čili.

Apskatām 1 - 40 no 116 vārdam 'čili'

23. februāris vēsturē: Atzīmē čili dienu

Esat asu ēdienu cienītājs? Tad šī ir arī Jūsu dienu! Izrādās, ka 23. februārī tiek atzīmēta čili diena...

Lēti un vegāniski ēdieni ar raksturu

Vegānisks dzīvesstils, ko ik gadu janvārī aktualizē akcija “Neapēd zemeslodi”, kļūst par arvien izplatītāku tendenci. Ikviens ir aicināts iesaistīties dabai draudzīgā un veselīgā izaicinājumā...

Havaju salu pokijam labi arī Latvijas virtuvēs

Paplašinoties Latvijā pieejamo produktu klāstam, pokijs ir atrodams ne tikai dažādu sabiedrisko ēdināšanas iestāžu ēdienkartēs, bet arī viegli pagatavojams mājās...

6. novembris vēsturē: Kārumnieki svin svētkus par godu načos čipsiem

Načo (angliski - "nachos") čipši Latvijā nav tik populāri kā parastie kartupeļu čipši, tomēr arī načo cipši ir...

Noskaidroti Baltijas valstu labākie pārtikas produkti

2023. gada septembra sākumā Baltijas lielākajā pārtikas industrijas izstādē “Riga Food 2023” pirmo reizi Baltijā norisinājās prestižs pārtikas kvalitātes konkurss...

Aicina apmeklēt 7. Tomātu svētkus Brenguļos

Pirms septiņiem gadiem pirmo reizi Latvijā aizsākās Tomātu svētku tradīcija. Sadarbībā ar Artūra Sildes Dārznieku entuziastu klubu “Tomāts” un...

Pieneņu spageti un nekūstošs saldējums – atklāj jaunus produktus izstādē «Riga Food 2023»

Pieneņu spageti, nekūstošs saldējums, nesviests, sienāžu batoniņi, vegānais kamambērs, rabarberu pulveris… – tie ir tikai daži no Baltijas valstu ražotāju jaunajiem...

Vasaras vakariņu idejas no šefpavāra

Merlina Vetika (Merlin Vettik), Fotografiska Tallin restorāna otrais šefpavārs piedāvā! Vasaras vakariņas ir lieliska iespēja baudīt svaigus un garšīgus ēdienus...

Eksotiskie ceļojumi galamērķi - kā izvēlēties piemērotāko?

Latvijas ilgā ziema arvien vairāk latviešus vilina uz mirkli par to aizmirst, dodoties ceļā pretī eksotiskai vasarai. Tomēr, kā atrast sev piemērotāko tālzemju galamērķi...

Dace Šķēle: Alus no rudzu maizes – seno tradīciju un mūsdienu risinājumu apvienojums

Pastāv uzskats, ka senatnē alus darīts tieši no maizes – ir dažādas teikas par to, ka alus radies nejauši, no maizes, kas salijusi un uzrūgusi...

Ceļojums uz Meksiku: vietu, kur katra diena ir svētki

Meksika ir valsts ar bagātu kultūru un vēsturi, un tā ir lielisks galamērķis tiem, kas vēlas piedzīvot kaut ko jaunu un aizraujošu...

6 pārtikas produkti, kas vairo laimes sajūtu

Endorfīns, laimes hormons - kas tev par to zināms? Pārsvarā tiek runāts, ka tas visvairāk izdalās mīlas brīžos un sportisku aktivitāšu rezultātā...

Mutē kūstošas un apetelīgas receptes no barbekjū gatavošanas meistara

Uz atklātas uguns izcepts gaļas gabals, iespējams, ir bijis viens no pirmajiem ēdieniem, ko pagatavoja mūsu tālie priekšteči, un lai gan kopš tā laika...

