Viedoklis: Kādi ir veselīgākie ēdieni, kurus lietot uzturā ziemas periodā? [1]

Pavasaris vairs nav aiz kalniem, taču šis, Janvāra, periods ir laiks, kad ļoti daudzi cilvēki slimo. Vēlējāmies noskaidrot, kā no tā izvairīties?

Valters Zirdziņš, Šefpavārs, Valtera restorāns

Šajā Janvāra periodā pats esmu sācis lietot uzturā daudz vairāk svaigus augļus un dārzeņus. Esmu apņēmies sākt pirkt svaigus ābolus, bumbierus un citus augļus. Rīgas iedzīvotāji to viegli var izdarīt Rīgas Centrāltirgū, kur vienā stendā var atrast dažādus vietējos ražojumus. Veikalā pērku sarkanos apelsīnus, kurus izmantoju kopā ar īpašām tējām, lai aizstātu kafiju. Viena tējas dzēriena recepte, ar kuru varu padalīties, ir tēja no plūškoka ziediem un augļiem, kopā ar kaltētiem āboliem. Ļoti veselīgi un garšīgi. Tā pat, arī restorānā piedāvājam dažādas svaigi spiestas sulas, piemēram, burkānu sulu. Un, galvenokārt, aicinu cilvēkus ievērot balansu ēst gatavošanā. Mēs arī piedāvājam tādus treknākus ēdienus, kā piemēram liellopu gaļas ribiņas, bet to labi sabalansējam ar svaigiem dārzeņiem, bietēm, burkāniem, kolrābjiem. Uzturiet ēdienā balansu, lai ir gan veselīgi, gan garšīgi.

Māris Jansons, Šefpavārs Bibliotēka No 1.

Viena lieta, kuru no pieredzes varu ieteikt, ir ļoti latviskā un tradicionālā rupjmaize ar medu. To ir iecienījusi mana ģimene un šis ēdiens piešķir tiešām latvisku identitāti ēdiena baudīšanai. Tagad ir veselīgas ļoti daudzas ēdienu sastāvdaļas, kā piemēram, dažādas saknes, pupiņas un citi pākšaugi. Viena lieta, kuru neaicinu ēst cilvēkus ir tomāti un gurķi. Ne tāpēc, ka tie būtu ļoti neveselīgi, taču cilvēka veselību uzlabo arī ēdiena piedzīvošana. Turpretī, tomāti ir ēdiens, kuru cilvēks ēd paraduma pēc. Atnākot uz Bibliotēku, noteikti aicinu izbaudīt degustāciju ēdienkarti, kurā piedāvājam deviņus dažādus ēdienus, pēc kuriem jūs nejutīsities tik pārēdies, cik tiešam izbaudījis ēdiena ēšanas procesu. Te cilvēki nāk runāt par ēdienu, piedzīvot to un vispārēji uzlabot savu pašsajūtu. Aicinu arī ēst vairākas reizes dienā mazos daudzumos. Vislabāk to darīt pat piecas reizes dienā.

Jānis Ļipnickis, Restorāna vadītājs Kolonāde. Mūsu stāsti

Veselīgākie ēdieni, kurus lietot uzturā ziemas periodā, vienmēr būs pašu audzēti un pašu ievākti. Noteikti iesaku, kā veselīgus ēdienus, omītes audzētus ābolus, tāpat arī medu. Vienmēr jūs pārsteigs latviešu zemnieku ievāktais, kā piemēram sukādes, vai pašvārīti sīrupi. Tas, ko cilvēki parasti pērk veikalā nav tik svaigs un liela daļa tādu ēdienu ir zaudējuši vitamīnus. Vislabāk vienmēr ir iegūt produktus no mūsu latviešu zemniekiem un nepirkt saldētu veikala pārtiku. Restorānā “Kolonāde. Mūsu stāsti” tieši tagad, Janvārī, piedāvājam īpašus bezalkoholiskus Smiltsērkšķu dzērienus, kas ir vietējais ražojums. Tāpat piedāvājam vietējo zemnieku gaļu, vietējo zemnieku olas un citus veselīgus produktus. Galvenais ir rūpēties par sevi, lietojot uzturā svaigus produktus un vislabāk, ja tie ir nākuši tepat no Latvijas zemniekiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 kika 10/21/2019 11:43 xcgvhbgyttnfirlok nbghyl lapas


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Valsts svētkiem veltīti pasākumi Valmierā Valmieras Tūrisma informācijas centrs
No 11. līdz 18. novembrim Valmierā norisināsies valsts svētkiem un Latvijas 102. gadadienai veltīti pasākumi, piedāvājot plašu svētku programmu. | Skatīt vairāk
Latvija
SPA brīvdienas diviem. Atpūta Jūrmalā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām Classic kategorijas numurā, brokastis un Prosecco, izvēlētā spa programma – Dzintars, Medus vai Zelts | Skatīt vairāk
no 189 EUR
Izaicinājums "Mežtaka zelta rudenī" Lauku Ceļotājs
Zelta rudens jau ierodas Latvijā - dodies tam līdzi! Lai izbaudīto skaisto rudeni, pievienojies Endomondo izaicinājumam "Mežtakas pārgājieni Zelta | Skatīt vairāk
Dienas SPA Baltic Beach Hotel Estravel Latvia
Dodieties nelielā atvaļinājumā uz Baltic Beach Hotel un izbaudiet dienas SPA atpūtu – enerģijas atgūšanai un relaksācijai. | Skatīt vairāk
no 29 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2020 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2020 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10890698sec.