761.
Cēsīs norisināsies tematiskie pavasara pārgājieni
(28/03/2017 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
Pavasaris ir īstais laiks, kad doties garās pastaigās un pārgājienos, lai uzņemtu dabas vitamīnus un pavasara saules...
762.
LIELĀ INTERVIJA ar Mārtiņu Rītiņu restorāna «Vincents» šefpavāru
(23/03/2017 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Restorāna “Vincents”, Rīgas klusajā centrā sirds un dvēsele vairāk nekā 20 gadus ir šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš ar savu pasaules...
763.
Aicinām doties pārgājienā – ekspedīcijā gar Palsas lokiem
(17/03/2017 06:08)
[lv]
Skatīt vairāk
Smiltenes
novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) 1. aprīlī aicina doties kopīgā
pārgājienā – ekspedīcijā...
764.
Viedoklis: Ko apmeklēt un nogaršot «Rīgas – Gaujas gastronomijas reģiona 2017» ietvaros (Papildināts - 9 viedokļi)
(01/03/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Visa 2017. gada garumā, Rīgas – Gaujas reģions vienlaicīgi ir Eiropas
gastronomijas reģions, kas piedāvā dažādas vienreizējas garšas un...
765.
Viedoklis: Ko apmeklēt un nogaršot «Rīgas – Gaujas gastronomijas reģiona 2017» ietvaros (Papildināts - 6 viedokļi)
(28/02/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Visa 2017. gada garumā, Rīgas – Gaujas reģions vienlaicīgi ir Eiropas
gastronomijas reģions, kas piedāvā dažādas vienreizējas garšas un...
766.
Dāvanā Latvijai valsts simtgadē skolēni rada 12 izzinošas galda spēles
(28/02/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Šogad Latvijas Kultūras kanona konkursā, kas norisinās jau piekto gadu,
vidusskolēni kā dāvanu Latvijas valsts simtgadē radījuši...
767.
Viedoklis: Ko apmeklēt un nogaršot «Rīgas – Gaujas gastronomijas reģiona 2017» ietvaros
(27/02/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Visa 2017. gada garumā, Rīgas – Gaujas reģions vienlaicīgi ir Eiropas
gastronomijas reģions, kas piedāvā dažādas vienreizējas garšas un...
768.
Iepazīsties ar aktuālajiem galamērķiem "Rīgas - Gaujas gastronomijas reģiona 2017" ietvaros
(27/02/2017 06:00)
[lv]
Skatīt vairāk
Tūrisma attīstības vadītāja Andra Magone aicina šogad apmeklēt tos
restorānus Cēsīs un apkārtnē, kuri ir gastronomijas gada partneri un
apņēmušies saviem...
769.
«Latvijas Grāmatu izstādē» īpaši gaidīti mazie lasītāji!
(23/02/2017 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
No 24. līdz 26. februārim “Latvijas Grāmatu izstādē 2017” Ķīpsalā īpaši
būs gaidīti ņiprie un cītīgie mazie lasītāji. Bērni aizraujošā veidā
“Jautrajā lasītavā”...
770.
72% Latvijas iedzīvotāju regulāri ietur brokastis
(17/02/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Pastāv uzskats, ka tieši brokastis ir svarīgākā ēdienreize dienā, un,
lūgti dalīties ar saviem brokastošanas ieradumiem darba dienās...
771.
Smiltenes novada TIC veiksmīgi aizvadījis tūrisma izstādi «Balttour 2017»
(08/02/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
No 3. līdz 5. februārim Ķīpsalā norisinājās starptautiskā tūrisma
izstāde – gadatirgus “Balttour 2017”. Divās tematiskajās hallēs...
772.
Atklāj un iepazīsti Gulbenes novadu izstādē-gadatirgū «Balttour 2017»!
(02/02/2017 06:04)
[lv]
Skatīt vairāk
No 3. līdz 5.februārim Rīgā, Ķīpsalas hallē norisināsies starptautiskā
tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2017”, kas ik gadu vienkopus pulcē
tūrisma...
773.
Viedoklis: Kādi ir veselīgākie ēdieni, kurus lietot uzturā ziemas periodā?
(24/01/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Pavasaris vairs nav aiz kalniem, taču šis, Janvāra, periods ir laiks,
kad ļoti daudzi cilvēki slimo. Vēlējāmies noskaidrot, kā no tā
izvairīties?...
774.
Latvijas nacionālais kopstends Berlīnes starptautiskajā izstādē «Zaļā nedēļa 2017»
(24/01/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Latvijas uzņēmumi, pateicoties Zemkopības ministrijas (ZM) atbalstam un Agroresursu un ekonomikas institūta...
