Latvijas ēdiens.

Apskatām 1 - 40 no 517 vārdam 'Latvijas ēdiens'

Dubaija no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo mirdzošo brīnumpilsētu

No tuksneša smiltīm cēlusies metropole - Dubaija - vilina pasaules apceļotājus ar savu mirdzošo greznību un autentisko šarmu...

Ko darīt, ja apmaldies meža biezoknī?

Pastaiga mežā vai baraviku medības var būt labs veids, kā patīkami pavadīt laiku, taču ne vienmēr viss norit kā plānots. Ko darīt, ja rast ceļu mājup vairs neizdodas...

Latvijā ienāk jauna ēdienu tendence – pašu gatavots Āzijas tako

Latvijā Āzijas tako ir pilnīgi jauna mājās gatavojamu ēdienu tendence, ar ko nākusi klajā Santa Maria. Āzijas tako apvieno populāro tako formu un Āzijas garšu...

Cēsu novads uzsāk iniciatīvu pret pārtikas izšķērdēšanu un aicina: nemet ārā — dalies!

Cēsu novada pašvaldība, kas aktīvi attīsta Gaujas Nacionālā parka bioreģiona un ilgtspējīga dzīvesveida iniciatīvas, oktobrī uzsāk sabiedrības iesaistes kampaņu...

Mājas kafejnīcu dienās 2025 – vairāk nekā 81 tūkstotis apmeklētāju visā Latvijā

Noslēgušās piektās organizētās “Mājas kafejnīcu dienas”, kuras  Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) organizē sadarbībā ar “Lauku ceļotāju”...

Cēsu novads: Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns nakts

2025. gada 4.oktobrī no plkst. 18:30 Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns Nakts. Gaismas un noskaņu vakars, lai vienu īso rudens dienu padarītu ilgāk gaišu un uzlādētu sevi...

12 galamērķi, kur šoruden pagarināt vasaru

Rudens ir brīnišķīgs gadalaiks, kas nav jāgaida ar melanholiju. Kad Latvijas vasara dodas prom, citviet tā turpinās ar pilnu jaudu – ar sauli, siltu jūru un nesteidzīgu atpūtu...

Travelnews.lv Ukrainā: «Skolas somas Ukrainai» jeb piecas dienas kara ēnā (aktualizēts 19.09.2025)

Šis ir stāsts par piecām intensīvām dienām Ukrainā — laikā, kad skolas somas kļūst par cerības simbolu bērniem, kas aug kara ēnā...

Pirmo reizi Latvijā – profesionālu šefpavāru cīņa šovā «Šefpavāru līga»

Šoruden TV3 aicina skatītājus doties vēl nebijušā kulinārā piedzīvojumā, baudot jauno šovu “Šefpavāru līga”, kas būs pirmā šāda mēroga profesionālo šefpavāru cīņa Latvijā...

Rasmuss Pētersons: Restorāni kā labklājības spogulis. Ko tie atklāj par ekonomiku?

Lai izprastu tautsaimniecības attīstības virzību, ekonomisti visbiežāk paļaujas uz objektīviem rādītājiem – bezdarba līmeni, inflāciju un citiem ekonomikas rādītājiem...

Rīga gaida basketbola fanus: īpašie piedāvājumi restorānos, bāros un kultūrvietās EuroBasket laikā

No 27. augusta līdz 14. septembrim Rīga kļuvusi par Eiropas basketbola galvaspilsētu. Starpspēļu brīžos un nedēļas nogalē pilsēta aicina izklaidēties un atklāt pilsētas burvību...

Kuba no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo Karību jūras salu

Kuba ir valsts, kur laiks rit savā tempā – tur satiekas koloniālais mantojums, tropiska daba un dzīvīgā latīņamerikāņu kultūra...

Mājas kafejnīcu dienas Tukuma novadā 2025. gadā

Tuvojoties atvasarai un rudeni, Tukuma pusē atkal noritēs mājas kafejnīcu dienas, kas ir Vislatvijas tūrisma akcija, kurā ikviens Latvijas iedzīvotājs var pamēģināt iejusties kafejnīcas īpašnieka...

