maize.

Apskatām 241 - 280 no 1576 vārdam 'maize'

Liepupes muiža,

7 iemesli, kāpēc noteikti jāēd zemenes

Vārds “noteikti” nebūt nav pārspīlējums! Tirgus un veikalu stendi vai lūzt no dažādu zemeņu šķirņu pārpilnības, jo tām šobrīd ir sezona gan virknē Eiropas valstu...

Jūras svētkos Liepājā daudz interesantu, izklaidējošu un izzinošu notikumu

Ar svinīgu piemiņas brīdi sestdien, 8. jūlijā, pulksten 11 pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem, sāksies un visas dienas garumā turpināsies...

LIDO nodrošina un apmaksā brīvprātīgo ēdināšanu Dziesmu un deju svētku laikā

Lai uzturētu brīvprātīgo apņēmību, darba sparu un entuziasmu, XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku atbalstītājs LIDO nodrošina viņiem 8000 bezmaksas ēdienreizes...

Ceļotāji Grieķijas salā iekrīt lamatās, cerot uz atlaidi

Cerot uz iespēju ietaupīt, viņi šķīrās no pamatīgas naudas summas...

Mēģinās atrast Sēlijas garšu

Vai Tu zini kā garšo Sēlija? Tikmēr par citiem novadiem tas ir zināms, piemēram Kurzeme garšo pēc rudzu maizes un burkāniem, kas izcepta kraukšķīgajā sklandrausī, bet desertā...

5 iemesli sapņu brīvdienām Maltā kopā ar ģimeni

Malta ir Vidusjūras sirdī paslēpts dārgakmens, kas piedāvā idillisku vidi lieliskām ģimenes brīvdienām. Ar savu seno vēsturi, gleznaino ainavu un viesmīlību...

8 ieteikumi siera baudīšanai, lai būtu garšīgāk

Daudziem siers ir iecīnīts ēdiens gan ikdienā, gan svētkos. Tas tiek baudīts kā uzkoda vai pievienots citiem ēdieniem – zupām, salātiem, pamatēdieniem vai pat desertiem...

Dace Šķēle: Alus no rudzu maizes – seno tradīciju un mūsdienu risinājumu apvienojums

Pastāv uzskats, ka senatnē alus darīts tieši no maizes – ir dažādas teikas par to, ka alus radies nejauši, no maizes, kas salijusi un uzrūgusi...

Skaista Līgo nakts ikvienam – arī tiem, kuri izlemj svinēt pēdējā brīdī

Līgo svētki ir viens no gada skaistākajiem notikumiem, kam daudzi gatavojas jau laikus. Folkloriste Inese Roze, kura Valmiermuižas etnomūzikas festivālā vadīs...

Lauku ceļotājam – 30

Mainās uzņēmēju paaudzes un līdz ar tām – lauku tūrisma formāts, vienmēr piedāvājot kaut ko jaunu...

Durvis vērusi Krustpils pils jaunā virtuves ekspozīcija

Krustpils pilī iekārtota jauna ekspozīcija ar 19. gs. beigu un 20. gs. sākuma pils virtuves interjeru. Tās apmeklētājiem būs iespēja...

Latgales zaļumballe Lūznavas muižā un sākums akcijai «Apceļo Latvijas pilis un muižas 2023»

Vasara Lūznavā sāksies ar Latgales zaļumballi 3. jūnijā plkst. 19.00 Lūznavas muižas parkā. Zaļumballi ieskandinās Rēzeknes pūtēju kvartets, turpinās...

Kādam alum dodam priekšroku – 53% izvēlētos no rudzu maizes raudzētu alu

53% aptaujāto dotu priekšroku alus, kas raudzēts no rudzu maizes, bet 35% izvēlētos medalu. Vēl 16% respondentu norādījuši, ka dotu priekšroku alum ar karameļu garšu, bet...

Reņģēdāji sabrauks Salacgrīvā

2023. gada 20. maijā notiks jau sestais Reņģēdāju festivāls. Kur? Protams, ka Salacgrīvā...

