5 .augusts vēsturē: Karla Benza sieva pirmo reizi nobrauc tālu attālumu ar auto

1888. gada 5. augusts bija leģendāra auto vēsturē, it īpaši sieviešu – autovadītāju vēsturē. Izgudrotāja Karla Benza sieva Berta ar sava vīra radīto automobili pārvarēja attālumu no Manheimas uz Pforcheimu, kļūstot par pirmo personu vēsturē, kas nobrauc tik ievērojamu attālumu.

Tobrīd Bertai bija 39 gadi. Viņa kopā ar saviem tīņa vecumu sasniegušajiem dēliem Ričardu un Eugenu iesēdās modelī III, un devās ceļā. Sieviete neprasīja nedz vīra atļauju, nedz viņai bija kāds varasiestāžu apliecinājums par braukšanas prasmi. Mūsdienās to nodēvētu par braukšanu bez autovadītāja apliecības.

Distance no Vācijas pilsētas Manheimas līdz Pforcheimai bija 106 kilometri, un šis ceļš bija ļoti liels izaicinājums. Līdz šim leģendārajam braucienam ar auto tika veikti tikai ļoti nelieli attālumi, tādēļ nebija arī lielas degvielas tvertnes. Tolaik degvielas uzpildes staciju nebiju, un vielas, kas nepieciešamas auto darbināšanai, bija nopērkamas tikai pie farmaceitiem aptiekās. Bertai nācās pārvarēt šo izaicinājumu, tiekot pie degvielas Vīslokas aptiekā.

Taču tie nebūt nebija vienīgie izaicinājumi – bija problēmas ar dzesēšanas sistēmu un bremzēm, bet Berta tika galā arī ar šiem izaicinājumiem, parādot izcilas tehniskās spējas un neparastu domāšanu. Auto bija divi pārnesumi, un ar to nebija gana, lai pārvarētu kāpumus, tādēļ dēliem ne reizi vien nācās kāpt ārā no auto, lai to stumtu. Ceļojums, kas sākās rītausmā, noslēdzās vēlu vakarā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.09.2024 - 15.09.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Jaunais gads Katarā!  Latvia Tours
Tiem, kuri spēj pieņemt citas mentalitātes cilvēku izpratni par kārtību, reliģiju un precizitāti, tiem, kuri atvērti visam neierastajam un | Skatīt vairāk
no 2589 EUR
Tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus Jaunpils pils
Pasākuma apmeklētājus priecēs kultūras programma ar grupas "Ziņģes brāļi" uzstāšanos. Būs daudzveidīgas aktivitātes bērniem, lai nodrošinātu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.17375898sec.