361.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie tūrisma aģentūras «Nikos Travel» direktores Jeļenas Serebrjakovas
(13/07/2017 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Tūrisma aģentūras "Nikos Travel" direktorei Jeļenai Serebrjakovai
uzņēmums ir kā trešais bērns, ko viņa kopā ar saviem kolēģiem izlolojusi
līdz 10 gadu jubilejai. Viņa cenšas atrast ceļojumus – "rozīnītes", un
pašreiz unikālākie i
362.
Valmierā aicina uz ceļojumu garšu pasaulē – «Gardēžu pils»
(13/07/2017 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
Vārti, kas ved Valmieras vecpilsētā un muzeja teritorijā, vienu dienu –
29.jūlijā – kļūs par robežšķirtni starp tagadni un pagātni, ikvienu
interesentu ievedot "Gardēžu pilī"...
363.
Jūnija ceļotāju stāstu uzvarētāji
(10/07/2017 06:19)
[lv]
Skatīt vairāk
Jūnija mēnesī travelnews.lv, sadarbībā ar saviem sadarbības partneriem, rīkoja Ceļotāju stāstu konkursu, kurā aicināja ikvienu iesūtīt savu ceļotāja stāstu (vai stāstus) un piedalīties konkursā ar iespēju laimēt dāvanu karti 20 eiro
364.
Ak, šie saldie grēciņi jeb kur meklējamas gardākās kūkas Rīgā
(07/07/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Mēs dzīvojam laikmetā, kura viena no iezīmēm ir tiekšanās pēc arvien veselīgāka dzīves veida un pārtikas,
365.
Vasaras un rudens spilgtākie notikumi Eiropā
(07/07/2017 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
Svētais Augustīns reiz ir sacījis, pasaule ir kā grāmata, un tie, kas
neceļo, visu mūžu lasa tikai vienu lapu. Ceļošana ļauj iepazīt jaunas
kultūras un tradīcijas, atklāj neredzētu dabas krāšņumu un emocionāli
bagātina...
366.
Viedoklis: Kā šogad sokas restorānam «Gutenbergs terase»?
(04/07/2017 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Lai arī vasara ir terašu sezonas laiks un ikviena dāma vēlas izbaudīt
jauku vakaru – vai dienas vidu terasē, šogad laikapstākļi nelutina.
Tāpēc vēlējāmies noskaidrot – kā šogad klājas restorānu terasēm. Vai ir
pieprasījums pēc t
367.
Viedoklis: Ko restorāni dara, ja cilvēkam atnestais ēdiens negaršo?
(29/06/2017 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Restorānos reti nākas dzirdēt vārdus «man negaršo» - uz restorāniem cilvēki iet baudīt lietas un pārsvarā jau
viņiem zināmus ēdienus, pagatavotus īpaši. Tāpat arī uz viesmīļa
jautājumu "vai viss garšo", pieklājīga atbilde liekas, ka ir "
368.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie restorāna «Kaļķu vārti» izpilddirektores Sandras Sirmaces
(29/06/2017 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Restorānu «Kaļķu vārti», Vecrīgā raksturo stabilitāte un spēja ne tikai vairāk nekā 15 gadus
pastāvēt galvaspilsētas restorānu saimē, bet arī izpilddirektores Sandras
Sirmaces vadībā būt aizvien vienam no labākajiem galvas
369.
Viedoklis: Vai ir ēdieni, kas Rīgas restorānos «nav aizgājuši»?
(27/06/2017 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Mūsdienās restorānu izvēle, kā vairums citu lietu, ir ļoti liela.
Tas, savukārt noved pie tā, ka klientam ir lielas izvēles iespējas - un
lai piesaistītu viesus tieši savam restorānam, šefpavāriem ir jādomā
jaunas, inovatīvas
370.
Ceļotāja stāsts par piedzīvojumiem projektā Gruzijā (Tbilisi, Bakuriani) - Ceļotāja stāsts
(26/06/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Gruzijā notiekošā projekta mērķis bija izglītot mūs par dabu un
izveidot vienotu komandu, kā ietvaros 3 diennaktis pavadījām Borjomi
nacionālā parka kalnos. Šajā projektā, kas norisinājās Gruzijā kopumā
piedalījās 32 dalībniek
371.
Brauciens uz jaukajām Baleāru salām 2016. gada aprīlī - Ceļotāja stāsts
(19/06/2017 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Šim braucienam gatavojos vairākus gadus. Pašu braucienu organizēju un
izplānoju pats sev personīgi - vienīgo palīdzību ņemot aviobiļešu
iegādē no "Estravel"...
372.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie restorāna «Bibliotēka No 1» vadītājas Ineses Dzelmes
(15/06/2017 06:22)
[lv]
Skatīt vairāk
Restorāna «Bibliotēka No 1» klienti vēlas baudīt gardu ēdienu, tiem piemeklētus dzērienus, atmosfēru
un skaisto skatu uz Vērmanes parku. Tā vadītājai Inesei Dzelmei lieliski
izdodas šo vietu Rīgas centrā uzturēt kā nevainojumu pulkst
373.
