401.
No lietišķiem kontaktiem līdz gastronomiskiem baudījumiem izstādē «Riga Food 2017»
(15/08/2017 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
No 6. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā
notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde...
402.
Krogus lustes viduslaiku Jaunpils pilī
(12/08/2017 06:06)
[lv]
Skatīt vairāk
Kamēr Jaunpils pilskungs nebūs mājās, ar viņa svētību Jaunpils pils
saime lustēsies uz nebēdu tradicionālajos viduslaiku svētkos 12.
augustā. No plkst...
403.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie restorāna «ENTRESOL» līdzīpašnieka un šefpavāra Raimonda Zommera
(03/08/2017 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Pie restorāna "Entresol" durvīm notiek kārtējie Rīgas centra ielu remontdarbi, apmeklētāji uzmanīgi laipo pāri uzlauztajam asfaltam, bet...
404.
Travelnews.lv izmēģina: Omulīga vieta pašā Rīgas sirdī: restorāns – klubs «Sezona»
(02/08/2017 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
«Sezonai» garām iets bieži – kā nu ne, šīs terašveidīgais restorāns
atrodas pašā Vecrīgas sākumā – Audēju un Kalēju ielu krustojumā, blakus
visiem zināmajai...
405.
Noskaidros labāko naktsmītni un ēdināšanas uzņēmumu Ventspilī
(02/08/2017 05:38)
[lv]
Skatīt vairāk
Ventspilī aktīvi turpinās vasaras tūrisma sezona, kuras laikā gan viesi
no Latvijas, gan ārvalstīm apmeklē Ventspili, lai pilnvērtīgi atpūstos
un...
406.
Vai zini kādas ir gardēžu tendences šai vasarai?
(01/08/2017 06:08)
[lv]
Skatīt vairāk
Vasara ir kā radīta baudai - gardas maltītes, pastaigas gar jūras krastu
un šalcošs priežu mežs. Perfekti pagatavots ēdiens sniedz nepieciešamo
enerģijas lādiņu, laba kompānija lieliski uzlabo garastāvokli, bet
apkārtējā vide iedvesmo jauniem s
407.
Uzzini, kuras pasaules pilsētas ir draudzīgākās vegāniem un veģetāriešiem
(28/07/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Cilvēkiem, kuri ikdienā piekopj veģetāriešu vai vegānu ēšanas paradumus, ceļošana var izvērsties par visai satraucošu
408.
Saeima noraida priekšlikumu samazināt PVN viesmīlības jomai; Rīgas restorānu īpašnieki sašutuši par nozares ignorēšanu
(27/07/2017 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
2017.gada 19.jūlijā 30 sabiedriskās ēdināšanas pārstāvji, tajā skaitā restorānu: "Pagalms", "Trīs pavāri", "Madam Brioš", "Orizzonte", "Golden Coffee"
u.c. nosūtīja kopīgu vēstuli Saeimai ar lūgumu grozīt PVN likuma
42.pantu...
409.
Valmierā aicina uz ceļojumu garšu pasaulē – «Gardēžu pils»
(13/07/2017 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
Vārti, kas ved Valmieras vecpilsētā un muzeja teritorijā, vienu dienu –
29.jūlijā – kļūs par robežšķirtni starp tagadni un pagātni, ikvienu
interesentu ievedot "Gardēžu pilī"...
410.
Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 07.07.2017 - 09.07.2017
(08/07/2017 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā...
411.
Dikļu pils Sajūtu festivāls – izcils muzikāls un gastronomisks baudījums
(08/07/2017 06:06)
[lv]
Skatīt vairāk
8.jūlijā Dikļu pilī notiks jau ceturtais Mūzikas Mini Festivāls, kura
ideja šogad konceptuāli uzlabota – krāšņais mūzikas notikums papildināts
ar gastronomisko baudījumu, par ko rūpēsies divi izcili šefpavāri visas
dienas garumā...
412.
