"Gaismas duša" palīdzēs pret laika joslu šķērsošanas radīto diskomfortu

Nogurums, nespēks un vispārējs diskomforts ir izplatītākais blakusparādības, ko izjūtam pēc gara pārlidojuma, kad šķērsotas vairākas laika joslas. Lidmašīna beidzot piezemējusies jūsu sapņu galamērķī, taču viss, ko vēlaties, ir pēc iespējas ātrāk ielīst viesnīcas gultā.

Reizēm paiet vairākas dienas vai pat nedēļa, kamēr organisms tiek galā ar ierastā diennakts ritma izjaukšanas sekām. 

Taču nu kāda aviokompānija prezentējusi jaunu risinājumu, kā cīnīties ar šo problēmu – tā ir "gaismas duša".

Delta Air Lines jauno izgudrojumu pirmo reizi publikai demonstrēja kādā konferencē ASV. Produkts, kurš nodēvēts par "Photon Shower" jeb "Fotonu dušu", izpelnījās visai ievērojamu uzmanību.

Īpašā "duša", kuru, sadarbojoties ar miega ekspertu, radījis Ņujorkas uzņēmums "Wieden + Kenedy", ir pirmā šāda veida ierīce. Tiek solīts, ka tajā iespējams "noskalot" laika zonu šķērsošanas radīto diskomfortu.

"Oksfordas Universitātes neirozinātņu profesora Rasela Fostera pētījumi liecina, ka gaismas terapija palīdz izmainīt dabisko diennakts ritmu, tādējādi palīdzot cilvēkiem atgūties no diskomforta pēc gara lidojuma," minēts uzrakstā pie jaunā izgudrojuma.

"Fotonu duša" ir kamera, kurā tiek izstarota noteikta gaismas sekvence. Interesentiem pirms ierīces lietošanas, izmantojot skārienjutīgo ekrānu, nepieciešams ievadīt informāciju par savu ceļojumu, lai iegūtu personalizētu gaismas sekvenci.

Gaismjutīgie fotoreceptori cilvēka acīs regulē bioloģisko pulksteni, un tie īpaši spēcīgi reaģē uz zilo gaismu ar viļņu garumu 480 nanometri.

Lidsabiedrības Delta pārstāvji atzīst, ka jaunais izgudrojums spēj "ātrā veidā "atiestatīt" cilvēka bioloģisko pulksteni".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 25.05.2024 25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 Krēta. Karstais piedāvājums  Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 269 EUR
Sonora Vaice un Andrejs Osokins Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26.maijā plkst.16.00 Kultūrtelpā Akustika norisināsies apburošās soprānes Sonoras Vaices un meistarīgā pianista Andreja Osokina koncerts. | Skatīt vairāk
25 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66166592sec.