kāposti.

Apskatām 1 - 40 no 262 vārdam 'kāposti'

Speciālistu padomi tiem, kam aukstā laikā pieaug apetīte un kāre pēc našķiem

Ziemai tuvojoties, bieži vien mainās arī mūsu ēdienkarte – vairāk gribas treknākus un barojošākus ēdienus. Kāpēc tā un vai tas ir normāli?

29. septembris: Šodien tiek atzīmēta Miķeļdiena

Senajiem latvieši Miķeļdienu sauca par rudens saulgriežu laiku. Miķelis latvju dainās tiek dēvēts par bagātu vīru un maizes...

Kā izvairīties no pārēšanās ceļojuma laikā?

Vasara ir atvaļinājumu sezona, kurā ierasti mēdzam doties ceļojumos. Neatkarīgi no tā, vai tas ir tikai uz nedēļas nogali vai ilgāka laika periodu...

Kas ir hroniskā noguruma sindroms?

Arvien biežāk tiek runāts par hroniskā noguruma sindromu un tā iespējamajiem iemesliem. Par to, kas ir hronisks nogurums un kas – hroniskā noguruma sindroms...

Travelnews.lv sveic lasītājus un sadarbības partnerus Jāņu dienā!

Vasaras saulgriežos, kad pēc gada garākās dienas seko gada īsākā nakts, latviešu tauta svin latviskuma...

Slavenā Vidusjūras diēta – kas ir tās pamatā?

Par Vidusjūras diētas ieguvumiem tiek runāts arvien plašāk – tā palīdz uzlabot veselību un pašsajūtu, kā arī ieviest ēdienkartē krāsainākas...

23. aprīlis vēsturē: Jurģa jeb Ūsiņa diena, kas iezīmē pavasara sākumu

Kopumā folkloras materiālos Ūsiņš tiek raksturots kā zirgu, retāk govju patrons. Iespējams, ka...

Gavēņa laika recepte: dārzeņu un rīsu sacepums

Visbiežāk cilvēki gavēņa laikā atsakās no gaļas lietošanas, tāpēc gavēņa laikā Travelnews.lv lasītājiem piedāvājam pārbaudītu un garšīgu recepti bez gaļas.

Uzzini mūsu senču ticējumus par gavēni, kas sākas Pelnu dienā

Šodien atzīmējam Pelnu trešdienu. (Pēc Liturģiskā kalendāra)

Idejas ziemas brīvdienām Augšdaugavas novadā

Arī ziemā daba ir apbrīnojami skaista, un pastaigas svaigā gaisā pa apsnigušām takām, mežiem un parkiem var kļūt par lielisku brīvdienu piedzīvojumu...

Havaju salu pokijam labi arī Latvijas virtuvēs

Paplašinoties Latvijā pieejamo produktu klāstam, pokijs ir atrodams ne tikai dažādu sabiedrisko ēdināšanas iestāžu ēdienkartēs, bet arī viegli pagatavojams mājās...

C vitamīna vēsture un nozīme veselības uzturēšanā

Šodien C vitamīns ir pašsaprotama ikdienas sastāvdaļa – uzņemot to ar uzturu vai vīrusu sezonās uztura bagātinātāju veidā...

Speciālistu padomi mandarīnu laikam

Protams, ka Ziemassvētki smaržo pēc piparkūkām un mandarīniem! Brīnišķīgais, košais auglis ir kā veselīguma simbols – ne velti vitamīniem bieži vien piešķir...

Padomi svētku laikam – kā izvairīties no vēdergraizēm?

Ziemassvētki un Jaunais gads bieži vien mums saistās ar daudzveidīgu svētku galdu – kā nekā, svētkos galdā esot jāceļ deviņi ēdieni...

Ēd un tici, lai piesauktu veiksmi Jaunajā gadā

Latviešu tautas senas tradīcijas vēsta, ka Vecgada vakarā ir jāēd daudz, lai nākamais gads būtu veiksmes un laimes pilns...

Ēdieni, kas Jaunā gadā piesaistīs veiksmi

Latviešu tautas senas tradīcijas vēsta, ka Vecgada vakarā ir jāēd daudz, lai nākamais gads būtu veiksmes un laimes pilns. Izlasi un uzzini mūsu...

Uzzini, kādus Ziemassvētku ēdienus galdā ceļ citās valstīs

Šajos svētkos visai ģimenei pieņemts sēsties pie bagātīga svētku galda, līdz ar to daudziem rodas jautājums – ko gan celt galdā, ja...

Valmierā norisināsies Ziemassvētku tirdziņš, tā laikā arī labdarības akcija «Sasildi Ukrainu!»

2023. gada 9. decembrī Valmierā, laukumā pie Valmieras Kultūras centra no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 norisināsies Ziemassvētku tirdziņš, kurā gandrīz 100 tirgotāji...

Ziemassvētku tirgus Ludzas vecpilsētas laukumā

Turpinot gadā aizsākto tradīciju, 2023. gada 22. decembrī, laikā no plkst. 13:00-19:00 krāšņi izrotātajā Ludzas vecpilsētas laukumā...

Recepte: basketbolists Dairis Bertāns šmorē desiņas ar kāpostiem

Lielam vīram vajadzīgs kārtīgs ēdiens! Basketbolists Dairis Bertāns labprāt izbauda izsmalcinātas garšas, piemēram, trifeles, taču arī brangu desiņu un sautētu kāpostu porciju nesmādē...

Ķekavas novada ēdināšanas uzņēmums atgriežas no «Street food» čempionāta Vācijā ar otro vietu

“Augs. Raugs. Garšaugs” atgriezās no Eiropas "Street food" čempionāta, kas norisinājās no 2023. gada 27. līdz 29. septembrim Vācijas pilsētā Zārbrikenē...

