Dubultmaratona «Taisnais» dalībnieki tradicionāli atbalstīs jaunu parasportistu

Dubultmaratona «Taisnais» dalībnieki tradicionāli atbalstīs jaunu parasportistu

2024. gada 5. oktobrī pa bijušo dzelzceļa līniju no Sauriešiem līdz Ērgļiem notiks skriešanas un nūjošanas sacensības trīs distancēs – pusmaratonā (21.09 km), maratonā (42.195 km) un dubultmaratonā (84.4 km). Sacensības ir piemērotas gan dalībniekiem, kuri vēlas sasniegt labus rezultātus, gan tiem, kuri vēlas izbaudīt gājienu pa uzbērumu caur skaisti rudenīgu mežu un klajumiem. Jau tradicionāli dubultmaratona “Taisnais” dalībnieki 5. oktobrī atbalstīs arī viena jauna parasportista sportiskos centienus.

“Ātrums ir ikviena skrējēja, nūjotāja vai vienkārši gājēja paša ziņā. Distancē rūpējamies par visiem, bijušajās dzelzceļa stacijās ir iekārtoti atpūtas punkti un Ērgļu stacija sagaidām un apsveicam finišētājus,” uzsver “Taisnais” organizators Andris Pētersons: “Arī šogad visi kopā atbalstīsim vienu jaunu sportistu, kurš cenšas par spīti kustību traucējumiem.”

Dubultmaratona “Taisnais” organizatori  un Bērnu un jauniešu parasporta apvienība tradicionāli organizē konkursu bērniem un jauniešiem ar kustību traucējumiem. Uzvarētājs būs viens, un dubultmaratona “Taisnais” dalībnieki atbalstīs viņa sportiskos centienus – uzvarētājs saņems vairākus simtus eiro, kas būs daļa no sacensību dalības maksas un ziedojumiem. Šogad atbalstu saņems bērns vai jaunietis no Ogres novada. Plānots, ka nākamajos gados uz atbalstu varēs pieteikties arī jaunieši no Madonas un Ropažu novadiem, caur kuriem arī dodas “Taisnais” dalībnieki.

“Pieteikties bērns vai jaunietis no Ogres novada,” informē Bērnu un jauniešu parasporta apvienības prezidente Natālija Novikova: “Pieteikuma iesniedzējam regulāri jātrenējas kādā sporta veidā. Līdz 20. septembrim ir jāpiesakās Bērnu un jauniešu parasporta apvienībā pa e-pastu info@youthparasport.com, nosūtot īsu dzīves aprakstu, kurā ietverti sasniegumi treniņos un sacensībās, saite uz sociālajiem tīkliem vai fotogrāfijām un plānu, kā izmantos līdzekļus. Organizatori paziņos uzvarētāju 1. oktobrī. Saņemtie līdzekļi uzvarētājam ir jāizlieto gada laikā, saskaņojot plānu ar Bērnu un jauniešu para sporta apvienību.”

“Mūsu mērķis ir atbalstīt aktīvo sportistu izaugsmi un iedvesmot pārējos. To darām jau septīto gadu pēc kārtas,” tā “Taisnais” organizatore Linda Priede.

Dubultmaratons “Taisnais” ir vienīgās sacensības Latvijā, kurās ir prestižā dubultmaratona distance gan skrējējiem, gan nūjotājiem. Sacensības notiek kopš 2017. gada. 2023. gadā sacensībās kopā piedalījās 123 dalībnieki.

Dubultmaratons “Taisnais” šogad tiek organizēts sadarbībā ar Ogres novada un Madonas novada pašvaldībām. Sacensības atbalsta: “Ātrais torņu serviss”, sporta veikals “My Sport”, “Banalat”, “Svētavots”, A. Zariņa zīmogu fabrika, ziņu aģentūru LETA, “Madara Cosmetics”, Latvijas Zaļais punkts, “Red Bull Latvia”, “Consius”, Taurupes stacija, Suntažu stacija, Ērgļu stacija.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.09.2024 - 20.09.2024 Labi būt Bauskas novadā rudens/ziema 2024 Bauskas TIC
Klāt ir septembris un līdz ar to arī jaunākais pašvaldības veikums – kultūras un tūrisma ceļvedis „LABI BŪT Bauskas novadā”. | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašais rudens/ziemas piedāvājums Nurmuižas pils
Baudiet romantisku atpūtu muižā ar Smēdes SPA apmeklējumu, prosecco, vakariņām un gardām brokastīm nākamajā rītā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.09.2024 - 23.09.2024 KINO DIENA. Animācijas filma "STRAUME"  Tukuma TIC
Šo KINO DIENAS sezonu sāksim īpaši - ar tikai 1 filmu 22.septembrī pulksten 16:00. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.09.2024 - 20.09.2024 Latvijas Orientēšanās nakts 2024  Tukuma TIC
Kandavā 2024. gada 20. septembrī norisināsies lielākais gada orientēšanās pasākums ikvienam sagatavotības līmenim – Latvijas Orientēšanās | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52609515sec.