Kā tērēt.

Apskatām 721 - 760 no 1265 vārdam 'Kā tērēt'

Populārākās Eiropas «tūristu lamatas» un to labākās alternatīvas - 2.daļa

Jau šī raksta pirmajā daļā sākām jūs iepazīstināt ar tā sauktajām “tūristu lamatām” – vietām, kuru kādreizējo burvību

Latvijas mazie alus darītāji un mājbrūvētāji septembrī aicina uz degustācijām izstādē "Riga Food 2017"

9. septembrī uz pārtikas izstādi "Riga Food 2017" Ķīpsalā īpaši ir aicināti alus cienītāji, jo visas dienas garumā vienkopus varēs satikt vairāk...

Populārākās Eiropas «tūristu lamatas» un to labākās alternatīvas - 1.daļa

Katrā zemē ir vietas, kas laika gaitā ir kļuvušas par tādām kā šīs valsts vizītkartēm, par “noteikti jāredz” objektiem.

Vai jūs atvaļinājuma laikā turpiniet pārbaudīt e-pastus?

“Vai atvaļinājuma laikā turpiniet pārbaudīt darba e-pastus?” “Vai vispār šogad dosities atvaļinājumā?”

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie restorāna «ENTRESOL» līdzīpašnieka un šefpavāra Raimonda Zommera

Pie restorāna "Entresol" durvīm notiek kārtējie Rīgas centra ielu remontdarbi, apmeklētāji uzmanīgi laipo pāri uzlauztajam asfaltam, bet...

Latvijā šogad strauji pieaudzis Tax Free pirkumu apjoms

Gada pirmajā pusē Latvijā ievērojami palielinājies no ārvalstu tūristu pirkumiem iekasētais naudas apjoms, sasniedzot 46% pieaugumu attiecībā pret 2016.gada pirmo pusgadu, liecina Global Blue Latvija apkopotie dati...

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie tūrisma operatora «INTERLUX Travel Latvija» vadītāja Vitālija Puķīša

"INTERLUX Travel Latvija" vadītājs Vitālijs Puķītis ir pārliecināts, kā arī nākotnē būs pieprasīti ceļojumi, kuros ceļotāji ne tikai atpūšas pludmalē, bet arī aktīvi izzina galamērķa valsti...

Kā iegūt vairāk, maksājot mazāk - vērtīgi ceļojumu eksperta padomi

Mūsu, kaislīgo ceļotāju, vēlmes pēc jauniem galamērķiem, izjūtām un piedzīvojumiem mēdz būt neierobežotas;

Maizes kvalitātes konkursa rezultātus paziņos izstādē «Riga Food 2017»!

23. un 24. augustā Jelgavā notiks "Maizes kvalitātes konkurss 2017", kurā noteiks Latvijas augstākās kvalitātes maizes ražotājus. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2017" atklāšanas dienā – 6. septem

Pavāra Ērika Dreibanta atklātā vēstule VID un LVRA

Nesen no Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) saņēmu vēstuli, kurā tika pavēstīts, ka asociācija ir uzsākusi sadarbību ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) – lai sakārtotu ēdināšanas nozari. Kas pati par sevi ir liel

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie tūrisma aģentūras «Nikos Travel» direktores Jeļenas Serebrjakovas

Tūrisma aģentūras "Nikos Travel" direktorei Jeļenai Serebrjakovai uzņēmums ir kā trešais bērns, ko viņa kopā ar saviem kolēģiem izlolojusi līdz 10 gadu jubilejai. Viņa cenšas atrast ceļojumus – "rozīnītes", un pašreiz unikālākie i

Par aktuālo valūtas maiņas procesos - intervija ar SIA «Tavex» valdes locekli Andri Arhipenko

Ceļojot uz citām valstīm - īpaši ārpus Eiropas, bieži nākas saskarties ar nepieciešamību pēc ārvalstu valūtas. Lai noskaidrotu jaunākās valūtas maiņas tendences Latvijā un arī pasaulē, kā arī labāk izprastu valūtas maiņu tie

Interesanti galamērķi dažādiem ceļotāju tipiem - 1.daļa.