Top jauns gastronomiskā tūrisma maršruts Vidzemē: TasteHanseatica
(07/07/2017 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Pēdējos pāris gadus tūrisma maršruts "Via Hanseatica" tika popularizēts,
izmantojot iepriekš īstenotā projekta partneru Latvijā brīvprātīgu
līdzfinansējumu, taču nu pienācis brīdis, lai mērķtiecīgi izmantotu
Eiropas Savienības finansiālo a
413.
Jaunpienācēji piesaka konkurenci ilggadējiem Ventspils ēdinātāju konkursa dalībniekiem
(05/07/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Vērtēšanai šogad izvēlēti 50 Ventspils ēdināšanas uzņēmumi, starp kuriem
ir gan apmeklētāju jau ilgstoši iecienīti uzņēmumi, gan pavisam jauni...
414.
Viedoklis: Ko restorāni dara, ja cilvēkam atnestais ēdiens negaršo?
(29/06/2017 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Restorānos reti nākas dzirdēt vārdus «man negaršo» - uz restorāniem cilvēki iet baudīt lietas un pārsvarā jau
viņiem zināmus ēdienus, pagatavotus īpaši. Tāpat arī uz viesmīļa
jautājumu "vai viss garšo", pieklājīga atbilde liekas, ka ir "
415.
12 soļos no kulinārijas iesācēja līdz virtuves profesionālim
(28/06/2017 06:04)
[lv]
Skatīt vairāk
Kulinārija pēdējos gados noteikti ir kļuvusi par iecienītu hobiju
daudziem jauniešiem, taču kā pavārmākslas entuziastam atšķirties no
citiem un sevi padarīt par odziņu uz kūkas? Gatavojoties kulinārijas
šovam Samsung Galaxy Dream Chef, 12 padomu
416.
Viedoklis: Vai ir ēdieni, kas Rīgas restorānos «nav aizgājuši»?
(27/06/2017 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Mūsdienās restorānu izvēle, kā vairums citu lietu, ir ļoti liela.
Tas, savukārt noved pie tā, ka klientam ir lielas izvēles iespējas - un
lai piesaistītu viesus tieši savam restorānam, šefpavāriem ir jādomā
jaunas, inovatīvas
417.
Dodies ekskursijā kā Portugāļu karaļi pirms 120 gadiem - arī šogad Portugālē kursēs ekskluzīvs vilciens
(20/06/2017 06:13)
[lv]
Skatīt vairāk
Karaliskais vilciens, kas smalkas atpūtas cienītājiem piedāvā ekskursiju
cauri Portugāles skaistākajām vietām: no ostas pilsētas Porto līdz
Douro ielejai, arī šogad...
418.
Viedoklis: Kā restorāni veido savu porciju izmērus?
(15/06/2017 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Uz restorānu dodamies paēst – ierasts ne tā kārtīgi pierīties, kā pie
omītes Ziemassvētkos, bet tomēr, lai ejot prom no restorāna, kurā
atstāta zināma naudas summa, nejustu izsalkumu. Tomēr cilvēki ir dažādi –
un arī viņu ēstgrib
419.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie restorāna «Bibliotēka No 1» vadītājas Ineses Dzelmes
(15/06/2017 06:22)
[lv]
Skatīt vairāk
Restorāna «Bibliotēka No 1» klienti vēlas baudīt gardu ēdienu, tiem piemeklētus dzērienus, atmosfēru
un skaisto skatu uz Vērmanes parku. Tā vadītājai Inesei Dzelmei lieliski
izdodas šo vietu Rīgas centrā uzturēt kā nevainojumu pulkst
420.
Aicina pieteikties jauniešus pirmajam Baltijas mēroga kulinārijas šovam – Samsung Galaxy Dream Chef
(15/06/2017 06:06)
[lv]
Skatīt vairāk
Jaunieši, kuru sirdslieta ir ēdiena gatavošana, baudīšana vai
izzināšana, līdz 28. jūnijam ir aicināti pieteikties pirmajam Baltijas
mēroga kulinārijas šovam – Samsung Galaxy Dream Chef...
