Baltijas valstu iedzīvotāji ceļojumus šim gadam rezervē teju divas reizes vairāk [1]

Paaugstinātā interese par ceļošanu liek domāt, ka daudzi Baltijas valstu iedzīvotāji Jaunā Gada atnākšanu svinēja atpūšoties pēc ceļojuma, ceļojot vai plānojot jaunu ceļojumu. Lielākais tūroperators Baltijas valstīs “Novaturas”, kas 2018. gadā plāno debitēt Varšavas un Viļņas fondu biržās, ir novērojis rekordlielu klientu aktivitāti, salīdzinot ar iepriekšējā gada rādītājiem. Agro rezervāciju skaits gaidāmajai vasaras sezonai ir gandrīz dubultojies.

Šobrīd izskatās, ka pieprasījums pēc ceļojumiem 2018. gada vasarā piedzīvo savu augstāko uzplaukumu, pat salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kas bija ļoti aktīvs tūrisma nozarei. Pēdējo trīs mēnešu laikā, salīdzinot ar tādu pašu laika posmu 2016. gadā, “Novaturas” klienti 2018. gada vasaras ceļojumiem ir iegādājušies par 84% vairāk biļešu ceļojumiem. Tas liecina, ka vairāk nekā 61 tūkstotis Baltijas valstu iedzīvotāju jau ir saplānojuši savu vasaras atpūtu ārvalstīs.

“Arvien vairāk un vairāk cilvēku var atļauties doties atpūtā uz ārzemēm vai gada laikā ceļot biežāk. Tāpat pieaug arī ceļojumu laikā iztērēto summu apmēri. Tas ir rezultāts ļoti spēcīgai Baltijas valstu makroekonomikai. Dodoties atpūtā uz ārvalstīm, ceļotājiem tiek garantēti lieliski laika apstākļi. Mēs esam novērojuši, ka, vairāk nekā jebkad iepriekš, šobrīd mūsu klienti savus ceļojumus plāno iepriekš”, atklāj “Novaturas” izpilddirektors Linas Aldonis.

Saskaņā ar “Novaturas” vadītāja teikto, “pēdējā brīža” ceļojumu medniekiem šis gads diemžēl nebūs īpaši veiksmīgs, jo agro rezervāciju pārdošanas apjomi ir ļoti lieli visās ceļojumu aģentūrās, dažu populārāko kūrortu viesnīcas vasaras sezonā ir gandrīz pilnībā rezervētas. “Novaturas” jau ir izpārdoti 30% no visas 2018. gada vasaras programmas.

Ceļotāji ļoti novērtē agrās rezervācijas sniegtās priekšrocības. Tās nodrošina plašu ceļojumu un viesnīcu klāstu, kā arī zemākas cenas. Tāpat klienti augstu vērtē iespēju bez maksas mainīt ceļošanas laiku un galamērķi. Arī pirmā iemaksa ir salīdzinoši neliela.

Pēdējo trīs gadu laikā Baltijas valstīs ir strauji audzis pieprasījums pēc agrajām rezervācijām. 2016. gadā agrās rezervācijas iegādājās 20 tūkstoši cilvēku (līdz iepriekšējā gada decembra beigām). 2017. gadam šis skaitlis pieauga gandrīz līdz 33 tūkstošiem, bet 2018. gadam jau līdz 61 tūkstotim. Starp trim Baltijas valstīm Lietuvā joprojām ir lielākais tirgus. Lietuvā vien agro rezervāciju skaits 2018. gada vasaras sezonai pieauga par 120%. Lietuvieši jau ir paspējuši iegādāties 34,9 tūkstošus ceļojumu šī gada sezonai.

Turcija, Grieķija, Bulgārija, Ēģipte un Spānija joprojām ir Baltijas valstu iedzīvotāju pieprasītākās ceļojumu valstis. “Šīs valstis ir īpaši iecienījušas ģimenes, jo tās apmierina dažādas ceļotāju intereses: atpūta pie baseina vai jūras un sauļošanās. Cilvēki, kuriem patīk pavadīt laiku aktīvāk, var doties apceļot tuvāko apkārtni vai baudīt ūdens atrakcijas,” stāsta L. Aldonis.

