garšviela.

Apskatām 1 - 40 no 337 vārdam 'garšviela'

Pārlidojumu pauze Dubaijā: ko paspēt izdarīt un apskatīt

Laikā, kad Latvijā valda ziema, arvien vairāk vilina iepazīt tālas un eksotiskas valstis, kas lutina ar saules siltumu. Tomēr, lai līdz šiem galamērķiem nokļūtu...

Aivars Mackevičs: atziņas un fakti par ceļojumu uz Portugāles salu Madeira (aktualizēts 21.11)

Aivars Mackevičs: atziņas un fakti par ceļojumu uz Portugāles salu Madeira...

Limbaži: Ziemassvētku tirdziņš Burtnieku kvartālā

Aicinām 2024. gada 13. decembrī uz Burtnieku kvartālu Limbažos! Vakars būs piepildīts ar svētku burvību – plašs tirgotāju klāsts no tuvākām un tālākām malām sagaidīs apmeklētājus ar gardumiem...

Latviešu ceļotājas piezīmes: ceļojums vienatnē uz Dubaiju

Tuksnesīgā brīnumpilsēta Dubaija ir viens no pasaulē populārākajiem tūrisma galamērķiem, kas vilina ar milzīgu daudzumu unikālu apskates vietu...

Speciālistu padomi tiem, kam aukstā laikā pieaug apetīte un kāre pēc našķiem

Ziemai tuvojoties, bieži vien mainās arī mūsu ēdienkarte – vairāk gribas treknākus un barojošākus ēdienus. Kāpēc tā un vai tas ir normāli?

Latvijas pavāriem labi panākumi «Global chef chellenge» pasaules pavāru konkursa finālā

Latvija pirmo reizi nostartēja starptautiskās pavāru asociācijas Worldchefs organizētajā “Global chef chellenge” pasaules pavāru konkursa finālā...

Zināmi «Zemgales Tūrisma gada balvas 2024» pretendenti

Zemgales  Tūrisma balva ir nozīmīgs reģiona apbalvojums, kuru šogad otro reizi tiks pasniegts 27. novembrī Jelgavas pilī...

«Paulig» Igaunijā sāk ražot jaunumu – «Tex Mex» salsu

Pēc 10 miljonu eiro ieguldījuma Paulig turpina stiprināt savu pozīciju kā Tex Mex tirgus līderis Eiropā, uzsākot salsas un mērču ražošanu uzņēmuma...

20. oktobris vēsturē: Lai dzīvo augļi brendijā

20. oktobris ASV tiek atzīmēs kā Nacionālā augļu brendijā diena. Tas, starp citu, ir deserts...

Recepte: olimpiete Līna Mūze-Sirmā gatavo zupu no Latvijas lielākās ogas

Rudens ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijas dabas veltes – gardas, smaržīgas, pilnas zemes spēka. Un kam gan tas vēl vairāk vajadzīgs nekā mūsu sportistiem...

Konjaka ceļvedis - ieguve, pagatavošana un veidi

Konjaks, brendija veids, bieži tiek asociējās greznību, izsmalcinātību un meistarību. Pazīstams ar savu bagāto vēsturi un sarežģīto garšas profilu, konjaks gadsimtiem tiek baudīts...

Milzu oga varenam mielastam – gardais un daudzveidīgais ķirbis

Ķirbis ar riekstu garšu, ķirbis cepšanai, spageti ķirbis, muskata ķirbis, dekoratīvais ķirbis – šie un citi ķirbju šķirņu nosaukumi jau saka priekšā, cik...

Rudens ir klāt un Ābeļdārza tirgus Rēzeknē

Rudens ir klāt, tas nozīmē, ka ir ražas laiks. Laiks, kad izbaudīt vietējās sajūtas – krāsas un garšas. Tieši tāpēc Osteria pasta&vīns ābeļdārzs ielūdz uz Ābeļdārza Tirgu...

