Mājas kafejnīcu dienas Salaspils un Ropažu novados 2024

Mājas kafejnīcu dienas Salaspils un Ropažu novados 2024

Turpinot jau pirms 3 gadiem uzsākto ieceri būt par daļu no gada garšīgākās vietējā tūrisma veicināšanas iniciatīvas, arī šogad vasaras izskaņā Salaspils un Ropažu novados norisināsies nu jau tradicionālais, ilgi gaidītais, plānotais un lolotais pasākums “Mājas kafejnīcu dienas”. Mājas kafejnīcu dienas Latvijā notiek ar profesionālās lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs” un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu. Ropažu un Salaspils novados tās organizē Biedrība “Ropažu Salaspils partnerība” sadarbībā ar Ropažu novada pašvaldību un Salaspils novada pašvaldību.

Šogad mājas kafejnīcas Ropažu un Salaspils novados apmeklētājus gaidīs 17. un 18. augustā. (kontaktinformācija tiks papildināta).

Ar tradicionālo devīzi “Piena upes ķīseļa krastos”, kas simbolizē abiem novadiem cauri plūstošās upes un to krastos esošos uzņēmīgos ļaudis, kas aicina pie sevis baudīt, cienāties un mieloties, izklaidēt un iepazīstināt ar dažnedažādiem labumiem un gastronomiskajiem pārsteigumiem, pagājušajā gadā Salaspils novada 5 mājas kafejnīcas apmeklēja 429 viesi, savukārt Ropažu novada 7 mājas kafejnīcās viesojās 403 viesi.

Šoreiz Salaspils novadu pārstāvēs 6 kafejnīcas, un katra no tām ar savu piedāvājumu, ēdienkarti, un atmosfēru gatavojas uzņemt savus apmeklētājus un viesus. Ropažu novadā savas durvis viesiem vērs 11 kafejnīcas, katra ar savu piedāvājumu, īpašo ēdienu un dažādām aktivitātēm.

Iepazīstinām ar mūsu mājas kafejnīcu šī gada dalībniekiem – uzņēmīgiem, radošiem un atvērtiem novadniekiem, kas gaidīs viesos pie sevis:

Pēc ļoti veiksmīgas pieredzes pagājušā gada pasākumā, arī šogad viesus uzņems mājas kafejnīca ”Grunduļi”, Kalēju ielā 5, Jaunsauriešos, Salaspils novadā. “Grunduļu” māja celta tālajā 1934. gadā. Mūsdienās māju vēl joprojām apdzīvo Grunduļu ģimenes pēcteči. 17. augustā būs iespēja atbraukt uz brokastīm, pusdienām vai vakariņām, kuras gatavos 14-gadīgais Matīss un viņa ģimene.  Laiku pa laikam Matīss cep gardas kūkas, cepumus un gatavo kraukšķīgas kartupeļu daiviņas, par ko sajūsminās ne tikai mājinieki, bet arī viesi. Mājas kafejnīcu dienā Matīss piedāvās nogaršot dažādas pankūkas, ģimenes iecienīto otro ēdienu, saldos ēdienus un dzērienus. Tikai 5 km no Salaspils centra āra kafejnīcā varēsi gardi paēst un baudīt saimnieku viesmīlību!  Papildus šeit būs iespēja iegādāties mājās ceptu “Gugas” maizi.

Darba laiks: 17. augusts, 9:00-20:00.

Informācija :  t. +371 27401399 (Matīss)

Ar īpašu gastronomisko un estētisko baudījumu gatavojas pārsteigt kafejnīca “Ārpus laika” Salaspils novada Kairosā. “Ārpus laika” komanda šogad ziemu pavadīja saulainajā Meksikā, mācoties gatavot vietējos ēdienus, apceļojot valsti un iepazīstot tās kultūru un tradīcijas. Ceļojuma laikā, iepazīstot Meksikas izteiksmīgo virtuvi, galvenais jautājums bija, vai ar Latvijas produktiem var gatavot meksikāņu ēdienus. Un atbilde ir – var! Ēdienkartē būs vairākas uzkodu un otro ēdienu variācijas, kā arī desertu piedāvājums. Daudzas ēdienos izmantotās sastāvdaļas (dārzeņi, un zaļumi) ir izaudzētas pašu rokām savā dārzā.

