aromāts.

Apskatām 1 - 40 no 164 vārdam 'aromāts'

Ja posies uz Rēzekni: Latgales vēstniecības GORS kultūras notikumi novembrī

Novembrī Latgales vēstniecība aicina uz daudzveidīgiem notikumiem. Starp tiem – simfoniskās mūzikas koncerts, poētiski vakari, koncertizrādes, stāvizrāde, teātris, kā arī...

Konjaka ceļvedis - ieguve, pagatavošana un veidi

Konjaks, brendija veids, bieži tiek asociējās greznību, izsmalcinātību un meistarību. Pazīstams ar savu bagāto vēsturi un sarežģīto garšas profilu, konjaks gadsimtiem tiek baudīts...

1. oktobris vēsturē: Pasaulē atzīmē Starptautisko kafijas dienu

Lai gan cilvēcei nav zināms kafijas atklājēja vārds, kuram varētu pateikties par šo brīnišķo ieguvumu, šobrīd...

Svētki sajūtām: Audi RS 3 modernizācija

Audi Sport ir pastiprinājis RS 3 raksturīgās sajūtas. Pateicoties uzlabojumiem, šis kompaktais modelis kļūs vēl sportiskāks. Tā vizuālo dinamismu akustiski...

8. jūlijs vēsturē: Tiek dibināta Francijas galvaspilsēta Parīze

Parīze ir viena no zināmākajām galvaspilsētām pasaulē. Kādam tā šķiet romantiskākā pilsēta, kādam prātā uzreiz...

10 līdzekļi, kā cīnīties ar paģirām

Ballītes, dzimšanas dienas, pasēdēšanas reizēm beidzas nepatīkami - nākamajā dienā sāp galva, uzmācas īgnums, neko negribas. Labi, ka paģiras ir kaite, ko var izārstēt pašu spēkiem. Desmit labākie veidi, kā paģiras novērst vai padarīt ci

5 ieteikumi, kas palīdzēs radīt relaksējošu vidi mājās pēc saspringtas dienas

Iespēja atpūsties mājās ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kas ietekmē garīgo labsajūtu, – tā pētījumā apgalvojis katrs trešais Latvijas iedzīvotājs...

11.maijs vēsturē: 1949.gadā Siāma maina nosaukumu un kļūst par Taizemi

Valsts, kuru šobrīd mēs pazīstam kā Taizemi, kopš 13.gadsimta, kad tajā tika nodibināta karaliste, tika dēvēta par Siāmu. Jau 13.gadsimtā nodibinātā karaliste – šobrīd jau Taizemes karaliste, spēja saglabāt savu neatkarību gandr

Dodies pretī pavasarim Valmieras novadā skolēnu pavasara brīvlaikā!

Vai jūti, ka saule silda vaigus arvien biežāk, koku zaros dzirdamas dzīvespriecīgas putnu čalas un gaisā drīz virmos plaukstošu ziedu aromāts...

Mīti un patiesība par skārdenēm – vai šis iepakojums vislabāk palīdz saglabāt dzēriena kvalitāti?

Dzērienus, tostarp alu, varam iegādāties ļoti dažādos iepakojumos, taču tieši skārdene vislabāk pasargā no saules stariem un skābekļa, kas ir alus lielākie ienaidnieki...

Kas ir ziemas alus un vai alu patiešām var gatavot līdzīgi kā karstvīnu?

Ziemas jeb Ziemassvētku alus (Christmas beers) ir īpašs, oficiāli atzīts alus veids, kas no klasiska alus atšķiras gan ar dažādu garšvielu piedevām, gan augstāku alkohola saturu...

5 idejas, kā pagatavot garšīgas Ziemassvētku dāvanas

Virtuvē ir tik daudz izejvielu, lai pagatavotu ne tikai svētku ēdienu sev un tuvajiem, bet arī garšīgas dāvanas – pašu rokām radīta vai vismaz radoši iesaiņota...

Lielais svētku tirgus un Ziemassvētku ciematiņa atklāšana Rēzeknē

Klāt decembris, kad soli pa solītim tuvojamies Ziemassvētkiem. Lai uzburtu īpašu svētku noskaņu pilsētā un katra sirdī, divas dienas, 2023. gada 9. un 10. decembrī...