Trīs Signes Meirānes receptes Jaunā gada svētku galdam

Ko jūs šogad liksiet svētku galdā? Rasols, siļķe kažokā, vīns un šampanietis… tas viss jau ir apnicis! Aizrautīgā kulināre un 13 bestselleru autore Signe Meirāne ir sagatavojusi...

Travelnews.lv sadarbībā ar «Coral Travel» iepazīst Hurgadu. Iepirkšanās – īstens izaicinājums

Šoreiz vairāk pastāstīšu par izaicinājumu, ar kādu jāsaskaras, iegādājoties suvenīrus un dāvanas mājiniekiem...

Valmieras Restorānu nedēļā lutinās gardēžus

Tuvojoties rudens pilnbrieda izskaņai, valmierieši un pilsētas viesi zina, ka nu ir laiks ne tikai meklēt siltāku jaku, kurai drīzumā ar lepnumu piestiprināt...

Kas ir Helovīns un kādas ir šo svētku tradīcijas?

Halovīns (Halloween) ir Visu svēto dienas priekšvakars. Tas tradicionāli tiek atzīmēts...

Travelnews.lv sadarbībā ar «Coral Travel» dodas uz Hurgadu. Ēģipte sagaida ar maigu sauli

Patiešām kauns atzīties, bet līdz šim Hurgada manā ceļojumu kartē bijusi melnais plankums – kaut kā nekad nebija sanācis apciemot šo Ēģiptes daļu. Pateicoties tūroperatoram “Coral Trave”, tagad...

«Paulig» atklāj jaunu tortilju rūpnīcu Beļģijā, lai nostiprinātu «Tex Mex» tirgus līdera pozīcijas Eiropā – arī Latvijā

Viena no Paulig visstraujāk augošajām produktu kategorijām Latvijā ir Tex Mex, un šodien Paulig jaunās tortilju rūpnīcas oficiālā atklāšana Beļģijā ir nozīmīga, lai...

Garšīga izstāde «Veselības augi un garšaugi 2022» Dabas muzejā

No 21. līdz 25. septembrim Latvijas Nacionālajā dabas muzejā norisināsies izstāde „Veselības augi un garšaugi 2022”, kas tapusi sadarbībā ar Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu klubu „Tomāts” un Bulduru Dārzkopības vidusskolas siltumnīcām...

Aicina uz Tomātu svētkiem Brenguļos

Pirms sešiem gadiem pirmo reizi Latvijā aizsākās Tomātu svētku tradīcija Brenguļos. Sadarbībā ar Artūra Sildes Dārznieku entuziastu klubu “Tomāts” un...

Atklāj jaunas garšas izstādē «Riga Food 2022»

BEZpiena biezpiens, medus suflē, garšaugu tējas maisiņi, alus ar grauzdētu ķiploku garšu, fizāļu konfektes, lapu kāpostu čipsi, kukaiņu pulveris un...

Travelnews.lv redaktore: Kāds augšā manas lūgšanas uzklausīja jeb pārdomas pēc atvaļinājuma

Dažu sirmu matu noteikti ir vairāk, bet atvaļinājums izdevās! Par spīti tam, ka riskēju un neklausīju pati saviem padomiem...

Neparastas sastāvdaļas kafijas tasē: kā ierastajam dzērienam dot jaunu garšu?

Piens, karamele, rieksti, šokolāde – ja kafija rīkotu ballīti, šie draugi noteikti būtu ielūgti. Tās ir klasiskas garšu kombinācijas, kas pazīstamas un iecienītas visā pasaulē...

Vai Tu varētu būt banāns? 7 interesanti fakti par banāniem

Nacionālais cilvēka genoma pētniecības institūts 2013. gadā publicēja video, kurā tika pausts uzskats, ka cilvēka un banāna DNS ir par 41% līdzīgs...

Jūrmalas restorānu šefpavāri dalās ar receptēm gardākai Jāņu svinēšanai

Jūrmalai ir sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās tikai ar šeit rodamo unikālo dabas buķeti. Jūrmalas šefpavāri iesaka piecas receptes Līgo svētkiem...

