121.
7 iemesli, kāpēc noteikti jāēd zemenes
(09/07/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Vārds “noteikti” nebūt nav pārspīlējums! Tirgus un veikalu stendi vai lūzt no dažādu zemeņu šķirņu pārpilnības, jo tām šobrīd ir sezona gan virknē Eiropas valstu...
122.
Mēģinās atrast Sēlijas garšu
(30/06/2023 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Vai Tu zini kā garšo Sēlija? Tikmēr par citiem novadiem tas ir zināms, piemēram Kurzeme garšo pēc rudzu maizes un burkāniem, kas izcepta kraukšķīgajā sklandrausī, bet desertā...
123.
Dace Šķēle: Alus no rudzu maizes – seno tradīciju un mūsdienu risinājumu apvienojums
(24/06/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Pastāv uzskats, ka senatnē alus darīts tieši no maizes – ir dažādas teikas par to, ka alus radies nejauši, no maizes, kas salijusi un uzrūgusi...
124.
Pica LuLū gadā iepērk ap 150 tonnām siera – strauji pieaug vegāniskā siera patēriņš
(22/06/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Picu gatavošanai Pica LuLū gadā iepērk vidēji 150 tonnas siera, un pēc uzņēmuma prognozēm vegāniskā siera īpatsvars kopējā patēriņā gada laikā varētu pieaugt...
125.
Pasaulē dārgākā saldējuma bumbiņa maksā vairāk nekā 6000 eiro
(12/06/2023 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Ginesa rekordu grāmatā ir rakstīts, ka pasaulē dārgākais saldējums ir «Byakuya» no Japānas...
126.
Limonāde – dzēriens no mīlestības un ledus
(05/06/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Vasara ienes košas krāsas, smaržas un garšas ne tikai dārzos un puķu dobēs, bet arī dzērienos: klāt ledus kafiju, ledus tēju un limonāžu laiks...
127.
Dodies Baltijas jūras garšu ceļojumā: iepazīsti Klaipēdas un Ķīles bagātīgo kulināro mantojumu
(02/06/2023 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Kas gan būtu ceļojums bez vietējās virtuves iepazīšanas? Sātīgu un sildošu ēdienu cienītājiem piemērots galamērķis būs Lietuvas ostas pilsēta Klaipēda vai...
128.
Aicina dalīties ar Limbažu Lielezera zivju ēdiena receptēm
(22/05/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Uzmanību, zivju ēdiena cienītāji un makšķernieki! Vai esat lepni par savu zivju gatavošanas prasmi? Jums noteikti ir kāda fantastiska zivju ēdiena recepte...
129.
Nedēļas nogalē aicina «Līvas ciema svētki»
(20/05/2023 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
2023. gada 20. un 21. maijā ar “Līvas ciema svētkiem” skanīgi un krāšņi vērsies simboliski vārti vasarai un siltās sezonas brīvdabas pasākumiem Liepājā...
130.
Receptes: alus kā papildinājums arī desertiem
(12/05/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Lai gan varētu šķist, ka alus ir dzēriens, kas lieliski papildina tikai sātīgus gaļas ēdienus vai maltīti, kas gatavota uz grila, patiesībā to var baudīt arī kopā ar desertiem...
131.
Receptes: vienkāršas uzkodas, kas sader ar alu
(11/05/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Alus cienītājiem, kuriem apnikušas ierastās garšu saderības, baudot alu kopā ar ķiploku grauzdiņiem, čipsiem vai vistu spārniņiem, sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni tapušas vairākas gardu un...
132.
Daba ziedos. Ko darīt, ja parādās alerģijas simptomi
(05/05/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Šķiet, tik daudz zināms par sezonālajām alerģijām – kāpēc tās rodas un kā izvairīties – taču, kad sākas lielā pavasara ziedēšana un līdz ar to...
133.
Visiem viena, tomēr katram atšķirīga: personalizēta kafija
(03/05/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Cik cilvēku, tik dažādu gaumju. Tā vietā, lai diskutētu par gaumi, kafijas industrija paplašina iespēju klāstu un piedāvā klientiem izvēlēties tieši tādu kafiju...
134.
Šefpavārs Lauris Aleksejevs biroju kompleksā «Verde» atvērs jaunu restorānu «Dia 36.line»
(25/04/2023 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Veselīgs un baudāms ēdiens ir neatņemama ne vien kvalitatīvas dzīves, bet arī produktīvas darba dienas sastāvdaļa. Tamdēļ biroju komplekss "Verde"...