Runājot par lietuviešiem, ir jāatzīmē, ka arī iepriekšējā gada ceļojumu jaunievedumi Horvātija un Melnkalne, arī ir ļoti populāras. To pārdošanas apjomi ir pieauguši visvairāk. 2018. gadā uz šīm valstīm ir plānoto par 155% vairāk ceļojumu. Arī Maroka ir populāra ceļotāju vidū – šogad turp plānoto divreiz vairāk ceļojumu.

Lietuvieši aktīvi ceļo arī gada aukstajā laikā. Neskatoties uz to, ka ziemas sezona ir tikai pusē, “Novaturas” jau ir pārdevis divreiz vairāk ceļojumu nekā gadu iepriekš.

“Lietuviešu vēlme ceļot pārsniedz mūsu cerības, tāpēc mēs pasūtām papildu lidojumus un rezervējam vairāk vietu populārās viesnīcās, kas nozīmē to, ka tiem, kas cer uz pēdējā brīža ceļojumiem, izvēles iespējas būs ļoti ierobežotas”, stāsta L. Aldonis.

Daudzi lietuvieši ziemas sezonā izvēlas doties uz siltajām zemēm. “Lietuvieši aukstajā ziemā ilgojas pēc siltas saules, kā rezultātā ceļojumu skaits uz siltajām zemēm pieaug. Uz Ēģipti tika pārdots par 125% vairāk biļešu, ceļojumu skaits uz tālām, eksotiskām zemēm dubultojās, bet braucienu skaits uz slēpošanas kūrortiem pieauga par 15%”, atklāja L. Aldonis. Populārākie ziemas ceļojumu galamērķi ir Ēģipte, Taizeme un Vjetnama.

2018. gads uzņēmumam “Novaturas” būs neparasts un īpašs. Uzņēmums plāno debitēt Varšavas fondu biržā (Warsaw Stock Exchange) un Viļņas Nasdaq fondu biržā (Nasdaq Vilnius Stock Exchange). “”Novaturas” ir līderis tūrisma tirgū Baltijas valstīs ar augsti atpazīstamu zīmolu, caurspīdīgu un efektīvu uzņēmējdarbības modeli, kas nodrošina peļņu nesošu attīstību un regulāru dividenžu izmaksu mūsu akcionāriem. Tāpēc mūsu uzņēmums ir ļoti pievilcīga investīciju iespēja gan institucionāliem, gan mazajiem investoriem,” sacīja “Novaturas” izpilddirektors Linas Aldonis.

Par “Novaturas”

“Novaturas” ir lielākais tūroperators Baltijas valstīs. Tirgū tas darbojas kopš 1999. gada un tam pieder sekojoši zīmoli: „Novaturas“, „ECO travel“, „Novaturas Gold“, „Sofa travel“, „Novatours“,  „Novaturo šeimos klubas“, „Eco Travel Mažų kainų specialistas“, „Travel on Spot“ un „DMC Baltic Experts“. Tas piedāvā tūres uz vairāk nekā 30 galamērķiem visa pasaulē, sākot no labi zināmiem galamērķiem Eiropā līdz īpašām atpūtas vietām Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā, Āzijā un Latīņamerikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Gaida 01/18/2018 10:19 Personīgi man ar Novotouras ir tikai laba pieredze. Augstu vērtēju cieņpilno attieksmi pat pret potenciāliem klientiem.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 23.03.2024 Alīsijas Edelvaisas (Austrija) koncerts Valmieras TIC
22.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā koncertēs austriešu dziesminiece, multiinstrumentāliste, cirka māksliniece un aktrise Alīsija Edelvaisa. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 20.03.2024 Viesu māja  “VINTĀŽA” TAKA
6 istabas nakšņošanai (līdz 30 cilvēkiem). Ir biljarda zāle un liela pirts, kur papērties vai vienkārši sasildīties. | Skatīt vairāk
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24750686sec.