olīveļļa.

Apskatām 1 - 40 no 144 vārdam 'olīveļļa'

Kā saglabāt tvirtu un veselīgu ādu apkures sezonā?

Ne viens vien piekristu, cik labi būtu, ja ādas stāvoklis ziemā būtu tāds pats kā vasarā. Taču diemžēl tas nav iespējams – apkure padara gaisu sausāku...

6. novembris vēsturē: Kārumnieki svin svētkus par godu načos čipsiem

Načo (angliski - "nachos") čipši Latvijā nav tik populāri kā parastie kartupeļu čipši, tomēr arī načo cipši ir...

Kā sekot līdzi savas sirds veselībai?

Ik gadu 29. septembrī tiek atzīmēta Pasaules sirds diena, pievēršot īpašu uzmanību sirds slimību profilakses lielajai nozīmei. Viens no būtiskākajiem sirds veselības faktoriem ir savlaicīga...

No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem

Uzkodas ir neatņemama sastāvdaļa, baudot siltas vasaras dienas ģimenes un draugu lokā mājās, zaļumos vai dodoties pārgājienā...

Latvijā ienāk jauns ēdiens, veselīgāka picas alternatīva – pinsa

Ātrās ēdināšanas tirdzniecības segmentā tagad var nogaršot unikālu itāļu izcelsmes ēdienu – pinsu. Pinsa ir veselīga alternatīva tradicionālajai picai...

Kas ir hroniskā noguruma sindroms?

Arvien biežāk tiek runāts par hroniskā noguruma sindromu un tā iespējamajiem iemesliem. Par to, kas ir hronisks nogurums un kas – hroniskā noguruma sindroms...

Slavenā Vidusjūras diēta – kas ir tās pamatā?

Par Vidusjūras diētas ieguvumiem tiek runāts arvien plašāk – tā palīdz uzlabot veselību un pašsajūtu, kā arī ieviest ēdienkartē krāsainākas...

Padomi senioriem veselīgam pavasarim – iesaka klīniskā farmaceite

Pavasaris ar tā spožajiem saules stariem un plaukstošajām lapām spēj iepriecināt cilvēkus visus vecumos...

Kā garšīgi apēst vārītās Lieldienu olas? «Lidl» piedāvā piecas receptes

Daudziem noteikti būs pazīstama šī situācija - Lieldienas atnākušas, olas skaisti novārītas un nokrāsotas, arī jautrās olu kaujas jau aizvadītas...

Populārākie mīti par olām un ieteikumi veselīgām Lieldienām! Iesaka speciālisti

Lieldienu neatņemama sastāvdaļa ir olu ēšana un dažādas aktivitātes saistībā ar tām, taču vai zini, kādi ir populārākie mīti par olām un kuri no tiem ir patiesība...

Gavēņa laika recepte: Vidusjūras pastas salāti gavēņa laikam

Turpinoties gavēņa laikam, piedāvājam idejas jūsu maltīšu dažādošanai. Šoreiz – Vidusjūras pastas salāti...

Neatklātie Balkāni: ar ko Jūs var pārsteigt mazpazīstamā Albānija?

Mazpazīstama, bet interesanta un noslēpumu pilna - tā var raksturot Albāniju, Dienvideiropā. Ar tiešajiem lidojumiem no Rīgas uz Tirānu šī Vidusjūras tuvumā esošā valsts...

Recepte: Kristīne Virsnīte cep fritatu

Garšīgam ēdienam nav jābūt sarežģītam, reizēm pilnīgai laimei pietiek ar ceptiem kartupeļiem – par to pārliecinājusies ceļotāja, satura veidotāja un ētera personība...

9. februāris vēsturē: Pasaulē atzīmē picas dienu

Ja tā padomā - kura piektdiena tad nav picas diena...? Bet šī piektdiena - 9.februāris ir pavisam nopietni un cik nu...