135.
Piesakies dalībai Mājas kafejnīcu dienās Valmieras novadā
(24/04/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Tuvojas viens no lielākajiem, sirsnīgākajiem un gardākajiem vasaras notikumiem - Mājas kafejnīcu dienas 2023! Arī šogad 5. un 6. augustā...
136.
Zaļumu nozīme ikdienas uzturā – skaidro speciālisti
(24/04/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Zaļumus ik pavasari gaidām ar lielu nepacietību – gan apkārtējā dabā, gan savā ēdienkartē. Turklāt gan dārza, gan savvaļas zaļumi var būt labs...
137.
Bauskā jau piekto reizi notiks «Vimbu svētki»
(22/04/2023 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Grupa “Dzelzs Vilks”, turbo folka orķestris “Oranžās Brīvdienas” un Labas gribas makšķerēšanas sacensības: Bauskā jau piekto reizi notiks “Vimbu svētki”...
138.
Kas notiek mūsu organismā, ja vairāk par četrām stundām dienā sēžam
(10/04/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
„Lai veidotu labus ieradumus, nesāc ar trenažieru zāles apmeklējumu. Dari visu, lai vairāk kustētos mājās un darba vietā!” aicina...
139.
Satiec savu meistaru 2023!
(01/04/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
2023. gada 31. martā, 1. un 2. aprīlī – vairāk kā 250 meistari aicina interesentus apmeklēt un iesaistīties meistarklasēs, praktiskajās nodarbībās un lekcijās, lai..
140.
Iesnas, niezoša rīkle, klepus – atkal saaukstēšanās vai alerģija?
(24/03/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Iestājoties pavasarim, kļūst aktuāli jautājumi par putekšņu alerģijām. Kas jāņem vērā, sagaidot pavasari, kā atšķirt alerģijas simptomus no saaukstēšanās un...
141.
Kafijas tuvākā nākotne: kā mainās nozare un dzēriens mūsu krūzītēs?
(28/02/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Globālais kafijas tirgus katru gadu strauji aug, industrija zeļ un plaukst, uzņēmumi attīstās un cenšas piegādāt pēc iespējas vairāk un kvalitatīvāku produktu galapatērētājiem...
142.
Mazliet pikantas vakariņas, ar ko 20 minūtēs pārsteigt mīļoto!
(14/02/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Kā pārsteigt mīļoto ar mazliet savādākām un daudzveidīgām vakariņām? Sarīko tako vakariņas! Svarīgi, ka šādām vakariņām sagatavoties var vienkārši un ātri...
143.
Mīlestības svētki Zemgalē
(06/02/2023 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Mīlestība ir gaisā, un tā nepazīst robežas! Tāpēc ir gluži vienalga, vai jau esat attiecībās vai savu īsto vēl tikai meklējat – Valentīndiena ir svētki, kas...
144.
Veselīgas ēšanas pamatprincipi, kas noderēs ne tikai janvārī. Iesaka uztura speciāliste
(28/01/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Janvāris viennozīmīgi ir jaunu apņemšanos mēnesis. Vairums cilvēku pēc Vecgada svētkiem izvirza sev mērķi – jaunajā gadā sākt jaunu dzīvi...
145.
Jēkabpils novadā radīts jauns pārtikas produkts tiem, kas dodas dabā
(26/01/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Bioloģiska saimniecība SIA “Spāres-L”, kas saimnieko Jēkabpils novada Elkšņu pagastā, radījusi jaunu produktu – garšīgu un barojošu zupu...
146.
Mutē kūstošas un apetelīgas receptes no barbekjū gatavošanas meistara
(21/01/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Uz atklātas uguns izcepts gaļas gabals, iespējams, ir bijis viens no pirmajiem ēdieniem, ko pagatavoja mūsu tālie priekšteči, un lai gan kopš tā laika...
147.
Par veipošanu dažās valstīs var tikt pat aiz restēm
(18/01/2023 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Atsakoties no ierasto cigarešu smēķēšanas, daudzi šī netikuma piekopēji ir izvēlējušies alternatīvas, starp kurām ir arī veipošana...
148.
