Jenzis.

Apskatām 1 - 40 no 106 vārdam 'Jenzis'

Saeimas apakškomisija skatīs samazināto PVN ēdināšanas nozarei un tā ietekmi uz ēnu ekonomiku – nozare pieprasa atbalstu un gatavojas protestam

2024.gada 15. oktobrī, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisija skatīs jautājumu par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem...

Ventspils gatava Tūrisma simpozijam

Ventspils Tūrisma informācijas centrs (TIC) aicina uzņēmējus, tūrisma profesionāļus, pašvaldību un valsts institūciju pārstāvjus, studentus, kā arī citus...

Video: Memorands par apņemšanos īstenot ilgtspējīgu uzņēmējdarbību ēdināšanas pakalpojumu nozarē

Apzinoties nepieciešamību padziļināt sabiedrības izpratni par ilgtspējīgas rīcības nozīmīgumu un mērķtiecīgāk ieviest un īstenot komercdarbību, kas veicinātu ilgtspējīgu ēdināšanas pakalpojumu nozares attīstību...

Latvijas ēdinātāji uzsāk informatīvo kampaņu Somijā un Zviedrijā

Latvijas Restorānu biedrība (LRB), LIAA Starptautiskās konkurētspējas veicināšanas (SKV Tūrisms) atbalsta programmas ietvaros, uzsāk informatīvo kampaņu...

Rīgā noskaidro viesmīlības un pavārmākslas zvaigznes

“SIA “Gemoss” 30. jubilejas gada ietvaros notika divi konkursi ar jaudīgām balvām 1. vietu ieguvējiem - katram 5000 EUR, lai aizbrauktu...

83% Latvijas iedzīvotāju atbalsta PVN samazināšanu sabiedriskajai ēdināšanai

Priekšlikumu samazināt PVN likmi sabiedriskai ēdināšanai uz 5 vai 12% atbalsta 83% Latvijas iedzīvotāju, liecina Latvijas Restorānu biedrības...

LIAA piedāvās gastronomijas tūrisma apmācību programmu, piesaistot profesionāļus no «Michelin» līmeņa restorāniem

Viena no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) tūrisma mārketinga prioritātēm ir gastronomijas tūrisma popularizēšana...

«Michelin» zvaigzne palīdzēs attīstīt tūrismu visā reģionā

Michelin zvaigznes iegūšana kādam no Latvijas restorāniem veicinātu tūristu skaita pieaugumu gan mūsu valstī, gan Baltijas reģionā kopumā, jo Igaunijā pašreiz ir divi restorāni ar...

Atkalsatikšanās prieks un saplānoti ceļojumi – veiksmīgi noslēgusies izstāde «Balttour 2023»

5. februārī Ķīpsalā noslēdzās ilgi gaidītā 28. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2023”, kas pēc trīs gadu pārtraukuma guva lielu ceļotāju interes...

Apbalvoti «Gada cilvēks tūrismā 2020-2022» laureāti

Pēc trīs gadu pauzes atsākusies balvas “Gada cilvēks tūrismā” piešķiršana. Šogad žūrijas komisija lēmusi piešķirt trīs balvas “Gada cilvēks tūrismā 2020-2022”...

Cīņa par iekļūšanu kulinārijas galamērķu TOP jeb dzīšanās pēc zvaigznēm

Ja ne reizi dzīvē neesat baudījuši ēdienu, kas tapis restorānā ar “Michelin” piešķirtajām zvaigznēm, noteikti zināt, ka šīs zvaigznes nozīmē daudz...

LRB: Samazinātais PVN ir labākais instruments nozares sakārtošanai un izdzīvošanai

Situācija viesmīlības nozarē ir dramatiska - tās starppatēriņa īpatsvars Latvijas kopējā ekonomikā samazinājies no 2,9% 2019.gadā līdz 1,2% 2021.gadā...

Visvairāk ukraiņu Latvijā strādā sabiedriskās ēdināšanas nozarē

Sabiedriskā ēdināšana ir TOP1 nozare Latvijā, kurā darbu atraduši visvairāk ukraiņu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dati...