775.
Smiltenes tehnikums vēlas kļūt par Vidzemes kulinārā mantojuma centru
(18/01/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Aizvadītā gada nogalē Smiltenes tehnikums kļuvis par Eiropas kulinārā mantojuma tīkla dalībnieku. Skola ir gatava pieņemt...
776.
LIELĀ INTERVIJA ar Māri Astiču, restorāna «Ferma» šefpavāru
(05/01/2017 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Ar kvalitatīvu ēdienu
uzņemt vajadzīgo enerģiju, gūt sāta sajūtu – būtiskākais pēc kā Rīgas restorānā
Ferma klienti atgriežas vēl un vēl...
777.
Lauku tūrisma uzņēmējiem pasniegs zīmi «Latviskais mantojums»
(05/01/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Kultūras zīme "Latviskais mantojums" izveidota pēc Latvijas lauku
tūrisma asociācijas „Lauku ceļotājs” iniciatīvas un, sadarbībā ar...
778.
«Hesburger» piesaka sevi Baltijas brokastu piedāvājuma segmentā
(04/01/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Lielākā Somijas un Baltijas ātrās ēdināšanas restorānu ķēde “Hesburger”
ar šī gada sākumu ir spērusi soli brokastu piedāvājuma segmentā un...
779.
Ar Rīgas ielu ēdiena festivālu atklās Eiropas gastronomijas reģionu 2017
(03/01/2017 05:31)
[lv]
Skatīt vairāk
2017.gada 14. janvārī, atklājot Rīgas - Gaujas reģiona titulu Eiropas
gastronomijas reģions 2017, Rīgā notiks līdz šim vēl nebijis pasākums
gardēžiem...
780.
Top 5 – 2016. gada tūristu mīļākie neierastie ēdieni
(30/12/2016 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
No zeltā pārklātiem saldējumiem līdz suši virtuļiem. Piedāvājam jums
apskatīt trakākos 2016. gada ēdienus, kurus bija iemīļojuši tūristi...
781.
Ķīnas žurnālisti iepazīstas ar Latvijas tūrismu
(20/12/2016 05:32)
[lv]
Skatīt vairāk
Ķīnas žurnālistu vizīte Latvijā notika no 15. decembra līdz 18. decembrim, tālajiem ciemiņiem dodot iespēju pilnā mērā izjust...
782.
«Galerija Centrs» svētku egli rotā pensionāru adīti darinājumi
(12/12/2016 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Decembrī Rīdzenes ielu ieskauj burvīga pirmssvētku atmosfēra – grezni
rotāta egle, svaigas maizes un kūpinājumu smarža – meistaru darinājumi
priecē acis...
783.
Latvijā arvien vairāk cieņā – maize ar pievienoto vērtību
(08/12/2016 05:33)
[lv]
Skatīt vairāk
Latvijā puse jaunu cilvēku vecumā no 18-24 gadiem ikdienā patērē rudzu
un kviešu maizes ar sēklām, klijām, graudiem un citām piedevām, liecina...
784.
7 fakti, kas jāzina pirms došanās studēt uz Nīderlandi
(03/12/2016 06:11)
[lv]
Skatīt vairāk
Pēc vidusskolas absolvēšanas daļa jauniešu izvēlas doties uz ārzemēm
iegūt augstāko izglītību, un Nīderlande jau vairākus gadus ir viens no...
785.
Lauku tūrisma uzņēmējiem pasniegs vides kvalitātes zīmi «Zaļais sertifikāts» un kultūras zīmi «Latviskais mantojums»
(30/11/2016 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Nākamā gada sākumā lauku tūrisma nozares kalendārā līdzās ir divi
nozīmīgi datumi: 11. janvārī Kultūras ministre Dace Melbārde pasniegs
zīmi...
786.
LIELĀ INTERVIJA ar Valteru Zirdziņu, restorāna «Valtera restorāns» šefpavāru
(24/11/2016 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Šefpavārs Valters Zirdziņš kā galveno prioritāti redz izteiktu garšu,
gardu ēdienu un patiesu produktu stāstu, ir sava veida lauku labumu jeb,
kā pats saka...
787.
Pilsētas, kas ir īpaši piemērotas vegāniem
(24/11/2016 06:16)
[lv]
Skatīt vairāk
Varētu šķist, ka ceļošana vegāniem ir grūts uzdevums, jo grūti iepazīt
dažādu tautu virtuves kultūras, jo visbiežāk tajās nozīmīgu lomu ieņem
gaļa un jūras...
788.
