Mančestras muzeja īpašniekus biedē mīklaina ēģiptiešu statuja

Kāda Lielbritānijas muzeja saimnieki nespēj rast skaidrojumu itin dīvainai parādībai – viņi pamanījuši, kā kāda sena ēģiptiešu statuja ekspozīcijas stendā mīklaini griežas ap savu asi.

25 centimetrus augstais artefakts, kas datējams ar aptuveni 1800. gadu pirms mūsu ēras, reiz ticis atrasts kapenēs blakus kādai mūmijai. Uz tā redzams visai interesants uzraksts, kurā pausts lūgums sagādāt "maizi, alu un vērsi".

Pēdējo mēnešu laikā muzeja kuratori bija pamanījuši, ka statuja vitrīnā bieži vien atrodas citādā pozīcijā. Tomēr viņi atzīst, ka nevienam nav piekļuves stikla vitrīnai, kurā tā novietota.

Lai noskaidrotu, kas īsti notiek ar statuju, darbinieki ņēmuši talkā videokameru. Drīz vien viņi nāca klajā ar savādu un pat biedējošu atklājumu – statuja "pašas spēkiem" lēnām veic pusapgriezienu ap savu asi.

"Kādu dienu es pamanīju, ka tā apgriezta otrādi. Nodomāju, ka tas ir savādi, jo tā atrodas slēgtā vitrīnā un es esmu vienīgais, kam ir atslēga," vietējiem medijiem pastāstījis Mančestras muzeja kurators Kempbels Praiss. "Noliku to atpakaļ sākotnējā pozīcijā, taču nākamajā dienā atkal bija vērojams tas pats. Šī statuete reiz atradās kapenēs līdzās mūmijai, un senie ēģiptieši ticēja, ka mūmijas bojāejas gadījumā tās gars var iemiesoties dažādos priekšmetos. Varbūt tieši tādēļ tā kustas."

Citi eksperti atzīst, ka statuja, visticamāk, griežas apmeklētāju kustību dēļ. Tomēr tādā gadījumā nākas jautāt, kādēļ nekustas pārējie ekspozīcijas priekšmeti?

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Lote aicina ciemos! Atpūta Pērnavā Estravel Latvia
1 nakts 3* viesnīcā Pärnu ģimenei, brokastis un Lotes ciema apmeklējums // 2 + 1 vai 2 + 2 // | Skatīt vairāk
no 250 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Populārākais Itālijas pludmales kūrorts! Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 487 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46651912sec.