Intervija ar Latvijas Restorānu biedrības prezidentu Jāni Jenzi

Latvijas restorānu bizness divus gadus ir cīnījies ar Covid-19 ierobežojumu sekām, bet tagad ierasto tūristu plūsmu bremzē Ukrainas un Krievijas karš...

Gardēžiem laiks sarosīties - atklāj pārtikas izstādi «Riga Food 2022»!

8. septembrī sāksies un līdz 10. septembrim Ķīpsalā norisināsies pārtikas nozares centrālais notikums Baltijā – izstāde “Riga Food 2022”, kas vienkopus pulcēs gardēžus un pārtikas nozares profesionāļus no visas pasaules...

«MICHELIN» zvaigžņu restorānu šefpavāri uzstāsies «Riga Food 2022»!

No 8. līdz 10. septembrim Baltijas nozīmīgākā pārtikas industrijas izstāde «Riga Food 2022» piedāvās aizraujošus un vērtīgus pasākumus gan profesionāļiem, gan ikvienam gardēdim.

LRB un LDDK: Viesmīlības nozarē strādājošo skaits Covid pandēmijā sarucis par trešdaļu

Latvijas viesmīlības nozare pēdējo divu gadu laikā ir zaudējusi trešo daļu darbinieku un pašlaik piedzīvo akūtu darbaroku trūkumu...

LRB un LDDK: Latvijas viesmīlības nozare strauji zaudē konkurētspēju

Viesmīlības nozares īpatsvars Latvijas tautsaimniecībā divu Covid-19 pandēmiju laikā ir samazinājies no 2% līdz 1%, liecina...

LRB aptauja: Ēdinātāji smagi cieš no straujā cenu kāpuma un hroniskā darbinieku trūkuma

Latvijas ēdināšanas uzņēmumu izmaksas par elektroenerģiju, gāzi, apkuri un degvielu ir pieaugušas no 50 līdz 100%, liecina Latvijas Restorānu biedrības (LRB) veiktā aptauja...

Tūrisma un saistītās nozares uztur ministru demisijas pieprasījumu, neizslēdz valdības demisijas prasīšanu

Desmit Latvijas tūrisma, viesu izmitināšanas un ēdināšanas, skaistumkopšanas un sporta nozares asociācijas arī pēc tikšanās ar Ministra prezidenta biroja pārstāvjiem...

Tūrisma un viesmīlības nozare pieprasa finanšu un veselības ministra demisiju

Desmit Latvijas tūrisma, viesu izmitināšanas un ēdināšanas, skaistumkopšanas un sporta nozares asociācijas aicina atkāpties finanšu ministru Jāni Reiru un veselības ministru Danielu Pavļutu, kas pilnībā ir zaudējuši uzņēmēju uzticību...

LRB: Valdības nespēja plānot draud sagraut Latvijas ekonomiku

Latvijas Restorānu biedrība (LRB) aicina Latvijas valdību iepazīties ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) rekomendācijām un citu Eiropas...

Jānis Jenzis: Nemeklējiet vainīgos, izpildiet solījumus

Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis, kurš jau izpelnījies uzmanību, ieviešot terminu “sejspļāve” saistībā ar valdības lēmumiem...

Travelnews.lv portāla apmeklējums decembrī ir otrais lielākais kopš 2003.gada

<i>Travelnews.lv</i> portāla apmeklējums decembrī ir otrais lielākais kopš 2003.gada...

Jānis Jenzis: Atļauja strādāt restorāniem vecgada naktī ir “Sejspļāves” gadījums

Es ļoti gribētu cerēt, ka šis lēmums radies, jo kāds no MK locekļiem vēlas aiziet uz restorānu Vecgada vakarā un nav saistīts ar to, ka Omicron ir lipīgāks par Delta, bet mazāk nāvējošs...

LRB aptauja: Valdības ierobežojumi ēdinātāju apgrozījumu samazinājuši par 60%

Lai arī formāli ēdināšanas uzņēmumiem Latvijā ir atļauts strādāt “zaļajā režīmā”, valdības noteiktās prasības joprojām...

LRB: Aicinām premjeru iepazīstināt uzņēmējus ar stratēģiju izejai no krīzes

Latvijas Restorānu biedrība (LRB) ir nosūtījusi atklāto vēstuli Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam, norādot, ka visā Covid-19 pandēmijas laikā ēdināšanas nozare...