421.
14. un 15. jūnijā tiks noskaidrots World Class Baltija uzvarētājs - labākais bārmenis Baltijā
(09/06/2017 06:06)
[lv]
Skatīt vairāk
Jau pēc nedēļas, 14. un 15. jūnijā, norisināsies World Class Baltijas
posma fināls, kur varēsim uzzināt, kurš no triju valstu bārmeņiem
pārstāvēs Baltiju pasaules bārmeņu konkursā World Class Meksikā. Kādi
būs pārbaudījumi dalībniek
422.
Viedoklis: Cik gatavus ēdienus un to sastāvdaļas saņem restorāni?
(08/06/2017 06:23)
[lv]
Skatīt vairāk
Domājot par restorāniem, prātā nāk
kartupeļu mizotājs, kas aktīvi atbrīvo tupeņus no mizām - tomēr vai tā
ir arī šodienas realitāte? Vai restorānā vēl kāds mizo dārzeņus un
augļus - vai viss tiek iepirkts vakuumā (vai jau pat izvārīts)?
423.
«Santa Maria» veic izmaiņas garšvielu ražošanā un veicinās veselīgāku uzturu
(08/06/2017 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Domājot par patērētāju veselīgumu, AS Santa Maria uzlabojusi lielāko
daļu savu garšvielu receptūru, un uzņēmuma pārtikas tehnologiem tajās
izdevies ievērojami samazināt sāls...
424.
3. un 4. jūnijā piedāvā apmeklēt unikālas dabas teritorijas Slīteres ceļotāju dienās
(03/06/2017 06:08)
[lv]
Skatīt vairāk
Ik gadu tās pulcē arvien vairāk dabas draugu, zinātkāro, ģimenes ar
bērniem, aktīvās atpūtas cienītāju un veselīgas vides baudītāju.
425.
3. un 4. jūnijā Slīteres Nacionālajā parkā 8. gadu pēc kārtas notiks Slīteres ceļotāju dienas
(03/06/2017 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
Šogad Dundagas novads svin 150 gadu jubileju. 1867. gadā tika izveidota
pirmā novada pašvaldība ar enerģisko un saimniecisko Frici Adamoviču
priekšgalā. No viņa parauga iedvesmojoties, mācāmies gudri un labi
saimniekot pļavā, mežā, mājā, pils
426.
Viedoklis: Vai Latvijā pieņemts atstāt dzeramnaudas?
(31/05/2017 06:23)
[lv]
Skatīt vairāk
Lai arī sensitīva tēma, Travelnews.lv redakcija vēlējās noskaidrot
par dzeramnaudām Latvijas restorānos. Vai dzeramnaudas tiek dotas, cik
lielas un kā tās tiek sadalītas - starp viesmīļiem vai visu virtuvi? Kad
vajadzētu un kad nevajadzētu atst
427.
Nedēļas nogalē norisināsies Siguldas novada svētki
(27/05/2017 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
Šajā nedēļas nogalē – no 26. līdz 28.maijam – ar plašu programmu tiks
svinēti Siguldas novada svētki "Siguldai 810. Mūsu uzvaras", piedāvājot
izcilu kultūras baudījumu.
428.
Viedoklis: Ko restorāni dara ar pāri palikušo pārtiku un kā izvairās no pāri palikumiem?
(24/05/2017 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Protams, nekad nevarēs pilnīgi precīzi noteikt, cik daudz pārtikas
produkti konkrētajai dienai būs nepieciešami, jo nevar skaidri zināt –
cik klientu būs restorānam. Tāpēc Travelnews.lv taujāja restorānu
šefpavāriem, kā viņi nosaka, k
429.
Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 12.05.2017 - 14.05.2017
(13/05/2017 06:25)
[lv]
Skatīt vairāk
430.