Rudens Dubaijā - perfekts laiks atpūtai un piedzīvojumiem

Vienmēr saulainā Dubaija rudeni sagaida ar komfortabliem laikapstākļus, vienlaikus verot jaunas iespējas atpūtai un piedzīvojumiem...

«Santa Maria»: Svaigi maltas universālās garšvielas sader ar jebkuru ēdienu

Svaigi maltas garšvielas piešķir ēdienam izcilu garšu, reizē sniedzot katram virtuvē sajusties kā šefpavāram, Santa Maria veiktās aptaujas...

Atklāj dažādu valstu garšas izstādē «Riga Food» Ķīpsalā

2024. gada 5.–7. septembrī aizraujošā garšu ceļojumā sauc Baltijas lielākā pārtikas industrijas izstāde “Riga Food 2024”, kas iepazīstinās...

Melnkalne no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo valsti

Balkānu centrā esošā Melnkalne ir nedudz apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti. Ar savu satriecošo Adrijas jūras piekrasti, varenajiem kalniem un...

«Santa Maria» Melnie pipari iegūst prestižo «Superior Taste Awards» balvu

Garšvielas Santa Maria “Melnie graudu pipari” un “Melnie drupinātie pipari” ieguvuši Starptautiskā garšu institūta prestižo Superior Taste Award augstāko apbalvojumu...

Mājas kafejnīcu dienas Salaspils un Ropažu novados 2024

Turpinot jau pirms 3 gadiem uzsākto ieceri būt par daļu no gada garšīgākās vietējā tūrisma veicināšanas iniciatīvas, arī šogad vasaras izskaņā...

Grieķijas valdzinošā sala Roda - ceļvedis neaizmirstamam ceļojumam

Roda ir trešā lielākā Grieķijas sala, kas ik gadu pulcē krietnu pulku ceļotāju no visas pasaules. Kāds turp ceļo, lai izzinātu vēstures līkloču atstāto mantojumu...

Jūlijā, atvaļinājumu mēnesī aicina Latvijas lauki

Latvijas Lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs" aicina visus ceļotājus un dabas mīļotājus izmantot šo vasaru, lai izbaudītu plašo piedāvājumu...

Kas jāzina par Jāņu zālēm un aktuālajiem ārstniecības augiem?

Jāņu tuvošanās laiks ir pateicīgs ne vien Jāņu zāļu vākšanai rotāšanās nolūkos, bet arī dažādu ārstniecības augu ievākšanai. Kādi ārstniecības augi ir aktuāli...

7 padomi, lai Jāņos un pēc tiem justos labi

Jāņu svinības ir īpašs laiks – ar tradīcijām, maģiskiem nostāstiem un visdažādākajām aktivitātēm, tai skaitā svētku galda gatavošanu un Jāņu zāļu vākšanu...

Slavenā Vidusjūras diēta – kas ir tās pamatā?

Par Vidusjūras diētas ieguvumiem tiek runāts arvien plašāk – tā palīdz uzlabot veselību un pašsajūtu, kā arī ieviest ēdienkartē krāsainākas...

Eksperimentēšana ar tradicionālajām garšām – viena no būtiskākajām 2024. gada kafijas kultūras tendencēm

Tādi faktori kā veselīgs un apzināts uzturs, vides ilgtspēja un rūpēšanās par sevi ir kļuvuši aizvien svarīgāki patērētāju ikdienas izvēlē...

27.aprīlis vēsturē: 1521.gadā bojā iet pasaules apceļotājs Ferdinands Magelāns

Ferdinands Magelāns (aptuveni 1480.gads – 1521.gada 27.aprīlis) bija portugāļu nacionalitātes jūras braucējs, kurš Spānijas dienestā vadīja pirmo ekspedīciju, kurā tika apbraukts apkārt pasaulei...

27. aprīlis vēsturē: Bojā iet pasaulslavenais portugāļu jūras braucējs un pirmais pasaules apceļotājs Ferdinands Magelāns

Ferdinands Magelāns (aptuveni 1480.gads – 1521.gada 27.aprīlis) bija portugāļu nacionalitātes jūras...