Receptes: alus kā papildinājums arī desertiem

Lai gan varētu šķist, ka alus ir dzēriens, kas lieliski papildina tikai sātīgus gaļas ēdienus vai maltīti, kas gatavota uz grila, patiesībā to var baudīt arī kopā ar desertiem...

Dokumentālā seriālā cietušie un izmeklētāji atklāj šokējošus faktus par «Subway» runasvīru, pedofīlu Džaredu Foglu

2000. gadu sākumā uz teju desmit gadiem pasaulē nebija atpazīstamāka cilvēka par ēdināšanas ķēdes “Subway” pārstāvi Džaredu Foglu (Jared Fogle), kurš kļuva par zīmola...

Piektdienas vakara pastaiga «Ceļā uz svētkiem»

19. maija pievakarē ventspilnieki un pilsētas viesi dosies iemīļotajā Piektdienas vakara pastaigā “Ceļā uz svētkiem”. Pirms pošamies ceļa jūtīs uz Dziesmu un deju svētkiem, vairāk nekā...

Receptes: vienkāršas uzkodas, kas sader ar alu

Alus cienītājiem, kuriem apnikušas ierastās garšu saderības, baudot alu kopā ar ķiploku grauzdiņiem, čipsiem vai vistu spārniņiem, sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni tapušas vairākas gardu un...

«Mežpils Alus» un maizes ceptuve «Lāči» radījuši unikālu kopproduktu

Zīmols “Mežpils Alus” sadarbībā ar maizes ceptuvi “Lāči” radījis jaunu produktu “Mežpils Rudzu Maizes Eilu”, papildinot jau pieejamo sortimentu...

Atklās vasaras sezonu Turaidas muzejrezervātā

Kā katru gadu 1. maijā Turaidas muzejrezervātā sākas vasaras sezona, kad apmeklētājiem tiek piedāvāts plašs daudzveidīgu ekspozīciju klāsts telpās un brīvdabā...

Jūrmalā atklās kultūrtūrisma maršrutu «Noķer Ziedoni!»

Godinot vienu no izcilākajiem 20. gadsimta un gadsimtu mijas dzejniekiem un sabiedriskajiem darbiniekiem Imantu Ziedoni 90 gadu jubilejā...

Zaļumu nozīme ikdienas uzturā – skaidro speciālisti

Zaļumus ik pavasari gaidām ar lielu nepacietību – gan apkārtējā dabā, gan savā ēdienkartē. Turklāt gan dārza, gan savvaļas zaļumi var būt labs...

Valmierā norisināsies Pavasara tirdziņš

Pienācis laiks tikties Pavasara tirdziņā! 22. aprīlī no plkst. 10.00 līdz plkst. 15.00 aicinām uz Vecpuišu parku, kur pulcēsies vairāk nekā 200 Valmieras un citu novadu...

Dzīvesziņas un arodu sēta aicina uz dažādām aktivitātēm

Līdz 31.maijam Dzīvesziņas un arodu sēta, Vecpilsētas ielā 2, aicina skolēnu un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu grupas, kā arī ģimenes un draugu kompānijas uz aizraujošām meistarklasēm...

«Baltic Beach Hotel & SPA» aicina uz Lieldienu svinībām

Svētku nedēļas nogalē viesnīca „Baltic Beach Hotel & SPA” aicina lielus un mazus nosvinēt Lieldienas, baudot ģimenisku atpūtu, pavasarīgas pastaigas un nesteidzīgas maltītes...

Nedēļas nogalē daudzviet Latvijā norisināsies Putnu dienas 2023

Nedēļas nogalē, 2023. gada 1. un 2. aprīlī, Latvijas Ornitoloģijas biedrības virsvadībā norisināsies Putnu dienas 2023. Putnu dienu programmā aprīlim iecerēti...

Travelnews.lv redaktore: Ja būtu iespēja, no Anglijas atvestu arī augļus, dārzeņus un gaļu

Pēc pandēmijas Apvienotajā Karalistē viesojos pirmo reizi. Bet pirms tās apceļotas pilsētas un ciemi teju visā Karalistē, un atmiņā bija saglabājies stereotips...