Kam jāpievērš uzmanība, dodoties testa braucienā ar jaunu vai mazlietotu auto?

Testa brauciens var būt mulsinošs brīdis, jo autovadītājam jāpieņem nozīmīgs lēmums par spēkrata iegādi. Vienlaikus jāapsver daudzi jautājumi...

Kas no veselībai vēlamā atrodams kāpostos

Lai arī tieši šobrīd svaigo kāpostu lapas ir īsti kraukšķīgas un sulīgas, šim lieliskajam dārzenim tādas noteiktas sezonalitātes nemaz nav...

Kā startēt sēņu sezonā, nekaitējot veselībai

Mēs patiešām mīlam sēņot! Gandrīz trešdaļa dodas mežā pēc sēnēm, tiklīdz rodas tāda iespēja, un kopumā 91% Latvijas iedzīvotāju atzīst...

Mazā uzvedības ABC dabā. Kā izvairīties no kukaiņu kodumiem

Kukaiņi spēj radīt gan sīkas nepatikšanas, kad kodums vien mazliet niez, gan lielas, ja tas izraisa alerģisku reakciju, kas dažiem cilvēkiem var būt patiesi...

Edgars Magons: Mazāk kaloriju un grādu – kas īsti ir alus no rudzu maizes?

Tradicionāli alus tiek darīts no četrām svarīgākajām sastāvdaļām – miežu iesala, ūdens, apiņiem un rauga. Papildus šīm, rudzu maizes eilam tiek...

Pētījums par alkohola iegādi: 49% svarīga cena, 21% - zīmols

Vairāk nekā puse aptaujāto (68%) norādījuši, ka, iegādājoties alkoholiskos dzērienus, būtiskākais ir garša un aromāts, 49% atzinuši, ka noteicošais ir cena...

Ieva Anita Rieksta: Etiķete, kvalitāte vai cena – kas nosaka patērētāju izvēli, iegādājoties alu

Pēdējo gadu laikā alus tirgū Latvijā ir būtiski mainījies – patērēji kļūst aizvien zinošāki un tiecas pēc augstākas kvalitātes, kas attiecīgi ietekmē arī ražotājus...

Pīters Pihers: Bites pilsētā – vai pieaugoša un pozitīva tendence?

Aizvien biežāk dzirdam par gadījumiem gan Latvijā, gan Igaunijā, kad dažāda veida uzņēmumi nolēmuši uz savu ēku jumtiem un terasēm izveidot nelielu bišu dravu...

Vai tiešām alu vislabāk baudīt aukstu: kāda ir ieteicamā temperatūra?

Taujāti par gatavību eksperimentēt ar jaunām garšām, 63% alus baudītāju norāda, ka dara to reti, 19% atzīst, ka bieži izvēlas jaunas garšas, bet 18% norāda, ka...

Dace Šķēle: Alus no rudzu maizes – seno tradīciju un mūsdienu risinājumu apvienojums

Pastāv uzskats, ka senatnē alus darīts tieši no maizes – ir dažādas teikas par to, ka alus radies nejauši, no maizes, kas salijusi un uzrūgusi...

Eksperti atgādina: pareiza auto salona kopšana ir svarīga arī tavai veselībai

Sākoties vasaras sezonai, daudzu spēkratu īpašnieki steidz parūpēties par savu automašīnu ārējo izskatu un veikt tehniskā stāvokļa pārbaudi...

Dodies Baltijas jūras garšu ceļojumā: iepazīsti Klaipēdas un Ķīles bagātīgo kulināro mantojumu

Kas gan būtu ceļojums bez vietējās virtuves iepazīšanas? Sātīgu un sildošu ēdienu cienītājiem piemērots galamērķis būs Lietuvas ostas pilsēta Klaipēda vai...

Kādam alum dodam priekšroku – 53% izvēlētos no rudzu maizes raudzētu alu

53% aptaujāto dotu priekšroku alus, kas raudzēts no rudzu maizes, bet 35% izvēlētos medalu. Vēl 16% respondentu norādījuši, ka dotu priekšroku alum ar karameļu garšu, bet...