Lauku ceļotājs noslēdz projektu «Gardā siera ceļš»
(13/06/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Tuvojoties Jāņiem, Latvijas lauku tūrisma asociācija „Lauku ceļotājs” noslēdz projektu „Gardā siera ceļš”, kuram...
374.
KONKURSS: Dalies ar savu ceļotāja stāstu un laimē balvas!
(05/06/2017 06:25)
[lv]
Skatīt vairāk
Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicina ikvienu iesūtīt savu ceļojumu stāstus un piedalīties konkursā...
375.
Viedoklis: Kas ir pieprasītākie saldie ēdieni Rīgas restorānos?
(01/06/2017 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Travelnews.lv redakcija ir novērojuši,
ka saldo ēdienu klāsts dažādos restorānos ir visai plašs - tomēr, cik
tas ir pieprasīts no klientu puses un ko konkrēti dažādi restorāni
piedāvā...
376.
Kā pārdzīvot paģiras dažādās pasaules malās
(29/05/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Reizēm ballītes izvēršas pārlieku jautras, pat, ja tas nemaz nav
plānots. Iespējams, viss rit savu gaitu – ceļojumu atzīmē ar pusdienām,
glāzi alkohola un var pat nepamanīt, ka pulkstens vietējā krogā sit jau
vēlu vakara stundu un tiek c
377.
5 Rīgas restorāni, kur pusdienās tikt pie gardēžu maltītes, neiztērējot vairāk par 8 eiro
(26/05/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Reizi pa reizei der izrauties no skrejošās ikdienas rutīnas, pie kuras diemžēl nereti pieder arī steigā ieturētas maltītes,
378.
Viedoklis: Kādus atspirdzinājumus un karstajam laikam atbilstošus ēdienus piedāvās Rīgas restorāni un kafejnīcas?
(22/05/2017 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Arī mūs, Latvijā, laiks sācis lutināt un pilsētas ielas jau sāk pildīt kafejnīcu terases.
Īpaši pilsētas sirdī – vecpilsētā – tās ir teju blakus viena otrai "plecu
pie pleca". Tas, protams, pilsētas iedzīvotājiem un viesiem apgrūt
379.
Ceļotāja stāsts: brauciens uz burvīgo Sardīniju un Korsiku 2016. gada jūlijā
(22/05/2017 06:21)
[lv]
Skatīt vairāk
Šim braucienam gatavojos vairākus gadus kopš brīža, kad sapratu, ka
brauciens uz Sardīniju manā dzīvē ir kļuvis par kaut ko neizbēgamu.
Pirms brauciena divus gadus pēc kārtas "Balttour" izstādēs Rīgā biju
iedvesmojies par ceļojumu uz Sardī
380.
Viedoklis: Pēc kādiem principiem tiek veidots pusdienu piedāvājums restorānos?
(10/05/2017 06:22)
[lv]
Skatīt vairāk
Pusdienu piedāvājums katrā restorānā, bez šaubām, ir atšķirīgs. Katrā
no restorāniem ir sava pieeja tam, ko vislabāk iekļaut piedāvājumā un
kā to pasniegt klientiem. ''Travelnews.lv'' painteresējās dažos no tiem
un taujā
381.
Ar daudzveidīgām norisēm tika atklāta Latvijas valsts simtgade
(10/05/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
4.maijā ar sirsnīgiem un daudzveidīgiem notikumiem visā Latvijā, kā arī tālu aiz tās robežām atklāta Latvijas valsts simtgade...
382.
Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 28.04.2017 - 30.04.2017
(29/04/2017 06:26)
[lv]
Skatīt vairāk
Ieskaties labākajos brīvdienu
pasākumos, ko katru nedēļas piektdienu apkopo Travelnews.lv...
383.
airBaltic uzsāk lidojumus no Rīgas uz Kazaņu
(28/04/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Latvijas lidsabiedrība airBaltic 2017.gada 26.aprīlī uzsāka lidojumus jaunā maršrutā starp Rīgu un Kazaņu Krievijā...
384.
Gastronomiskais ceļojums pa Francijas reģioniem – 1.daļa.
(27/04/2017 06:16)
[lv]
Skatīt vairāk
Francijas virtuve ir viena no slavenākajām virtuvēm pasaulē – garda, izsmalcināta, kur viss pārdomāts
385.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie 3 pavāru restorāna «Tam labam būs augt» līdzīpašnieka un pavāra Mārtiņa Sirmā
(13/04/2017 06:28)
[lv]
Skatīt vairāk
Rīgas restorānu vidū pozitīvi izceļas 3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt", un viens no tā īpašniekiem – pavārs Mārtiņš Sirmais...
386.
Uzzini, ko vērts nobaudīt Latvijas reģionos
(07/04/2017 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
Pavasarim iestājoties, ģimeņu un draugu izbraukumi brīvdienās kļūst par regulāru un iecienītu aktivitāti daudziem...