Vegāniskais janvāris – augu izcelsmes bumbiņas ar tomātu mērci grieķu stilā

Svētki ziemas sezonā parast tiek svinēti, galdā ceļot tradicionālos ēdienus, kas bieži vien ir visai sātīgi. Tādējādi visai dabiski, ka pēc svētkiem daudzi labprātāk...

Havaju salu pokijam labi arī Latvijas virtuvēs

Paplašinoties Latvijā pieejamo produktu klāstam, pokijs ir atrodams ne tikai dažādu sabiedrisko ēdināšanas iestāžu ēdienkartēs, bet arī viegli pagatavojams mājās...

Kādēļ roku āda ziemā kļūst sausa un 6 pieejami paņēmieni to aizsardzībai

Nevajadzētu vieglprātīgi izturēties pret iespējamiem roku ādas sausuma iemesliem – dažkārt tā var liecināt par nopietnām veselības problēmām...

Kurus produktus visbiežāk ēdam par maz?

Uzturs – mūsu ikdienas enerģijas, vitamīnu un minerālvielu avots. Atzīmējot Pasaules uztura dienu (16. oktobris), ir noderīgi pārskatīt savu ēdienkarti un izvērtēt...

Ķirbis – krāšņs, daudzveidīgs un vērtīgs uzturā! Stāsta speciālisti

Lai kādas būtu mūsu attiecības ar ķirbjiem – vai tie garšo vai nemaz nav mūsu gaumē –, tos nevar nepamanīt! Rudenī košie un daudzveidīgie ķirbji rotā veikalu...

Suvenīru ceļvedis: ko vest un labāk nevest mājup

Ceļošanai var būt daudz iemeslu - darbs, mierpilna atpūta savu iekšējo resursu uzlādēšanai, jauni iespaidi un emocijas, un kādam arī iepirkšanās un gardu...

Vasaras vakariņu idejas no šefpavāra

Merlina Vetika (Merlin Vettik), Fotografiska Tallin restorāna otrais šefpavārs piedāvā! Vasaras vakariņas ir lieliska iespēja baudīt svaigus un garšīgus ēdienus...

7 iemesli, kāpēc noteikti jāēd zemenes

Vārds “noteikti” nebūt nav pārspīlējums! Tirgus un veikalu stendi vai lūzt no dažādu zemeņu šķirņu pārpilnības, jo tām šobrīd ir sezona gan virknē Eiropas valstu...

Receptes: vienkāršas uzkodas, kas sader ar alu

Alus cienītājiem, kuriem apnikušas ierastās garšu saderības, baudot alu kopā ar ķiploku grauzdiņiem, čipsiem vai vistu spārniņiem, sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni tapušas vairākas gardu un...

Sēklu gids – kādas izvēlēties un kam paredzētas

Pavasaris ir laiks, kad daudzi no mums jūt spēka izsīkumu. Organisms pēc garās ziemas un daudzo vīrusu rosības ir manāmi saguris, tāpēc...

Top 5 produkti, kurus iekļaut pavasara ēdienkartē – iesaka speciālisti

Pēc garās un tumšās ziemas esam zaudējuši vitamīnu un enerģijas krājumus, tādēļ pavasarī ir laiks tos atjaunot ar produktiem, kuros...

Tunisijas tūrisms 2022.gadā atdzīvojas un piedāvā jaunus produktus

Tunisijas tūrisms 2022.gadā nav sasniedzis 2019.gada rādītājus, piesaistot 6,4 miljonus ceļotāju, taču tas ir ir vairāk nekā 2017.gadā...

Krētas salā pasaulē vecākais olīvkoks vēl joprojām dod ogas (video)

Pasaulē ir koki, kuri pieredzēja kā cilvēki vēl masveidā dzīvoja alās. Viens no tādiem atrodas grieķu salā Krēta, kur tūristu apjūsmošanai aug vecākais olīvkoks...