Mājas kafejnīcu dienas Salaspils un Ropažu novados norisināsies jau drīz

Arī 2025. gadā, vasarai turpinoties, 16. un 17. augustā, Salaspils un Ropažu novados norisināsies tradicionālais pasākums Mājas kafejnīcu dienas...

Vecpilsētas festivāls, Militārais festivāls, «Treski Fest»– ko redzēt Igaunijā šajā un tuvākajās nedēļas nogalēs

Vasara rit pilnā sparā un mūsu kaimiņi – Igaunijā – ir sarūpējuši plašu pasākumu, festivālu un koncertu piedāvājumu ikdienai gaumei...

Pica LuLū paplašina sortimentu ar jaunām uzkodām – piedāvā Wrapus un Sendvičus

Pica LuLū paplašina sortimentu ar jaunām uzkodām – piedāvā Wrapus un Sendvičus...

21. jūlijs pasaulē: Tiek atzīmēta neveselīgā ēdiena jeb «junk food» diena

Lai arī pasaulē arvien vairāk attīstās veselīga dzīvesveida piekopšana, dažādas veselīgas diētas un trendi, ik pa laikam taču prasās arī kas neveselīgāks…

13 iemesli, lai apmeklēt «Ghetto Games» festivālu Ventspilī

Vairāk nekā 20 sporta veidi, tiešraide YouTube kanālā ar 10 miljoniem  sekotāju, izklaides sportistiem un skatītājiem trīs dienu garumā – ar šādu vērienu Ventspilī...

Smiltenes novads jau piekto gadu piedalās akcijā «Māju kafejnīcu dienas»

Jau piekto gadu visā Latvijā norisinās iemīļotā akcija “Māju kafejnīcu dienas”, kas 2021. gadā aizsākās kā pandēmijas laika iniciatīva, aicinot iedzīvotājus...

Grieķijas sala Krēta no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo salu

Grieķijas lielākā sala Krēta ir patiesi aizraujošs un unikāls ceļojumu galamērķis, ko ir vērts kaut reizi piedzīvot klātienē. Vidusjūras visaptverošais miers un vietējo iedzīvotāju sirsnīgums...

Viļņā notikušajā Rozā zupas festivālā izlietoti vairāk nekā 2000 litru kefīra

Maija izskaņā Viļņā jau trešo reizi norisinājās Rozā zupas festivāls, kas šogad pulcēja rekordlielu apmeklētāju skaitu – dažādās aktivitātēs visā pilsētā piedalījās...

Bauskas novada Mājas Kafejnīcu dienas 2025

2025. gada 26.-27. jūlijā norisināsies vasaras baudpilnais pasākums - Bauskas novada Mājas Kafejnīcu dienas 2025...

Rozā zupas fenomens: Viļņa aicina uz vasaras garšas festivālu

2025. gada 31. maijā Viļņa pārvērtīsies par rozā svētku galvaspilsētu – atgriežas Rozā zupas festivāls! Trešo gadu pēc kārtas Lietuvas galvaspilsēta ar krāšņu pasākumu godinās šaltibarščiai...

Laiks uz šķīvja: Rīgas Mākslas nedēļā piedzīvo gastronomisko provokāciju

Laiks uz šķīvja: Rīgas Mākslas nedēļā piedzīvota gastronomiska provokācija, kas paplašina skatījumu uz ēdiena, mākslas un realitātes saplūšanu...

Ceļojumi ar bērniem: Kā aizsargāt mazākos ceļotājus?

Ceļošana ar bērniem ir piedzīvojums, kas bagātina ģimenes kopā pavadīto laiku un ļauj mazajiem iepazīt pasauli ārpus mājām...

Kas jāēd, lai sirds kalpotu ilgāk? Uztura speciālistes padomi

Statistika ir skarba: Latvijā sirds un asinsvadu slimības ir galvenais nāves cēlonis. Saskaņā ar SPKC datiem , 2022. gadā tās bija atbildīgas par 52% no visiem nāves gadījumiem...

Itālijas sala Sicīlija no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo salu

Sicīlija – Itālijas lielākā sala un viena no iespaidīgākajām Vidusjūras pērlēm – ir galamērķis, kurā ik uz soļa atklājas kontrasti un krāsas. Te satiekas seno civilizāciju mantojums...