Mēs visi esam tik dažādi, un tikpat dažādi ir mūsu priekšstati par ideālu atvaļinājumu. Kādam nepieciešams ķert

Atšķirības starp ceļošanu 90. gados un mūsdienās

Mazāk par divām dekādēm cilvēci pašlaik šķir no 90. gadiem, kas plašākā vēsturiskā kontekstā nav pārāk ievērojams laika posms. Tomēr šo gadu laikā spēji un plaši attīstījušās tehnoloģijas, lielā mērā mainot iedzīvotāju ceļošanas

Viedoklis: Kā izveidot un saglabāt Latvijā mīlētu zīmolu?

Jūnija vidū tika publicēts šā gada uzņēmumu reputācijas tops, kurā jau otro gadu pēc kārtas uzvarējusi maizes ceptuve "Lāči", savukārt tās vadītājs Normunds Skauģis atzīts par vadītāju ar augstāko reputāciju. Kā Lāčiem un tās vadīt

Viedoklis: Vai ir ēdieni, kas Rīgas restorānos «nav aizgājuši»?

Mūsdienās restorānu izvēle, kā vairums citu lietu, ir ļoti liela. Tas, savukārt noved pie tā, ka klientam ir lielas izvēles iespējas - un lai piesaistītu viesus tieši savam restorānam, šefpavāriem ir jādomā jaunas, inovatīvas

Līgo svētku laikā vairākums iedzīvotāju cep šašliku vai kurina ugunskuru

Latvijas iedzīvotājiem Līgo svētku svinēšana ir cieši saistīta ar šašlika cepšanu un ugunskura kurināšanu. Lūgti norādīt, vai un...

Kintija Barloti: 12,5% no mūsu darba laika nozog laika zagļi

Strādājam no agra rīta līdz vēlam vakaram, bet vienalga nevaram visu pagūt. Darbam paredzētās stundas šķietami kaut kur izkūp, un nepadarītie darbi sāk iekrāties – šādas situācijas gadījušās lielākai daļai no strādājošajiem, un tas noz

Pārtikas uzņēmumu Reputācijas topā Fazer Latvija kāpums uz septīto vietu

Fazer Latvija Uzņēmumu reputācijas topā šogad ierindots 26. vietā, pakāpjoties par divām vietām, salīdzinājumā ar...

«Rīgas Melnā Balzama» līnijā izlaiž limitētu Vasaras sēriju

Vasaras saulgriežus sagaidot, “Latvijas balzams” uzsāk ražot “Rīgas Melnā Balzama Upeņu” īpašo vasaras sēriju. Šī ir...

46% Latvijas iedzīvotāju plāno apmeklēt kādas pilsētas svētkus

Daudzās Latvijas pilsētās vasaras sezonā norisinās pilsētas svētki. 46% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no...

13. jūnijā Rīgā tiks rīkotas apmācības SOLI-PA-SOLIM tūrisma nozarē strādājošajiem

Centurion Hospitality aicina apmeklēt apmācības SOLI-PA-SOLIM, kurās no A-Z apskatīs veiksmīgas apkalpošanas praktisko pusi un viesim pielāgotu pārdošanu. Apmācību mērķauditorija: restorānu, bāru, kafejnīcu un terašu personāls.

Ē.Lingebērziņš: Tūrisma nozarei vasarā trūkst kvalificēts darbaspēks

Ir tūrisma vasaras sezonas sākums un šogad, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tūristu skaits ir audzis. Lielākā ienākošā tūrisma problēma ir tā, ka 80% tūrisma ir Rīgā un tās apkārtnē...

Amerikāņi sašutuši par Trampa astronomiskajiem ceļojumu tēriņiem

Kā joko paši amerikāņi, uzturēt ASV prezidentu nekad nav bijis lēts prieks. Taču patreizējais valsts prezidents

Ceļotāja stāsts: brauciens uz burvīgo Sardīniju un Korsiku 2016. gada jūlijā

Šim braucienam gatavojos vairākus gadus kopš brīža, kad sapratu, ka brauciens uz Sardīniju manā dzīvē ir kļuvis par kaut ko neizbēgamu. Pirms brauciena divus gadus pēc kārtas "Balttour" izstādēs Rīgā biju iedvesmojies par ceļojumu uz Sardī

Kā ietaupīt naudu ceļojot uz lielajām pilsētām?