«Lauku ceļotāja» atklāta vēstuli par gaidāmajām izmaiņām lauku tūrisma uzņēmējiem
(11/11/2016 05:35)
[lv]
Skatīt vairāk
Pārlieku daudz jaunu likumdošanas iniciatīvu pēdējā laikā negatīvi
ietekmē uzņēmējdarbības vidi laukos mazajiem uzņēmējiem. Vai tā ir
apzināta politika vai...
789.
Šogad tūrisma akcijā «Ceļo līdz 100!» galveno balvu ieguvis Aivars Jansons no Rūjienas
(11/11/2016 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Sestdien, 5.novembrī, Valmieras Tūrisma informācijas centrā norisinājās tūrisma akcijas "Ceļo līdz 100!" noslēguma pasākums...
790.
15 muļķīgi jautājumi, ko reiz ir uzdevuši tūristi
(20/10/2016 06:14)
[lv]
Skatīt vairāk
Katram no mums vismaz reizi dzīvē ir gadījies pateikt vai pajautāt kaut
ko muļķīgu. Arī tūristiem ir gadījies, tāpēc zemāk ir apkopoti 15
smieklīgi...
791.
Vidzemes kultūras programmas ietvaros atjaunotas unikālas stelles
(19/10/2016 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Aivis Saulītis, uzņēmuma IK Latvju sēta īpašnieks, ar Vidzemes
plānošanas reģiona atbalstu, Latvijas Valsts mežu atbalstītās Vidzemes
kultūras programmas...
792.
Valmierā notiks tradīcijām bagātais Simjūda tirgus
(08/10/2016 06:11)
[lv]
Skatīt vairāk
8.oktobrī Valmierā – Rīgas ielas posmā no
Katrīnas ielas līdz Ziloņu ielai, Rātslaukumā un Livonijas ordeņa pils
teritorijā – smaržos...
793.
Biedrība Latgales kulinārā mantojuma centrs gūst pieredzi Hījumā reģionā Igaunijā
(06/10/2016 05:32)
[lv]
Skatīt vairāk
Arī šogad no 27. -30.septembrim kuplā pulkā kulinārā mantojuma biedri,
kā arī citi tūrisma uzņēmēji devās uz Hījumā salu Igaunijā. Braucienā
piedalījās...
794.
LIELĀ INTERVIJA ar Ivetu Sprūdžu, «Hotel Bergs» un «Rūmenes muižas» direktori
(29/09/2016 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
“Hotel Bergs” – pieczvaigžņu viesnīca galvaspilsētā, “Rūmenes muiža” –
tās privātā lauku rezidence Kurzemē, kuru direktore Iveta Sprūdža dara
visu...
795.
Maize ikdienas pārtikas grozā ir 81% Latvijas iedzīvotāju
(28/09/2016 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Kā liecina Fazer Latvija un SKDS veiktais pētījums par maizes lietošanas
paradumiem Latvijā, 81% Latvijas iedzīvotāju ēd maizi katru dienu
vismaz...
796.
Kā iemānīt pienu savā ēdienkartē?
(21/09/2016 06:08)
[lv]
Skatīt vairāk
Kartupeļi ar sēņu mērci, deserti un biezzupas ir tikai daži ēdieni, no
kuriem mēdz izvairīties cilvēki, kas cenšas ēst veselīgi un domā par
savu figūru...
797.
TOP5 Eiropas ceļojumu galamērķi - zagļu paradīzes
(19/09/2016 06:10)
[lv]
Skatīt vairāk
Katrs no mums vēlas doties burvīgā, neaizmirstamā ceļojumā un nav nemaz jādodas pāri okeānam, jo tepat Eiropā...
798.
Ogres tehnikuma topošie pavāri un viesmīļi gūst pieredzi starptautiskā izstādē
(15/09/2016 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Izstāde "Riga Food" ir gada lielākais notikums pārtikas ražošanas un arī
viesmīlības nozarē, un tradicionāli tajā piedalās Ogres tehnikums...
799.
Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā notiks ikgadējais Miķeļdienas gadatirgus
(12/09/2016 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Kā ierasts ražas svētkos, būs gan mājražotāju gatavoti ievārījumi,
sieri, pašcepta maize, pīrāgi, svaigs medus, zivis, gaļas kūpinājumi,
āboli un dārzeņi. Lai...
800.
Kā ilgāk saglabāt atvaļinājuma sajūtu?
(09/09/2016 06:17)
[lv]
Skatīt vairāk
Saule, jūra un tīkama slinkošana - pēc atvaļinājuma cilvēki bieži itin nemaz nevēlas atgriezties pie ikdienas pienākumiem un tā vien...