81.
5 padomi, kā uz grila iegūt sulīgu gaļu
(10/06/2022 05:51)
[lv]
Skatīt vairāk
Gaļas grilēšana ir viens no populārākajiem maltītes sagatavošanas veidiem vasarā. Ja pieredzējušākie grilēšanas meistari apgūst aizvien jaunas metodes...
82.
«Saab» citplanētiešu stilā un citi krāšņi spēkrati izstādē «Auto 2022» jau šajā nedēļas nogalē
(28/04/2022 06:00)
[lv]
Skatīt vairāk
Reaktīvā turbīna aizmugurē un elektriski atverams stikla kupola jumts – tieši tāds ir spilgti zaļais “Saab” jeb “Wasaabi”, kas jau šajā nedēļas nogalē – no 29. aprīļa līdz 1. maijam...
83.
Valmierā notiks Pavasara tirdziņš
(23/04/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Esam sagaidījuši pavasari! Katru dienu saule silda arvien vairāk, zied pirmie pavasara ziedi un sākušies dārza darbi. Pienācis laiks tikties Pavasara tirdziņā...
84.
Ieteikumi, kā Lieldienās olas padarīt īpaši krāsainas (video)
(16/04/2022 06:04)
[lv]
Skatīt vairāk
Pastāv vairākas versijas par to, kā radusies Lieldienu tradīcija dāvināt un krāsot olas. Leģenda vēsta, ka...
85.
Pārtikas paliekas palīdzēs tikt pie košām un krāsainām Lieldienu olām
(15/04/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Olu krāsošana un krāsaino olu kaujas ir viena no daudzu ģimeņu
svarīgākajām Lieldienu tradīcijām, kurai vērts gatavoties laikus,
izplānojot gan nepieciešamo olu daudzumu, gan materiālus to krāsošanai...
86.
Piešķir pankūkām jaunu garšu!
(13/03/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Viens no slavenākajiem brokastu ēdieniem ir pankūkas - plānās, rauga, biezpiena, amerikāņu u.c. Ir tik daudz veidu, kā dienu iesākt garšīgi...
87.
Uzņēmums «Paulig» pamet Krieviju
(08/03/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Starptautiskais pārtikas un dzērienu uzņēmums Paulig paziņojis par Krievijas pamešanu, un pašreiz tiek gatavots šim procesam nepieciešamo darbību grafiks, lai...
88.
Padomi gremošanas sistēmas atslogošanai svētku laikā
(01/01/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Tāpēc būtiski padomāt par veidiem, kā atslogot gremošanas sistēmu, lai
organismam būtu vieglāk veikt savas funkcijas un pašsajūta būtu laba...
89.
Seši soļi, lai Jaunā gada apņemšanās izdotos
(30/12/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Jaunā gada sākumā tradicionāli atskatāmies uz aizvadītā gada laikā paveikto un izvirzām sev jaunus mērķus vai uzņemamies kādu apņemšanos...
90.
«Zaļo sertifikātu» šogad saņēmušas 25 lauku tūrisma saimniecības un ēdināšanas uzņēmumi
(09/12/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Lauku tūrisma saimniecības un ēdināšanas uzņēmumi, kuri vēlas apliecināt savu videi draudzīgo saimniekošanu un sagaidīt zaļi domājošus viesus, atpazīstami pēc ”Zaļā sertifikāta”...
91.
11 Latvijas uzņēmumi piedalīsies divās pārtikas izstādēs un tirdzniecības misijā EXPO
(05/11/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
No 7. līdz 9. novembrim 11 pārtikas nozares uzņēmumi no Latvijas piedalīsies starptautiskajās izstādēs YUMMEX un The Speciality Food Festival, kas norisināsies paralēli EXPO 2020...
92.
No plēsējiem līdz pikantām garšvielām: kas iedvesmoja «Porsche» modeļu nosaukumus?
(21/09/2021 06:00)
[lv]
Skatīt vairāk
Arī vācu sporta automobiļu ražotājs “Porsche” saviem modeļiem devis spilgtus un neparastus vārdus...
93.
Kabaču laiks ir klāt! Kā tos veselīgi un garšīgi pagatavot?