Ir dažādi ceļošanas veidi - dodoties, piemēram, kruīzā, ko ietaupīt būs pagrūti, taču, ja dodies uz kādu no lielpilsētām, tad noteikti vari ietaupīt naudu. Un ne tikai, atrodoties lētakas aviobiļetes (vai cita transporta biļetes)...

Kas ietilpst elektrības rēķinā? Skaidro elektroenerģijas eksperts

Latvijā katrs trešais iedzīvotājs precīzi nesaprot, kas veido elektrības rēķinu. Vismazāk rēķinos iedziļinās un izprot...

Ziemas riepu izmantošana vasarā nav nedz izdevīga, nedz droša

Daudziem auto īpašniekiem pavasaris saistās ar dilemmu - ko darīt ar lietotajām ziemas riepām? Ja Jums jau ir vasaras riepas no pagājušās sezonas un ziemas riepas vēl pietiks nākamajai ziemai, tad risinājums ir vienkāršs...

Padomi: kā rīkoties, ja avioreiss kavējas vai tiek atcelts

Mūsdienu vienmēr steigā esošā cilvēka ikdienā neaizstājams pārvietošanās līdzeklis ir lidmašīna, kas vairākās stundās personu var nogādāt no viena līdz pat otram pasaules galam...

Aviokompānija streiko: cīnīties vai samierināties?

"Reiss ir atcelts!!!" - Ja Jūs iesākāt lasīt šo rakstu, tad kādreiz Jūs jau esat saskārušies ar šo problēmu, vai arī tagad plānojat savu ceļojumu un vēlaties pasargāt sevi no...

Plānoti sabiedriskā transporta pakalpojumi pēc pieprasījuma

Sagatavotais noteikumu projekts paredz piedāvāt pārvadājumu nodrošināšanas un sniegšanas kārtību pēc pieprasījuma...

Pagulēt ar sliņķi !

Ir jau daudzkārt dzirdēti piedāvājumi uzdziedāt vai uzdejot ar zvaigzni, vai papeldēt ar haizivīm, bet ko jūs

59% Latvijas iedzīvotāju vairāk uzturēsies svaigā gaisā

Tieši pirms nedēļas sākās astronomiskais pavasaris – gadalaiks, kad mostas un atdzīvojas daba. Arī iedzīvotāju...

24% Latvijas iedzīvotāju labsajūtu un veselību pulksteņa pagriešana ietekmē pozitīvi

26. martā Latvijā notika pāreja uz vasaras laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu uz priekšu. Lūgti novērtēt, kā...

Renault iznomājuši jau 100 000 elektrisko auto baterijas ar mūža garantiju

Renault parakstījuši savu 100,000. elektriskās automašīnas baterijas nomas līgumu sadarbībā ar zīmola finanšu atbalstītāju...

LIELĀ INTERVIJA ar Mārtiņu Rītiņu restorāna «Vincents» šefpavāru

Restorāna “Vincents”, Rīgas klusajā centrā sirds un dvēsele vairāk nekā 20 gadus ir šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš ar savu pasaules...

Pasaules ūdens dienā runās par notekūdeņu izmantošanu un ūdens patēriņa samazināšanu

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību ūdens kā pamatresursa jautājumiem ik gadu 22. martā visā pasaulē ar dažādiem...

Viedoklis: Kādus vitamīniem bagātus ēdienus iesaka restorānu speciālisti?

Tuvojoties pavasarim vēlējāmies noskaidrot, kādus ēdienus restorāu speciālisti iesaka lietot uzturā.

Aicina uz «Sarunu muzejā. Hiperreālisms. Virziena variācijas Latvijā»

Svētdien, 2017. gada 5. martā, plkst. 15.00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle ARSENĀLS (Vecrīgā, Torņa ielā 1) un mākslas zinātniece, izstādes...

Ķer vasaru un dodies uz pludmali!

Vienmēr ir īstais laiks, lai padomātu par baltām smilšu pludmalēm, skaidri zilajiem ūdeņiem un ledus aukstiem dzērieniem, kuri tiek baudīti kopā ar draugiem vai vienatnē. Katram no mums ir kāda iemīļota pludmale uz, kuru dodamies, kad vēlam

Atpakaļ Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::2.27911592sec.