387.
LIELĀ INTERVIJA ar Tatjanu Kozačuku, Krāslavas Tūrisma informācijas centra vadītāju
(30/03/2017 06:21)
[lv]
Skatīt vairāk
Travelnews.lv redakcijas neklātienes viesis ir Krāslavas Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Tatjana Kozačuka, kura ir arī...
388.
LIELĀ INTERVIJA ar Mārtiņu Rītiņu restorāna «Vincents» šefpavāru
(23/03/2017 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Restorāna “Vincents”, Rīgas klusajā centrā sirds un dvēsele vairāk nekā 20 gadus ir šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš ar savu pasaules...
389.
Japānā veido tortes no kāda unikāla materiāla
(13/03/2017 06:13)
[lv]
Skatīt vairāk
Ja esiet unikālu un netradicionālu galamērķu cienītājus, jums noteikti
jādodas uz Japānu. Šī valsts nekad nebeidz pārsteigt, kā ceļotājus, tā
vietējos...
390.
Viedoklis: Ko apmeklēt un nogaršot «Rīgas – Gaujas gastronomijas reģiona 2017» ietvaros (Papildināts - 9 viedokļi)
(01/03/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Visa 2017. gada garumā, Rīgas – Gaujas reģions vienlaicīgi ir Eiropas
gastronomijas reģions, kas piedāvā dažādas vienreizējas garšas un...
391.
Mišelina restorānu eksperts «piešķir» zvaigzni restorānam Rīgā
(24/02/2017 05:38)
[lv]
Skatīt vairāk
Mišelina restorānu kritiķis Endijs Heilers (Andy Hayler) pagājušajā nedēļā viesojās Rīgā, kur piedalījās Reaton rīkotājās...
392.
Rīgā notiks itāļu un franču kulināro zvaigžņu meistarklases
(17/02/2017 05:31)
[lv]
Skatīt vairāk
Profesionāļu Dienās Rīgā 16.februārī meistarklases sniegs slavenais
itāļu šefpavārs Marčello Trentini (Marcello Trentini) un pasakaino...
393.
333 Ziemas kausa dalībniekus 4.posmā izaicina izlīdzināt kopvērtējuma rezultātus
(29/01/2017 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Svētdien, 29. janvārī, sporta kompleksā “333” tiks aizvadīts ceturtais
no sešiem šīs sezonas “333 Ziemas kauss” posmiem, kurā dalībnieki
sacentīsies pēc
394.
15 lietas, ko ceļotājam vajadzētu izdarīt vismaz vienu reizi
(24/01/2017 06:17)
[lv]
Skatīt vairāk
Lai iegūtu vislabāko no ceļojuma, tev vajag pārkāp pāri savām robežām,
bailēm un dzīves rāmjiem, lai pa īstam izjustu ceļojuma garšu. Šeit būs
15 lietas, kuras....
395.
«Stinšu svētkiem» par godu Liepājā tiek gatavoti īpaši zivju ēdieni
(21/01/2017 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
21.janvārī Liepājā notiks pasākums ģimenēm un bērniem “Stinšu svētki”,
kas apmeklētājus pulcēs jau trešo gadu pēc kārtas. Lai liepājniekiem un
pilsētas...
396.
Izbaudi vasaru ziemā – brauc uz Jūrmalu!
(18/01/2017 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
Aktīva atpūta – peldēšana un dažādas nodarbības ūdenī – ir lielisks
veselības uzlabošanas veids, kas īpaši nozīmīgi ziemas sezonā.
Jūrmalniekiem un pilsētas...
397.
Laura Romeraite Kuklieriene: Kā ēdiens var ietekmēt tavu garastāvokli
(12/01/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Drūmi laikapstākļi, saules trūkums un ilgas pēc vasaras var likt mums
justies nomāktiem. Garastāvoklis ietekmē mūsu darba spējas, to...
398.
LIELĀ INTERVIJA ar Māri Astiču, restorāna «Ferma» šefpavāru
(05/01/2017 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Ar kvalitatīvu ēdienu
uzņemt vajadzīgo enerģiju, gūt sāta sajūtu – būtiskākais pēc kā Rīgas restorānā
Ferma klienti atgriežas vēl un vēl...
399.
Lauku tūrisma uzņēmējiem pasniegs zīmi «Latviskais mantojums»
(05/01/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Kultūras zīme "Latviskais mantojums" izveidota pēc Latvijas lauku
tūrisma asociācijas „Lauku ceļotājs” iniciatīvas un, sadarbībā ar...
400.
Viedoklis: Kā pie vakariņu galda radīt Ziemassvētku noskaņu? (Papildināts - 6 viedokļi!)
(23/12/2016 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Daudzi sinoptiķi Ziemassvētkos neprognozē sniegu. Vēlējāmies noskaidrot,
kā mājās, ar sev tuviem cilvēkiem, varētu radīt Ziemassvētku noskaņu?
Atbildes...