Košais Rozā zupas vilciens uzsāk braucienus maršrutā Rīga–Viļņa

No 2025. gada 14. maija līdz 10. augustam ikviens ceļotājs tiek aicināts neparastā piedzīvojumā: maršrutā Rīga–Viļņa–Rīga sāks kursēt īpašs vagons ar košu un vasarīgu dizainu...

Noslēdzies recepšu konkurss «Latvijas 2025. gada ilgtspējīgas ēdienkartes receptes» – apbalvoti uzvarētāji

Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar biedrību “Pavāru klubs” rīkoja konkursu “Latvijas 2025. gada ilgtspējīgas ēdienkartes receptes”, aicinot profesionāļus veidot ēdienkartes...

Dobele aicina ciemos uz Lieldienu svinībām

Dobeles pilsētas Kultūras nams aicina gan lielus, gan mazus uz Lieldienu pasākumu Pļavas ielas terasē 2025. gada 20. aprīlī no plkst. 11.00 līdz plkst. 14.00...

Nigērija. Par un pret. 10 atziņas pēc ceļojuma

Kas veido priekšstatu par Āfriku? Sliktas ziņas, dokumentālās filmas par maziem bērniem, kam no bada uzpūtušies vēderiņi, skolu trūkum un medicīnas neesamību. Ceļojums uz Lagosu lauza visus stereotipus...

Inese Lukaševska iegūst Kannu festivāla Grand Prix, pārrakstot Latvijas sasniegumu vēsturi

Producente Ineses Lukaševska un tās vadītā aģentūra Luka triumfējusi prestižajā Kannu festivālā Heavent Awards, iegūstot konkursa Grand Prix, kā arī zeltu kategorijā B2B...

Tiek veidots jauns Camino Latvia ceļa atzarojums Vidzemes jūras piekrastē

2025. gada 15.martā Latvijas Sv. Jēkaba ceļa asociācija organizēja pirmo izpētes pārgājienu, lai izveidotu jaunu Camino Latvia ceļa atzarojumu Limbažu novadā...

Restorānā «LeDome» jauns šefpavārs

“Ar prieku paziņojam, ka Šefpavārs Jānis Zvirbulis ir pievienojies “LeDome Restaurant”! Viņa pieredze un meistarība “haute cuisine” jomā...

Pirmais nacionālais picas cepšanas konkurss Latvijā un pirmais Baltijas GoBurger izaicinājums

Laikā no 25.-27. februārim Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, norisināsies pārtikas un delikatešu eksperta Reaton Food organizētais Baltijas mēroga notikums – Profesionāļu dienas...

Taizemes Tūrisma Pārvalde kopā ar «Stockmann Rīga» aicina izbaudīt Taizemes garšu

Janvāra nogalē un februāra sākumā universālveikalā “Stockmann” noritēs Taizemes virtuves meistarklases, kuras bez maksas apmeklēt iespējams ikvienam...

Aptauja. Cik esam gatavi tērēt par pusdienu piedāvājumu sabiedriskajā ēdināšanā?

Tikai 21 % Latvijas iedzīvotāju par pusdienu piedāvājumu sabiedriskajā ēdināšanā būtu gatavi tērēt vairāk par 5 EUR, secināts LIDO pasūtītajā aptaujā...

Travelnews iepazīst Nigēriju: Dzīve bez elektrības un augstās cenas

Iepazīt valsti, novērtēt tās tūrisma potenciālu un saprast, kuriem Latvijas ceļotājiem šis ir piemērots galamērķis...

Bergamo - vārti uz Itālijas labākajiem slēpošanas kūrortiem un kultūru

Ziemeļitālijas pilsēta Bergamo ir lielisks ceļojumu galamērķis gan vasarā, gan ziemā, taču tieši ziema to pārvēršas par sniegotu pasaku valstību, kurā katra bruģakmens iela un kalnu panorāma...

Jauna restorāna «3 Sezonas» atvēršana Vecrīgā

2024.gada nogalē, pašā Rīgas sirdī – Vecrīgā, tika atvērts jauns restorāns "3 Sezonas". Restorāna vadību uzņemas atzītais šefpavārs Ingmārs Ladigs

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::5.24202013sec.