Valmieras restorānu nedēļā varēs izbaudīt dabas velšu simfoniju
(13/05/2017 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
Izceļot pavasara sezonai atbilstošus produktus un Latvijas dabas veltes,
Valmieras restorāni saviem apmeklētājiem sagatavojuši īpašas
ēdienkartes...
431.
Iesākusies Pavasara Rīgas restorānu nedēļa
(13/05/2017 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Pirmdien, 8.maijā, iesākusies vienpadsmitā Rīgas restorānu nedēļa. Tās
laikā īpašu trīs kārtu maltīti piedāvās 46 Rīgas restorāni. Atzīmējot
Eiropas gastronomijas reģiona titulu, šefpavāri tās radījuši atbilstoši
konceptam "Ar dabu
432.
Zināma «Maģiskās sajūtu nakts» programma
(05/05/2017 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
Sestdien, 6. maijā Valmierā, Gaujas stāvo krastu Sajūtu parkā, otro reizi notiks jaunās sezonas atklāšanas pasākums "Maģisko sajūtu nakts", kurā no...
433.
Ungurmuiža norisināsies mūzikas un vīna vakars
(29/04/2017 06:11)
[lv]
Skatīt vairāk
29. aprīlī, atzīmējot IV Starptautisko Džeza dienu un Ungurmuižas
restorāna gada jubileju, Ungurmuižā uzstāsies Ata Andersona kvartets...
434.
Viedoklis: Ko restorāni saviem viesiem piedāvā Lieldienu laikā?
(14/04/2017 06:23)
[lv]
Skatīt vairāk
Svētki nav iedomājami bez svētku galda un maltītēm, tāpēc arī tuvojošo Lieldienu dēļ Travelnews redakcija vērsās pie pāris iecienītāko Rīgas restorānu šefpavāriem...
435.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie 3 pavāru restorāna «Tam labam būs augt» līdzīpašnieka un pavāra Mārtiņa Sirmā
(13/04/2017 06:28)
[lv]
Skatīt vairāk
Rīgas restorānu vidū pozitīvi izceļas 3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt", un viens no tā īpašniekiem – pavārs Mārtiņš Sirmais...
436.
Rīgā norisināsies Modernās gastronomijas seminārs un gardēžu vakariņas (video)
(13/04/2017 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
19.aprīlī pavāriem un 20.aprīlī konditoriem no plkst. 10:00-14:00 Gemoss
semināru zālē norisināsies SOSA produktu demonstrācija, kuru vadīs...
437.
Viedoklis: Kādus dzērienus izvēlas restorānu apmeklētāji?
(10/04/2017 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Pie labas maltītes pieder arī labs un atbilstošs dzēriens. Lai
noskaidrotu kādus dzērienus izvēlas restorānu apmeklētāji, Travelnews.lv
redakcija lūdza vairāku restorānu šefpavāriem un vadītājiem pastāstīt
par dzērienu izvēles tendencēm.
438.
Dikļu pilī šovasar būs Sajūtu festivāls
(03/04/2017 06:06)
[lv]
Skatīt vairāk
8. jūlijā Dikļu pilī notiks pasākums ar īpašu auru, kurā nesteidzīgi baudīt lielisku mūziku burvīgā
pils parka atmosfērā. Senatnīgais parks piešķir mūzikai īpašu skanējumu,
ko...
439.
Viedoklis: Ko zaļu un svaigu mums šopavasar piedāvās restorāni?
(28/03/2017 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Lēniem soļiem Latvijai tuvojas pavasaris – nepastāvīgs, neprognozējams, bet tik ļoti gaidīts. Šis ir laiks, kad esam
440.
Rīgas centrā durvis vēris veikals-studija «Steak Supply»
(27/03/2017 06:10)
[lv]
Skatīt vairāk
Rīgas centrā durvis vēris veikals-studija “Steak Supply”, kas sniegs jauna veida steiku baudīšanas pieredzi rīdziniekiem...