Galvassāpes vai migrēna, kā rīkoties
(06/01/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
“Iedodiet kaut ko pret migrēnu!” ir lūgums, ko tik mulsinoši bieži aptiekā dzird farmaceiti. Taču – vai katras galvassāpes ir migrēna – palīdz noskaidrot...
149.
Trīs Signes Meirānes receptes Jaunā gada svētku galdam
(28/12/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Ko jūs šogad liksiet svētku galdā? Rasols, siļķe kažokā, vīns un šampanietis… tas viss jau ir apnicis! Aizrautīgā kulināre un 13 bestselleru autore Signe Meirāne ir sagatavojusi...
150.
Izbaudiet ziemas karaļvalsti - Gaujas Nacionālo parku
(25/12/2022 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Pasakaina sniega kārta klāj Gaujas, Amatas un Braslas upes ielejas, majestātisku piļu jumtus un parkus, un ļauj baudīt adrenalīnu, laižot pa garākajiem kalnu nobraucieniem Latvijā...
151.
Kad gaisā virmo Ziemassvētku smarža un garša!
(25/12/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Ziemassvētku smaržu un garšu rada garšvielas no visas pasaules – tās papildina gan jau labi zināmas un pārbaudītas ģimenes receptes, gan piešķir citādas...
152.
Īpašā Ziemassvētku ēdienkarte Gordona Remzija izpildījumā
(24/12/2022 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Sākot no perfekti cepta tītara līdz Ziemassvētku kārtojumam, “National Geographic” raidījuma “Gordons Remzijs: Neatklātās teritorijas” vadītājs slavenais šefpavārs Gordons Remzijs ir...
153.
Iedvesma Ziemassvētku cienastam: divas viegli pagatavojamas tradicionālas zviedru receptes
(24/12/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Ziemassvētkos zviedriem ir tradīcija klāt Julbord – bufetes tipa galdu ar īpašiem svētku ēdieniem. IKEA Zviedru restorāna vadītājs atklāj divas vienkāršas zviedru receptes...
154.
Kopīgi pagatavojami un neierasti ēdieni Ziemassvētku laikam
(24/12/2022 05:55)
[lv]
Skatīt vairāk
Šie ēdieni būs labs papildinājums svētku galdam, bet to gatavošanas
process - laba kopīga ģimenes aktivitāte lieliem un maziem svētku
svinētājiem!...
155.
Ziemassvētki Zviedrijā: 4 padomi, kā noķert svētku sajūtu
(23/12/2022 16:07)
[lv]
Skatīt vairāk
Ja šogad Ziemassvētkos tā vien gribas nomainīt ierasto pulcēšanos pie svētku galda un doties piedzīvojumā ar ģimeni, Zviedrija būs īstais galamērķis, kas...
156.
Kuldīgas restorānu nedēļa atgriežas ar astoto gardēžu sezonu
(11/12/2022 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Kuldīgas restorānu nedēļa šogad norisināsies astoto sezonu pēc kārtas un jau kļuvusi par gardēžu ikgadēju tradīciju ne tikai kuldīdzniekiem, bet arī pilsētas viesiem...
157.
Kuldīgā svin ziemu ar gardēžu tradīcijām, gaismas spēlēm Ventas rumbā un Ziemassvētku dunu
(03/12/2022 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Jau 5. decembrī, visas nedēļas garumā līdz 11. decembrim, Kuldīgas un tās apkārtnes restorānos un kafejnīcās svinēs gardēžu svētkus “Kuldīgas restorānu nedēļa 2022”...
158.
Valmieras Restorānu nedēļā lutinās gardēžus
(18/11/2022 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Tuvojoties rudens pilnbrieda izskaņai, valmierieši un pilsētas viesi zina, ka nu ir laiks ne tikai meklēt siltāku jaku, kurai drīzumā ar lepnumu piestiprināt...
159.
7 interesantas lietas par «Tex Mex» virtuvi un tortiljām Latvijā
(09/11/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Tortiljas ir viens no Tex Mex virtuves produktiem, kas aizvadītajos gados kļuvis īpaši populārs arī Latvijā. Tortiljas var ātri pagatavot, pildījumam izmantot...
160.
Rīgas Restorānu nedēļā izbaudi rudens garšas nianses «Coctail bar RŪM»
(18/10/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Ik gadu Rīgas Restorānu nedēļa ir gaidītākais laiks visiem gurmāņiem. Arī Coctail bar RŪM valdīs īstas rudens garšu nianses par kurām parūpēsies...