Pārtikas paliekas palīdzēs tikt pie košām un krāsainām Lieldienu olām

Olu krāsošana un krāsaino olu kaujas ir viena no daudzu ģimeņu svarīgākajām Lieldienu tradīcijām, kurai vērts gatavoties laikus, izplānojot gan nepieciešamo olu daudzumu, gan materiālus to krāsošanai...

Kāpēc Tev vismaz reizi dzīvē vajadzētu ieplānot ceļojumu uz Taizemi

Taizeme ir valsts, kas savaldzina ar pirmo vēja brīzi, pirmo soli uz tās saules siltuma pielietās zemes...

Attālinātais darbs: Kurp doties, ja kārojas uz laiku nomainīt ierasto darba vietu

Viens no ieradumiem, kas paver visplašākos iespēju apvāršņus, ir attālinātais darbs - kad neesam piesaistīti konkrētai darba vietai, mums tiek dota iespēja...

Rudens ražas svētku tirdziņš Kaķukrogā

18.septembrī no pl. 10.00 līdz 16.00 “Kaķukrogā” (pie Vaives tautas nama) notiks Rudens ražas svētku tirdziņš...

«Dievu ēdiens» šokolāde - kā tā nonāca līdz mums?

Gardums, kuru mūsdienās dievina visā pasaulē – šokolāde. Izdzirdot šo vārdu, daudzi iedomājas saldu tāfelīti vai batoniņu, kas viegli izkūst mutē...

Kabaču laiks ir klāt! Kā tos veselīgi un garšīgi pagatavot?

Aizvien lielāku popularitāti gardēžu vidū iemanto kabaču ēdieni, īpaši šobrīd – kabaču sezonas pilnbriedā. Tādēļ, domājot par veselīgām...

Jau septembrī zaļajā režīmā gardēžus pulcēs «Riga Food 2021» Ķīpsalā!

Šogad Baltijas nozīmīgākā pārtikas industrijas izstāde “Riga Food 2021” norisināsies trīs dienas – no 9. līdz 11. septembrim – Starptautiskajā...

«Mājas kafejnīcu dienas» visā Latvijā gaida viesus no jūlija līdz oktobrim

Šogad no jūlija līdz oktobrim dažādās vietās Latvijā notiks “Mājas kafejnīcu dienas”. Tā ir iespēja apceļot Latviju...

Ziemassvētki bez stresa – septiņi padomi un recepte

Eglīte. Rotāšana. Dāvanas. Saiņošana. Svētku mielasts. Kad lai to visu paspēj?...

Kalnciema kvartāla tirgus decembrī notiek Āgenskalna tirgū

Šogad decembra tirgi notiek jaunā formātā – brīvdienās iemīļotos Kalnciema kvartāla pārtikas tirgotājus un ceturtdienās, piektdienās amatniekus sastapsiet Āgenskalna tirgus pagalmā...

Izstādē «Riga Food 2020» var iepazīt Latvijas ražotāju jaunākos produktus

Burciņmaize, latviešu gelato vafeļu glāzītē, sīpolu standziņas, cidoniju čipsi… tie ir tikai daži no...

Apmeklē Grila parku izstādē «Riga Food 2020» un atmodini sevī mītošo kulināru!

Būs grilēšanas sacensības, grilēšanas teātra izrādes, šefpavāra Ingmara Ladiga meistarklases, degustācijas un...

Izbaudi jaunas garšas izstādē «Riga Food 2020»!

No 9. līdz 12. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākā pārtikas izstāde “Riga Food 2020”, kas...

Iepazīsti 9 pieklājīgas hotdoga ēšanas baušļus

Pasaulē 22. jūlijs tiek atzīmēts kā diena, kad tiek cildināts hotdogs - jau 534 gadus visā pasaulē cilvēki...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.61510086sec.