Kas jāņem vērā, ievērojot gavēni? Iesaka speciālisti

Tuvojoties pavasarim, arvien vairāk cilvēku sāk ievērot dažādus organisma atslodzes pasākumus, piemēram, pavasara kūres vai dažādas diētas...

Uztura speciāliste Lizete Puga: Vidusjūras ēdienkartes karaliene ir olīveļļa

Vidusjūras ēdienkarte ir viena no iecienītākajām visā pasaulē. Daudzkārt pētīta tās pozitīvā ietekme uz cilvēka ķermeņa un mentālo pašsajūtu, un to apstiprina arī...

Kas noteikti jāredz, jāizdara un jānobauda 2023. gadā

Gada sākums ir lielisks laiks, kad salikt sev jaunus mērķus. Plānojot jaunus karjeras kāpienus, vēlamos pirkumus, personīgos izaicinājumus, ir svarīgi...

Dabai draudzīgu ēšanas paradumu ieviešana soli pa solim: iesaka eksperts

Par to, ka dārzeņi, graudi, pupas, rieksti un citi augu valsts produkti uzlabo pašsajūtu un dod ļoti daudz enerģijas, šķiet, ir dzirdējuši visi...

Veselīgas ēšanas pamatprincipi, kas noderēs ne tikai janvārī. Iesaka uztura speciāliste

Janvāris viennozīmīgi ir jaunu apņemšanos mēnesis. Vairums cilvēku pēc Vecgada svētkiem izvirza sev mērķi – jaunajā gadā sākt jaunu dzīvi...

Trīs Signes Meirānes receptes Jaunā gada svētku galdam

Ko jūs šogad liksiet svētku galdā? Rasols, siļķe kažokā, vīns un šampanietis… tas viss jau ir apnicis! Aizrautīgā kulināre un 13 bestselleru autore Signe Meirāne ir sagatavojusi...

Īpašā Ziemassvētku ēdienkarte Gordona Remzija izpildījumā

Sākot no perfekti cepta tītara līdz Ziemassvētku kārtojumam, “National Geographic” raidījuma “Gordons Remzijs: Neatklātās teritorijas” vadītājs slavenais šefpavārs Gordons Remzijs ir...

Kopīgi pagatavojami un neierasti ēdieni Ziemassvētku laikam

Šie ēdieni būs labs papildinājums svētku galdam, bet to gatavošanas process - laba kopīga ģimenes aktivitāte lieliem un maziem svētku svinētājiem!...

«Novatours» iesaka: ko vērts zināt, pošoties ceļā uz Krētu

Leģendu un mītu caurvītā Krēta ir lielākā Grieķijas sala, kas lutina ar vairāk nekā 960 km garu, gleznainu, Egejas un Lībijas jūru apksalotu piekrasti, solot...

Jūrmalas restorānu šefpavāri dalās ar receptēm gardākai Jāņu svinēšanai

Jūrmalai ir sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās tikai ar šeit rodamo unikālo dabas buķeti. Jūrmalas šefpavāri iesaka piecas receptes Līgo svētkiem...

Skolēnu brīvlaikā izmēģini multfilmu varoņu ēdienkarti

Skolēnu brīvlaiks vienmēr šķiet pārāk īss, un gribētos to pastiept nedaudz garāku, tāpēc Rimi Bērniem eksperti iesaka saplānot dažādas interesantas aktivitātes...

Aptauja: 37% Latvijas ģimeņu maltītes gatavo kopā ar bērniem

Maltītes gatavošana ģimenei var būt jauks iemesls kopā būšanai ar pilngadīgiem un nepilngadīgiem bērniem, kuri dzīvo kopā ar vecākiem...

Ziemassvētku tirdziņi Āgenskalna tirgū decembra sestdienās un svētdienās

No 4. decembra Āgenskalna tirgus aicina uz Ziemassvētku tirdziņiem sestdienās un svētdienās...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::8.42790699sec.