Madara Meiere iesaka: 4 padomi veselībai un labsajūtai rudenī

Izmaiņas gaisa temperatūrā, dienasgaismas ilgums, socializēšanās biežums, atgriešanās skolā vai stingrākā darba ritmā – rudens sezonā cilvēks gan fiziski, gan emocionāli...

Kas no veselībai vēlamā atrodams kāpostos

Lai arī tieši šobrīd svaigo kāpostu lapas ir īsti kraukšķīgas un sulīgas, šim lieliskajam dārzenim tādas noteiktas sezonalitātes nemaz nav...

Vasaras vakariņu idejas no šefpavāra

Merlina Vetika (Merlin Vettik), Fotografiska Tallin restorāna otrais šefpavārs piedāvā! Vasaras vakariņas ir lieliska iespēja baudīt svaigus un garšīgus ēdienus...

LIAA: jau trešo reizi notiks «Mājas kafejnīcu dienas» visā Latvijā

Jau 2023. gada 14.jūlijā durvis vērs pirmās mājas kafejnīcas, lai cienātu apmeklētājus ar lokāliem ēdieniem un iepriecinātu ar vietējo kultūras un aktivitāšu programmu. Līdz septembra vidum visā Latvijā darbosies 41 galamērķis, katrs ar savu odziņu

Vidzemes tirgū notiks pašmāju amatnieku un mājražotāju saiets

2023. gada 1. jūlijā, no plkst. 10.00 līdz 20.00 Vidzemes tirgū notiks gadatirgus “Kur satiekas garšas un sajūtas”.
Vidzemes tirgu aicināti apmeklēt visi...

Kā izvairīties no pārēšanās un ko darīt, ja apēsts par daudz?

Bagātīgi klāti svētku galdi, grila sezonas gardumi un pikniki pie dabas – vasarā roka tā vien sniedzas pēc papildporcijas vai kāda neveselīga našķa...

Aicinām vasaras saulgriežus sagaidīt Valmieras novadā

Neparasts laiks, kas savā gaišumā apņem visu un dalās burvīgumā. Gaiss virmo neparastumā tā, ka ne acu aizvērt. Lai skaists vasaras saulgriežu sagaidīšanas laiks un Jāņu dienas svinības...

Zaļumu nozīme ikdienas uzturā – skaidro speciālisti

Zaļumus ik pavasari gaidām ar lielu nepacietību – gan apkārtējā dabā, gan savā ēdienkartē. Turklāt gan dārza, gan savvaļas zaļumi var būt labs...

No kādiem ēdieniem un dzērieniem labāk atturēties pirms ceļojuma

Vai esat kādreiz devušies ceļojumā, un tā sākumā jau saskārušies ar veselības problēmām, piemēram, sliktu dūšu, sagurumu vai vienkārši sliktu pašsajūtu...

Izgaršo pavasari Valmieras Restorānu nedēļā!

Saules stariem sildot siltāk un spožāk, seja atplaukst smaidā un tā vien kārojas ieviest pavasarīgu košumu ne tikai savā ikdienā, bet arī uz šķīvja...

Pasākumi Lieldienu brīvdienās Tukumā un apkārtnē

Lieldienu brīvdienās aicinām lustīgi pavadīt laiku kopā ar ģimeni kādā no mūspuses pasākumiem.
Neatņemama šo svētku tradīcija ir olu krāsošana, kad...

«Mogotel» piedāvā romantisku nedēļas nogali Tallinā

Ceļojums uz Tallinu divatā ir lieliska dāvana dzimšanas dienā vai citā nozīmīgā datumā. Igaunijas galvaspilsēta ir ideāls galamērķis, kas piedāvā ērtu atpūtu, rosīgu naktsdzīvi...

Top 5 produkti, kurus iekļaut pavasara ēdienkartē – iesaka speciālisti

Pēc garās un tumšās ziemas esam zaudējuši vitamīnu un enerģijas krājumus, tādēļ pavasarī ir laiks tos atjaunot ar produktiem, kuros...

Pavasaris tuvojas - šodien Latvijā svin Meteņdienu

Meteņi, dažkārt saukti arī par Meteņdienu, ir vieni no latviešu gadskārtu svētkiem, kas tradicionāli...

Pulcējot teju 6000 gardēžus, Siguldā aizvadīta gardēžu festivālu «Ziemas garšu svinēšana»

Sestdien, 28. janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī jau piekto gadu norisinājās lielākais Siguldas gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”, pulcinot...

Gardēžu festivāla «Ziemas garšu svinēšana» restorānu un šefpavāru piedāvājums

Tuvojoties šī mēneša gardēžu visgaidītākajam notikumam – gastronomiskajam festivālam “Ziemas garšu svinēšana” –, aicinām jau tagad...

Veselīgas ēšanas pamatprincipi, kas noderēs ne tikai janvārī. Iesaka uztura speciāliste

Janvāris viennozīmīgi ir jaunu apņemšanos mēnesis. Vairums cilvēku pēc Vecgada svētkiem izvirza sev mērķi – jaunajā gadā sākt jaunu dzīvi...

Ko saka speciālisti par populārākajiem Ziemassvētku ticējumiem?

Teju ikviens ir dzirdējis kādu Ziemassvētku ticējumu, piemēram, par ēdienu skaitu, kas jāliek svētku galdā, vai par zirņu ēšanu...

Kādas Ziemassvētku maltītes pasūta iedzīvotāji dažādās Eiropas valstīs?

Ziemassvētku laiks nav iedomājams bez bagātīgi klāta galda ar 12 dažādiem ēdieniem. Uzņēmuma “Wolt” pārstāvji novērojuši, ka latvieši Ziemassvētku laikā iecienījuši...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.85477996sec.