5 idejas atvaļinājumam ar draugiem Zviedrijā [1]

Novembris ir labs laiks, kad doties sen plānotā ceļojumā ar draugu grupu. Šis būs īstais brīdis, lai ceļotu lielākā draugu grupā, lai izvairītos no lieliem tūristu pūļiem un atrastu labākos piedāvājumus naktsmītnēm lielākai grupai, kas, ceļojot, bieži vien ir liels izaicinājums. Šajā rakstā atradīsiet 5 svaigas idejas tam, kā pavadīt atvaļinājumu ar draugiem Zviedrijā.

Ērts pārbrauciens  = izdevušās brīvdienas

Ceļojot ar lielāku kompāniju ir ļoti svarīgi izvēlēties ērtu ceļošanas veidu. Ceļošana ar prāmi ir viens no ērtākajiem veidiem, kā nokļūt Zviedrijā, jo tā ir iespēja ceļot, ņemot līdzi visu, kas nepieciešams lieliskām brīvdienām un ietaupot līdzekļus uz nomas auto īri.

Prāmju pārvadātājs DFDS Zviedrijas krastus sasniedz agri no rīta, ierodoties ostas pilsētā Karlshamnā, kas ļauj dienu iesākt ar sātīgām zviedru galda brokastīm uz klāja, lai jau tālāk dotos baudīt  Zviedrijas dienvidu burvību.

Burvīgā Malme

Dodoties izbaudīt Zviedrijas dienvidu šarmu, lieliska pieturvieta ceļojuma sākumam būs pusstundas braucienā no ostas esošā Malme. Tā  ir negaidītiem pārsteigumiem pilna pilsēta, kas pārsteidz ar savu kultūras dzīvi un brīnišķīgo arhitektūru. Malme ir viena no visagrāk industrializētajām Skandināvijas pilsētām, taču tā ir arī viena no piecām zaļākajām pilsētām, tādēļ šeit var aplūkot dažādus arhitektūras pieminekļus, gan arī doties pastaigā kādā no  Malmes zaļajiem parkiem.

Pilsētas pašā sirdī, Lilla Torg laukums ir vieta, kur noteikti ir jādodas aplūkot skaisto arhitektūru un malkot gardu kafiju, izbaudot Zviedru tradicionālo Fika pauzi. Lilla Torg laukuma tuvumā atrodas arī daži slavenākie naktsklubi un bāri, kas noteikti patiks tiem, kas ceļojuma laikā vēlas baudīt dejas līdz rīta agrumam.

Pusdienlaikā apskates cienīgs būs Malmes gastrotirgus Malmo Saluhall, kas ir ir gan arhitektūras piemineklis, gan lieliska vieta pusdienām. Piedāvājumā ir Zviedrijas un visas pasaules virtuves ēdieni, kā arī, tā ir arī viena no nedaudzajām vietām Malmē, kur iespējams nobaudīt tradicionālās zviedru gaļas bumbiņas. Tādēļ dodoties pusdienās šeit lielā draugu grupā, var noteikti nesatraukties – te savu perfekto pusdienu izvēli atradīs pat izvēlīgākie ēdāji.

Lunda - vēsturiskais baudījumus

Lundas pilsēta atrodas vien 20 minūšu braucienā no Malmes. Lunda ir ar bruģi noklāta vecpilsētā, kurā atrodas grandioza, gadsimtiem sena Lundas katedrāle, kas ir  lielākais romānikas arhitektūras mākslas darbs Zviedrijā. Turpat blakus ir arī krāšņais Lundagard parks, kur ir iespēja apskatīt pavisam nelielu, bet vēsturiski interesantu objektu - rūnu akmeņus, kurus uzstādīja vikingi Lundas dibināšanas laikā ap 970. gadu.

Esot Lundā, noteikti jāapskata arī Lundas universitātes galvenā ēka. Skaistā, vīteņaugu ieskautā pils ēka, kas nu kalpo kā universitātes ēka, būs iemūžināšanas cienīgs objekts, kas īpaši skaisti izskatīsies rudenīgajā laikā.

Jenšēpingas miers un burvība

Nav daudz pilsētu, kurās ir tik mierīga vide kā Zviedrijas dienvidos esošajā Jenšēpingā (zviedru: Jönköping). Šī vieta atrodas trīs dažādu ezeru krastos, no kuriem viens ir Veternas ezers (zviedru: Vättern), kas ir otrs lielākais ezers Zviedrijā un sestais pēc platības Eiropā. Jenšēpingu iespējams sasniegt ar auto, mērojot vien nepilnu 3 stundu braucienu.

Esot  Jenšēpingā, ir vērts apmeklēt  pilsētas lepnumu – sērkociņu muzeju. Muzeja galerijās apskatāmi tūkstošiem sērkociņu kastīšu un sērkociņu paciņu, kā arī visas sērkociņu ražošanā izmantotās iekārtas.

Kad vēstures dvesma iegūta, laiks doties ceļojumā uz “nākotni” un apskatīt elpu aizraujošas tehnoloģijas Jenšēpingas zinātņu centrā “Upptech”. Šī vieta patiks visiem tiem, kam patīk izzināt to, kā darbojas dažādas tehnoloģijas no A-Z. Starp citu, muzejā ir ierīkots arī iespaidīgs planetārijs, kas ļaus atvilkt elpu no piedzīvojumiem un mirkli pasapņot.

Pirms došanās mājup – Gotlandes salas valdzinājums

Pēc Janšēpingas apmeklējuma, 3 stundu attālumā nelielā ostas pilsētiņā Oskarshamnā kursē prāmis, kas aizvedīs uz Gotlandes salas lielāko pilsētu Visbiju, kas ir  iekļauta UNESCO kultūras mantojumā.

Gotlandes sala ir ļoti apmeklēta un to iecienījuši paši zviedri tieši vasaras sezonā, tādēļ rudens būs īstais laiks, kad doties apskatīt šo unikālo salu Baltijas jūrā, kas pārsteigs ar dabas varenumu un elpu aizraujošajiem skatiem. Esot Gotlandē, noteikti jāapmeklē Faro pludmale, kur atrodami unikālas formas klinšakmeņu krāvumi.

Taču unikālā daba, viduslaiku pilsētiņu šarms nav nebūt vienīgais, ko vērts baudīt Gotlandē. Sala lepojas ar bio produktu daudzveidību un salas viesiem piedāvā nobaudīt labākos produktus, prasmīgi tos apvienojot lokālo garšu buķetē. Starp citu, salai ir arī pāris lokālās alus darītavas, ar ko īpaši lepojas paši vietējie. Vakariņas draugu lokā un glāze laba alus būs tieši laikā pēc dienas, kas pavadīta aplūkojot unikālo salas dabu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 turppaa kiinni 11/19/2022 19:37 Jenčepinga! Jenčepinga! Esam gan meistari jaunvārdu darināšanā.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.61746788sec.