LRB: Par ēdināšanas nozares darbības atsākšanu un valsts atbalsta sniegšanu

Latvijas Restorānu biedrība (turpmāk – LRB) vēršas pie valdības vadītāja un atbildīgajiem ministriem, lai aicinātu nekavējoties lemt par ēdināšanas nozares darbības atsākšanu...

LRB: Jāpārskata ēdināšanas nozares darbība pēc «mājsēdes»

Ņemot vērā, ka rit jau otrā “lokdauna” jeb “mājsēdes” nedēļa, Latvijas Restorānu biedrība (LRB) aicina atbildīgās institūcijas nekavēties ar finansiālā atbalsta izmaksu ēdināšanas uzņēmumiem un to darbiniekiem, kas...

Latvijas Restorānu biedrība: 36% ēdināšanas uzņēmumu bez valsts atbalsta neizdzīvos

36% uzņēmumu ir pesimistiski noskaņoti un uzskata, ka bez valsts atbalsta neizdzīvos...

Aptauja: Ēdināšanas uzņēmumos vakcinēta lielākā daļa darbinieku

Ēdināšanas uzņēmumu darbinieku vakcinācijas aptvere ir būtiski lielāka nekā valstī kopumā - aptuveni pusē visu uzņēmumu ir vakcinēti vairāk nekā 60% darbinieku...

LRB: Jāizstrādā viesmīlības nozares darbības plāns rudens/ziemas sezonai

Latvijas Restorānu biedrība (LRB) aicina Veselības ministriju un Ekonomikas ministriju savlaicīgi sagatavot viesmīlības nozares darbības plānu...

Pirmo reizi notiks Latvijas pārtikas nozares attīstībai veltīts sarunu forums “Kastrolis”

Pirmo reizi notiks vērienīgs pārtikas nozares attīstībai veltīts forums “Kastrolis”. Foruma mērķis ir piedāvāt atbalstošu diskusiju platformu Latvijas...

Pirmo reizi notiks Latvijas pārtikas nozarei veltīts sarunu forums «Kastrolis»

Pirmo reizi notiks vērienīgs pārtikas nozares attīstībai veltīts forums “Kastrolis”...

Jānis Jenzis: Viesmīlības nozare Latvijas tautsaimniecībai ir ļoti nozīmīga un pelnījusi atbalstu

2021. gada 16. jūnijā virtuālajā konferencē “Sociālais dialogs viesmīlības nozarē un  Ģenerālvienošanās jeb nozares Koplīguma būtiskā loma nozares ilgtermiņa attīstībā” tās dalībnieki vienojās par nozares kopīgiem mērķiem...

Viesmīlības uzņēmumi diskutēs par Ģenerālvienošanās lomu nozares attīstībā

Trešdien, 16. jūnijā, notiks virtuālā konference – “Sociālais dialogs viesmīlības nozarē un Ģenerālvienošanās jeb nozares Koplīguma būtiskā loma...

Viesmīlības nozare: Jā iekštelpām! Nē diskriminācijai!

Viesmīlības nozare aicina valdību sekot citu Eiropas valstu piemēram un atgriezties pie iepriekš apstiprinātā “luksofora” principa, ļaujot ēdināšanas uzņēmumiem brīvi uzņemt viesus arī iekštelpās...

Saeima atļauj restorāniem darboties līdz pusnaktij

Visdrīzāk, ka šie grozījumi varētu stāties spēkā jau maija beigās vai jūnija sākumā...

Saeima ļauj āra terasēm darbu sākt no 7. maija

Saeima 2021. gada 29. aprīlī galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, kas paredz no 7. maija sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem atļaut ēdināt ārtelpās, atbilstoši epidemioloģiskajām drošības prasībām...

Covid-19 laikā ēdināšanas nozarē divkāršojies vienreizējā iepakojuma apjoms

Neraugoties uz to, ka ēdināšanas uzņēmumu apgrozījums Covid-19 pandēmijas laikā ir nokrities no 50 līdz 70%, vienreizējā iepakojuma apjoms pieaudzis vairāk nekā divas reizes...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.57144713sec.