Darba laiks: 18. augusts (tikai iepriekšēja rezervācija)

Informācija : t. 26543234, info@arpuslaika.lv. Viesošanās Ārpus laika būs iespējama ar priekšpasūtījumu un vēlamās ēdienkartes iegādi https://w.arpuslaika.lv/. Informācija par norises vietu www.arpuslaika.lv

Vēlreiz izmēģinot veiksmi šāda formāta un piedāvājuma pasākumā, ar gastronomiskiem jaunumiem un garšām šogad mūs iepriecinās mājas kafejnīca “Vafeļu svētdiena”, jeb ģimenes uzņēmums “Doles Tējas”. Ikdienā ģimenes saimniecība “Doles tējas” Salaspils novada Doles salas “Ziediņos” saviem viesiem piedāvā dabīgas un aromātiskas zāļu tējas un ārstniecības augus, kas audzēti un ievākti Doles salas dabas parka teritorijā, taču jau vairākus gadus pie sevis organizē arī pasākumus, kuros nodrošina pašu spēkiem tapušu ēdināšanas piedāvājumu.  Mājas kafejnīcu dienā papildus vafeļu baudīšanai turpat esošajā tēju veikaliņā būs iespējams degustēt un iegādāties tējas, kā arī citus vietējos labumus no Salaspils novada mazajiem ražotājiem, kā, piemēram, medus produktus no “Balandiņu Medus”, Ziepes ar dabīgām augu eļļām no “ZABi”, un amatnieku - Sanitas Valteres un “Pennello Crafts” darinājumus. Kafejnīca aicinās baudīt Doles salas mierpilno atmosfēru un gardus ēdienus.

Darba laiks: 18. augusts, 12:00 – 18:00.

Informācija :  t. 25772734, info@dolestejas.lv, https://www.dolestejas.lv

Jaunpienācēji šī gada Mājas kafejnīcu saimnieku godā ir Salaspils Romas katoļu draudze. Draudze ir kā liela ģimene, kas tiekas baznīcā vai citviet ārpus steidzīgās ikdienas un rada ap sevi garīgi mierīgu un nesteidzīgu vidi, kuru izbaudīt un sajust pasākuma dienā tiek gaidīts ikviens. Ēdienkartē tiks piedāvāti dažādi silti dzērieni, pankūkas, siermaizītes un ābolkūka.

Darba laiks: 18. augusts 12:15 – 14:00, 15:00 – 16:00

Adrese : Rīgas iela 26, Salaspils

Informācija : t. 26546614

Ar nemainīgi labu mielošanās piedāvājumu viesus arī šogad gaidīs mājas kafejnīca “Salaspils Mellenes”. Te būs iespējams baudīt jau par mājas kafejnīcu dienu klasiku kļuvušo īpašo “Priežavotu” soļanku, gatavotu uz dzīvas uguns, otro ēdienu, dažādus melleņu desertus un atspirdzinošus dzērienus. Papildus gardu ēdienu un dzērienu baudīšanai visas dienas garumā norisināsies dažādas aktivitātes, radošās darbnīcas, būs pieejams foto stūrītis, ekskursijas krūmmelleņu dārzā un daudz kas cits interesants kā lieliem, tā maziem apmeklētājiem.

Darba laiks: 17. augusts 11:00 – 18:00.

Adrese : Salaspils novada Bajāri, Priežavotu aleja 58, Salaspils novads

Informācija : t. 25636419 Anita salaspilsmellenes@inbox.lv, FB un IG : @Salaspilsmellenes  Salaspils Mellenes (facebook.com)

Savukārt ar dažādiem savā mājā gatavotiem gardumiem savus viesus plāno cienāt jaunā Salaspils novada mājas kafejnīca “Zefīra sapnis”. Viesiem tiks piedāvāti no pašu audzētām ogām un augļiem gatavoti mājas zefīri ar tasi kafijas vai zāļu tējas. Nopietnākiem ēdājiem tiks uz ugunskura gatavotas pašmāju lauku zupas (mājas soļanka)  un veģetārā siera zupa no sezonālajiem dārzeņiem ar divu veidu dabīga ierauga maizi un zaļumu sviestu. Mājas kafejnīcu dienā šeit tiks piedāvāta iespēja sasiet pašiem savu pirts slotu un iemēģināt roku disku golfā.

