgāk

Teju visi vecāki vēlas, lai viņu bērni ēstu veselīgāk, lai ikdienā neveselīgos un cukurotos našķus aizstātu augļi, dārzeņi vai citas veselīgas uzkodas...

Atpakaļ Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::8.09732485sec.