«Santa Maria» garšvielas iegūst prestižo «Superior Taste Awards» balvu

Santa Maria garšvielas Santa Maria Tellicherry melnie pipari un kardamons ieguvušas Starptautiskā garšu institūta prestižo Superior Taste Award augstāko apbalvojumu...

«Grand Hotel Kempinski Riga» prezentē jauno aromātu «HFC Paris»

Francijas nišas smaržu zīmols HFC Paris pagājušajā piektdienā privātā pasākumā viesnīcā Grand Hotel Kempinski Riga prezentēja savu jauno aromātu Nirvanesque...

Rotko centra Pavasara sezonā Šapiro un vēl pieci izstāžu projekti

2023. gada 3. martā plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs atklās Pavasara izstāžu sezonu ar Daugavpilī dzimušā pasaulslavenā mākslinieka Žaka Šapiro darbu izlasi un...

Zāles, e-cigaretes un kamuflāžas apģērbs: par ko tūristiem draud nepatikšanas citās valstīs?

Priekšmetus vai vielas, kuras mūsu platuma grādos ne tikai nav aizliegtas, bet ir brīvi nopērkamas un lietojamas, dažās citās valstīs labākajā gadījumā varētu konfiscēt, bet sliktākajā...

Kad gaisā virmo Ziemassvētku smarža un garša!

Ziemassvētku smaržu un garšu rada garšvielas no visas pasaules – tās papildina gan jau labi zināmas un pārbaudītas ģimenes receptes, gan piešķir citādas...

Cēsu novada restorānu nedēļa 2022

No 5.novembra līdz 13.novembrim gaidāma ikgadējā Cēsu novada restorānu nedēļa. Šogad akcijā piedalīsies restorāni no Līgatnes, Amatas, Pārgaujas un Cēsīm...

«Novatours» iesaka: Augļi, kuru dēļ ir vērts ceļot uz tālām, eksotiskām valstīm

Gadu simtiem jaunu garšu meklējumi arvien aicina ēdiena mīļus šķērsot okeānus un kalnus, izzināt jaunas valstis un ļauties garšas kārpiņu izaicinājumiem...

Skolēnu rudens brīvdienas- kopā ar ģimeni Alūksnē

Ir sākušās skolēnu rudens brīvdienas! Vai jau esat domājuši, kā tās pavadīt Alūksnē?...

«Novatours» iesaka: ko vērts zināt, pošoties ceļā uz Krētu

Leģendu un mītu caurvītā Krēta ir lielākā Grieķijas sala, kas lutina ar vairāk nekā 960 km garu, gleznainu, Egejas un Lībijas jūru apksalotu piekrasti, solot...

Melngalvju nams piedāvā privātu pasākumu - «Melnā Mora ceļojums»

„Melnā Mora ceļojums" ir piedzīvojumu pilna ekskursija, kura balstīta azartiskās aktivitātēs un stāstā par Rīgas Melngalvju brālību...

Četri mīti par pastiprinātu svīšanu un kad meklēt speciālista padomu

Kamēr svīšana ir normāls fizioloģisks process, kas pastiprinās vien tad, ja sporto, dara fiziski smagu darbu vai iestājies karsts laiks, tikmēr cilvēki tam īpašu uzmanību nepievērš...

Mundruma avots – diedzēti graudi un sēklas

„Ieviesiet ikdienas ēdienkartē arī dīgstus!” aicina „Mēness aptiekas” farmaceiti kopā ar pieaicināto eksperti sertificētu uztura speciālisti Lizeti Pugu atgādina...

Konkursā «Mežpils Prove 2022» izvēlēts labākais mājbrūvētājs

Noslēdzoties ikgadējam mājbrūvētāju konkursam "Mežpils Prove", žūrijas komisija par labāko noteikusi Latvijas pārstāvja Reiņa Reinfelda no gaišā iesala un...

Sajūti Latvijas ziemu Alūksnē!

Alūksne ir skaista, ainaviska pilsēta ezera krastā, vien 30 km no Igaunijas pierobežas, kur spilgti piedzīvot gadalaiku ritmu...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.58053493sec.