kim? svinīgi atklās lasītavu

16.12.2010 plkst. 17:00 notiks svinīga kim? lasītavas atklāšana. Programmā: Mēs esam tīklā. net.art.lv (RIXC) izstādes kataloga prezentācija, grāmatu apzīmogošanas akcija, CASCO (Utrehta) projekta GDR (Grand Domestic Revolution) prezentācija.

17:00 notiks Jauno mediju kultūras centra RIXC veidotā izstādes MĒS ESAM TĪKLĀ. net.art.lv kataloga atvēršana. Katalogā izstādes kuratori Rasa Šmite un Raitis Šmits iepazīstina ar kontekstu, kādā 90. gadu otrajā pusē radās tīkla māksla. Izstādei MĒS ESAM TĪKLĀ. net.art.lv veltītajā daļā apkopoti darbu apraksti un ekrāna attēli, kā arī fotogrāfijas no izstādes.

Tuvojoties Ziemassvētkiem, vēlamies pateikt īpašu paldies visiem, kas ir atbalstījuši kim? kopš tā pastāvēšanas sākuma (2009. gada maija), kā arī ziedojuši grāmatu iegādei kim? lasītavas kolekcijai, kas ir uzsākta sadarbībā ar DDB. Lai varam pateikt paldies katram personīgi - 17:30 aicināsim kim? atbalstītājus un viesus uz vīna glāzi un īpašo grāmatu apzīmogošanas un parakstīšanas akciju.

Sadarbībā ar igauņu mākslinieku apvienību Asterisk ir izstrādāts kim? lasītavas zīmogs, kas tiks iespiests katrā kim? kolekcijas grāmatā.

18:00 ar lekciju uzstāsies nīderlandiešu apvienības CASCO dalībnieki, kas stāstīs par projektu Grand Domestic Revolution (“Lielā mājsaimniecības revolūcija”) un dalīsies pieredzē par savas publiskās lasītavas iekārtošanu.

GDR lasītavas projekts tika uzsākts 2009. gadā un to iedvesmoja amerikāņu autores Doloresas Heidenas (Dolores Hayden) grāmata “Lielā mājsaimniecības revolūcija” (The Grand Domestic Revolution: A History of Feminist Designs for American Homes, Neighborhoods, and Cities, 1981). GDR nav veidota kā klasiska tipa bibliotēka – tā atrodas dzīvoklī un tās satura veidošana ir atkarīga no lasītavas apmeklētājiem jeb iemītniekiem, viņu paustajām idejām un aktivitātēm.

Mākslas, dizaina un teorijas birojs CASCO ir dibināts Utrehtā, Nīderlandē, 1990. gadā. Kopš 1996. gada CASCO pēta mākslas attiecības ar publisko telpu - fizisko, sociālo un politisko vidi.

Vakara turpinājumā – vīns un patīkamas sarunas kim? lasītavā.

Atbalstītāji: Valsts kultūrkapitāla fonds, DDB, airBaltic, Dānijas Kultūras institūts Latvijā, Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā, Park MV, Asterisk, ¼ Satori, Kaspars Groševs.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 22.06.2024 Jaunpils LĪGO KAUSS MOTOKROSĀ Tukuma TIC
22. jūnijā 6. Jaunpils "Līgo Kauss" Motokrosā, ar ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu un daudz vērtīgām balvām skatītājiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Darba laiks tūrisma objektos Līgo un Jāņos Bauskas TIC
Jūsu ērtībai, esam apkopojuši galveno apskates objektu darba laiku 2024.gada Līgo svētkos un Jāņos! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Nikos Travel
,


Ventspils TIC
,


Avis
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97305989sec.