(10/08/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Aizvien lielāku popularitāti gardēžu vidū iemanto kabaču ēdieni, īpaši šobrīd – kabaču sezonas pilnbriedā. Tādēļ, domājot par veselīgām...
94.
Pieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai: iesaka uzturzinātniece
(29/07/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad...
95.
Jau septembrī zaļajā režīmā gardēžus pulcēs «Riga Food 2021» Ķīpsalā!
(28/07/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Šogad Baltijas nozīmīgākā pārtikas industrijas izstāde “Riga Food 2021” norisināsies trīs dienas – no 9. līdz 11. septembrim – Starptautiskajā...
96.
Jaunums - Gold&Green® veselīgie vrapi degvielas uzpildes stacijās KOOL
(13/07/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Pasaulē vairāk kā jebkad cilvēki pievērš uzmanību savai veselībai, priekšroku dodot produktiem, kuru sastāvā ir maksimāls daudzums organismam...
97.
Bērns virtuvē – palīgs vai papildu slogs? 6 padomi, kā iesaistīt bērnus ēst gatavošanā
(01/06/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Ēst gatavošana var būt lielisks veids, kā kopā radoši, interesanti un garšīgi pavadīt laiku, turklāt bērnu iesaistīšana maltīšu pagatavošanā sniedz jaunas prasmes, kas noderēs viņiem visa mūža garumā. Lai arī tas prasa gan laiku, gan pacietību, k
98.
Turcija ir atvērta Latvijas atpūtniekiem - viesnīcas ir sertificētas saskaņā ar Droša tūrisma programmu
(21/05/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Lai nodrošinātu tūristiem iespēju izbaudīt drošas brīvdienas visos ceļojuma posmos un neapdraudēt veselību, valstī tiek īstenota droša tūrisma sertifikācijas programma (Safe Tourism Sertificate), kas stājās spēkā 2021. gada sākumā...
99.
Apbalvoti «GEMOSS» granta konkursa uzvarētāji – trīs veselīgu un inovatīvu pārtikas produktu ideju autori
(20/05/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Konkurss noslēdzās 19. maijā, kad žūrija apbalvoja trīs izcilāko ideju autorus...
100.
Turpinās pieteikšanās trim pārtikas nozares izstādēm «EXPO 2020» ietvaros, pieejams LIAA atbalsts
(17/05/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Vēl līdz 26. maijam Latvijas pārtikas uzņēmumiem ir iespēja pieteikties dalībai nacionālajā stendā trijās EXPO 2020 paralēlās programmas izstādēs, kas veltītas gourmet kategorijas produktiem, saldumiem un bioloģiskajai pārtikai un dzērieniem...
101.
Kas izgudroja mūsu mīļākos našķus?
(05/05/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Lielākā daļa no mums var iztēloties ka šefpavārs vai uzņēmējs bezgalīgi eksperimentē, lai izveidotu un atklātu perfektu sastāvdaļu simfoniju. Tomēr tādus pasaulslavenus ēdienus kā čīzburgerus, kartupeļu čipsus un kukurūzu pārslas ir izdevies paga
102.
Gruzīnu tradicionālā virtuve – bez piemērota vīna neiztikt
(03/05/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Tagad, kad pasaules iepazīšana joprojām ir ierobežota, mēs varam ļauties ceļojumam garšas pasaulē...
103.
Gardumi no Latgales tieši uz mājām
(25/04/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Ieskaties apkopojumā ar Latgales uzņēmējiem un saimniecībām, kuri savus izlolotos produktu piegādā visā Latvijā...
104.
Četri ieteikumi kā padarīt terasi mājīgāku
(16/04/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Tomēr, mēs bieži nepievēršam uzmanību āra terasei un tajā novietojam
vecu, nestabilu galdu, kādu nevajadzīgu krēslu un tādas mēbeles, kas
nemaz nav piemērotas lietošanai ārpus telpām...
105.
«Gold&Green®» - jauns augu izcelsmes superprodukts Latvijas tirgū
(12/04/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Gold&Green® ir Somijā radīta un patentēta augu izcelsmes produktu
līnija, kas izceļas ar vērtīgu, veselībai tik nepieciešamo, uzturvielu -
proteīnu, šķiedrvielu un dzelzs daudzumu...
106.