Valmierā norisināsies Pavasara tirdziņš

Pavasaris klāt! Tas ir laiks, kad dārza mīļotāji ar nepacietību gaida, lai sāktu dārza darbus. Īstais laiks, lai tiktos Pavasara tirdziņā...

Populārākie mīti par olām un ieteikumi veselīgām Lieldienām! Iesaka speciālisti

Lieldienu neatņemama sastāvdaļa ir olu ēšana un dažādas aktivitātes saistībā ar tām, taču vai zini, kādi ir populārākie mīti par olām un kuri no tiem ir patiesība...

Recepte: Elitas Patmalnieces Lieldienu katliņā top pavasarīgā skābeņu zupa

Jūs teiksiet – olas ir tipisks Lieldienu ēdiens? Modes māksliniece Elita Patmalniece atbildētu – jā, ja vien tās glīti gozējas skābeņu zupas šķīvī...

27. marts vēsturē: šodien svin Spānijas populārā ēdiena Paeljas dienu

Pat ja nekad neesi nogaršojis, noteikti esi dzirdējis par ēdienu ar nosaukumu paelja (paella). Paelja ir no rīsiem gatavots ēdiens, kas ir viens no...

Gavēņa laika recepte: dārzeņu un rīsu sacepums

Visbiežāk cilvēki gavēņa laikā atsakās no gaļas lietošanas, tāpēc gavēņa laikā Travelnews.lv lasītājiem piedāvājam pārbaudītu un garšīgu recepti bez gaļas.

Dubaijas ēdiena kultūra - mantojums un spilgtākie restorāni

Gaidot pavasari, daudzi latvieši steidz ceļojumos uz siltiem galamērķiem, tostarp Dubaiju, uz kuru viegli var aizceļot ar nacionālo lidsabiedrību “airBaltic”...

5. marts vēsturē: Anglijas karalis dāsni atalgo jaunu zemju atklājējus

Anglijas karalis Henrijs VII paziņoja, ka gatavs maksāt komisiju par jaunu zemju atklāšanu...

Recepte: Emīls Balceris gatavo tortilju ar maltās gaļas iesmiņu

Kad pavasaris jau ar roku sasniedzams, bet pasaule turpina būt pelēcīga un drūma, grupas “Musiqq” mūziķis Emīls Balceris nepadodas...

Havaju salu pokijam labi arī Latvijas virtuvēs

Paplašinoties Latvijā pieejamo produktu klāstam, pokijs ir atrodams ne tikai dažādu sabiedrisko ēdināšanas iestāžu ēdienkartēs, bet arī viegli pagatavojams mājās...

Kas ir ziemas alus un vai alu patiešām var gatavot līdzīgi kā karstvīnu?

Ziemas jeb Ziemassvētku alus (Christmas beers) ir īpašs, oficiāli atzīts alus veids, kas no klasiska alus atšķiras gan ar dažādu garšvielu piedevām, gan augstāku alkohola saturu...

Padomi svētku laikam – kā izvairīties no vēdergraizēm?

Ziemassvētki un Jaunais gads bieži vien mums saistās ar daudzveidīgu svētku galdu – kā nekā, svētkos galdā esot jāceļ deviņi ēdieni...

Piektā daļa Latvijas iedzīvotāju decembrī paši cep piparkūkas, vairums pērk gatavas

Piektā daļa Latvijas iedzīvotāju decembrī – Ziemassvētku gaidīšanas laikā –  cep piparkūkas, nedaudz vairāk ir to, kuri gan cep, gan nopērk gatavas...

Iedvesma svētku galdam: trīs gardas, tradicionālas zviedru receptes

Zviedri Ziemassvētkos klāj bagātīgu mielasta galdu, kam ir pat īpašs vārds – Julbord, kas no zviedru valodas nozīmē “Ziemassvētku galds”...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.14350486sec.