Pieredzes stāsts: kāpēc ir vērts ceļot uz Seišelu salām

Idilliskas pludmales, vasarīgs miers, lēns dzīves ritms, zaļi pakalni un lepni, eksotiski džungļi – ne velti Seišelu salas tiek sauktas par paradīzes salām...

Polārās ekspedīcijas dalībnieces 7 ieteikumi ziemas pārgājienam

Lai gan zemi joprojām klāj bieza sniega sega, pavasara saule tā vien aicina pie dabas. Maiju Lunekunda, kura vada izbraucienus ar suņu pajūgiem Zviedrijā un...

Pasniegtas «Boņuks 2022» balvas

Latgales vēstniecībā GORS, 2023. gada 4. marta vakarā notika svinīgā Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks” pasniegšanas ceremonija, kur tika godināti...

Mālpils šodien, 26.02.2023, aicina uz tirdziņu un ukraiņu boršču

Šo svētdien, 2023.gada 26. februārī, no plkst. 10.00 līdz 13.00 Mālpilī norisināsies mājražotāju un amatnieku tirdziņš. Tajā varēs iegādāties dažādus produktus...

Uztura speciāliste Lizete Puga: Vidusjūras ēdienkartes karaliene ir olīveļļa

Vidusjūras ēdienkarte ir viena no iecienītākajām visā pasaulē. Daudzkārt pētīta tās pozitīvā ietekme uz cilvēka ķermeņa un mentālo pašsajūtu, un to apstiprina arī...

Atkalsatikšanās prieks un saplānoti ceļojumi – veiksmīgi noslēgusies izstāde «Balttour 2023»

5. februārī Ķīpsalā noslēdzās ilgi gaidītā 28. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2023”, kas pēc trīs gadu pārtraukuma guva lielu ceļotāju interes...

Baudi ziemu Ziemeļlatgalē

Jau astoto gadu pēc kārtas Balvu un Ludzas novadu tūrisma speciālisti un uzņēmēji ir sagatavojuši brīvdienu piedāvājumu visai ģimenei...

Noskaidroti «Boņuks 2022» nominanti

Ir noslēdzies žūrijas darbs pie pretendentu pieteikumu izvērtēšanas, paziņojot trīsdesmit Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks 2022” nominantus, lai jau 4. martā...

Tavs ceļš uz Sardīniju var sākties izstādē «Balttour 2023»

Šogad “Balttour” apmeklētājus īpaši pārsteigs temperamentīgā Vidusjūras skaistule Sardīnija, kas ļaus sajust Itālijas noskaņas un atklāt salu...

Vidzemes piekraste kopīgā stendā «Balttour 2023»

2023. gadā, no 3.-5. februārim, starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū Balttour 2023 ikvienam interesentam bir iespēja iepazīties ar daudzveidīgo Vidzemes piekrastes...

Jelgavā apmeklētājiem durvis ver kafejnīca «Brokastnīca»

No 21.janvāra apmeklētājus gaida kafejnīca “Brokastnīca”, kas atrodas pilsētas šarmantākajā daļā - Vecpilsētas ielas kvartālā, Jāņa Asara ielā 1...

Aptauja: 9 no 10 Latvijas iedzīvotājiem ir saskārušies ar izdegšanas simptomiem

Kopumā 9 no 10 jeb 91% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju ir saskārušies ar izdegšanas simptomiem. Turklāt 24% aptaujāto ar izdegšanas simptomiem saskārušies bieži...

Travelnews.lv redaktore: Nepelnīti zems vērtējums jeb pelnīta kritika par Latvijas nacionālo virtuvi?

Daudz diskusiju tīmeklī ir izraisījis “Taste Atlas” zemais Latvijas nacionālo ēdienu novērtējums. Tādēļ šoreiz plašāk apskatīsim, kādus ēdienus ir vērtējis ceļvedis...

Atpakaļ Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::4.68895006sec.