Izdots recepšu krājums «Latgales pavārgrāmata»
(10/04/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Prast gatavot ēst – tā ir liela vērtība, jo ēdiens ir ne
vien neatņemama ikdienas sastāvdaļa, bet arī svētki ir skaistāki un īpašāki, ja
tajos ir klāts bagātīgs galds...
107.
Termoss vai termokrūze: kas labāk der pārgājienam? Un viena pārbaudīta siltā dzēriena recepte
(13/02/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Latvijā dzīvojošajiem ir paveicies, jo, lai arī joprojām atrodamies ārkārtas stāvoklī, mūsu kustības brīvība nav ierobežota vismaz dienas laikā...
108.
Piparkūku garšvielu noslēpums un citi svētku našķi
(24/12/2020 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Piparkūkas ir viens no senākajiem un iecienītākajiem Ziemassvētku našķiem, kas savu popularitāti saglabā arī mūsdienās...
109.
Ziemassvētki bez stresa – septiņi padomi un recepte
(19/12/2020 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Eglīte. Rotāšana. Dāvanas. Saiņošana. Svētku mielasts. Kad lai to visu paspēj?...
110.
«GEMOSS» atver veikalu Valmierā
(04/12/2020 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Rekonstruētā 1890. gadā celtā senā noliktavas ēka, saglabājot ēkas īpašo
auru, ieguvusi atjaunotu veidolu un īpašu interjera dizainu ar daudz
nestandarta mēbelēm no paletēm un kokmateriāliem ar vēsturi...
111.
Mārtiņdienu atzīmē ar zoss cepeti
(10/11/2020 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Latvijā tiek svinēta Mārtiņdiena. Svētki tradicionāli iezīmē brīdi, kad rudeni nomaina ziema, un to atzīmē ar...
112.
Interesanti fakti par krāsām un to nozīmi dažādās kultūrās
(24/09/2020 06:17)
[lv]
Skatīt vairāk
Krāsām ir būtiska nozīme mūsu dzīvēs. Ar tām mēs mēdzam asociēt kādus notikumus, vietas, kurās...
113.
Kā sagatavot sēnes uzglabāšanai ziemā
(18/09/2020 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Sēņošanas sezona Latvijā, šķiet, ir nepārtraukts process – gaileņu
“medības” vasarā plūstoši pāriet beku un baraviku maratonā agrā rudenī...
114.
Iepazīsti savdabīgās delikateses visā pasaulē
(08/09/2020 06:16)
[lv]
Skatīt vairāk
Ikviena valsts un kultūra nereti tiek saistīta ar noteiktu ēdienu vai kulinārijas šedevru, kas liek...
115.
Izbaudi jaunas garšas izstādē «Riga Food 2020»!
(06/08/2020 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
No 9. līdz 12. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks
Baltijas nozīmīgākā pārtikas izstāde “Riga Food 2020”, kas...
116.
«Paulig» klimata mērķus apstiprina organizācija «Zinātnē balstīto mērķu iniciatīva»
(17/07/2020 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
Paulig kļuvis par pirmo pārtikas un dzērienu uzņēmumu Somijā un par vienu no lielākajiem uzņēmumiem...
117.
5 vasarīgu uzkodu un ēdienu idejas
(14/07/2020 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
Vasarā ir aktuālas vieglas maltītes, dažādas uzkodas un atspirdzinoši dzērieni, kā gatavošanai nav...
118.
Ko darīt vasarā, lai neslimotu ziemā?
(28/06/2020 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Rūdīšanās palīdz organismam ātrāk adaptēties nelabvēlīgos laikapstākļos, kā arī veiksmīgāk pārdzīvot stresu. Rūdīšanās stiprina...
119.
Vērtīgi padomi veiksmīgai grilēšanai
(15/06/2020 06:12)
[lv]
Skatīt vairāk
Ar dažādām bārbekjū mērcēm, marinādēm un ierīvējamajām garšvielām ir viegli pagatavot interesantu...
120.
«Paulig» izvirza ambiciozus stratēģiskos mērķus ilgtspējības jomā līdz 2030. gadam
(08/05/2020 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Paulig galvenais mērķis ir kļūt par vienu no ilgtspējīgas attīstības līderiem pārtikas un dzērienu...