Darba laiks: 17. augusts 10:00 – 19:00

Informācija :  +371 29248342

Adrese : Meldru iela 13, Salaspils

Ropažu novada Dzidriņās jau trešo sezonu viesu sagaidīs mājas kafejnīcu ar desertu dominanti “Loku 5”. Paši saimnieki to sauc par “mūžīgo brokastu” piedāvājumu. Kā zināms, dienas sākums ir brokastis. Labas dienas sākums ir labas brokastis. Ja diena solās būt ne īpaši izdevusies - to var iesākt vēlreiz - ar brokastīm jebkurā laikā. Ja ir kādi apstākļi, kas nav ļāvuši baudīt brokastis - nekad nav par vēlu! Ēdienkartē būs dažādi deserti, kūkas, dzērieni, kā arī tiks nodrošināta iespēja iegādāties medu līdzņemšanai, degustēt dažādu šķirņu piparmētras un uzspēlēt dambreti.

Darba laiks:

17. augusts 11:00 – 19:00,

18. augusts 11:00 – 15:00

Adrese : Loku iela 5, Dzidriņas, Stopiņu pagasts, Ropažu novads

Informācija  :  t. +371 29375958     

Pirmo reizi viesus uzņems mājas kafejnīca “Zaļā Vārna”. Ēdienkartē būs gan zupa, gan meža sēņu pīrāgs, vasaras deserts ar sezonas ogām un dažādi dzērieni. Papildus varēs iegādāties sienas dekorus makramē tehnikā un citas noderīgas lietas. Kafejnīcas apmeklējums iespējams tikai ar iepriekšēju rezervāciju.

Darba laiks: 17. augusts 12:00 – 20:00.

Adrese : Krēslas iela 5, Garkalne

Informācija : t.  26138031

Grilēšanas gardēžiem un entuziastiem sava pagalma vārtus vērs mājas kafejnīca “AchuGrilz”. Tas ir zīmols, kas radīts Latvijā, un ceļojot iedvesmojies no visas pasaules kulinārijas. Zīmola izveidotājs ir grilēšanas entuziasts ar nepiepildāmu tiekšanos pēc jaunām garšas izjūtām. “AchuGrilz” produktu pagatavošanas procesā tiek apvienotas Latvijas augstas kvalitātes izejvielas un eksotiskas garšvielas. Būs iespēja baudīt ēdienus uz vietas, kā arī līdzņemšanai iegādāties gaļas produktus, garšvielu maisījumus un mērces.

Darba laiks: 17. augusts 11:00 – 20:00,

18. augusts 11:00 – 17:00.

Adrese : Zemeņu iela 10, Makstenieki, Garkalnes pagasts

Informācija : t. 25948841

Ropažu novada Dzidriņās apmeklētājus uzņems mājas kafejnīca “Dzintariņi”. Ikdienā te saimnieko un rūpējas par savas saimniecības augiem un nodarbojas ar mājražošanu, domājot par veselīgu dzīvesveidu un dabiskumu, ejot kopsolī ar dabu. Mājas kafejnīcu dienā būs iespējams nobaudīt gan tradicionālas, gan bez laktozes, un bezglutēna kūkas un desertus, kā arī ar “Dzintariņu” pagalmā audzētas tējas. Papildus būs iespējams apmeklēt augu pienu pagatavošanas meistarklasi ar degustāciju.

Darba laiks: 17. augusts 11:00 – 17:00

Adrese : Dzintaru iela 10, Dzidriņas, Stopiņu pagasts, Ropažu novads

Informācija :26528553

Ar jaunu pieredzi mūs pārsteigs arī uzņēmums SIA “AD Production”, izveidojot “YES WE CAN” mājas kafejnīcu radošajā vidē, kura būs pielāgota ēdināšanas pasākumu norisei. “YES WE CAN” ikdiena rit, padarot vidi skaistāku Latvijā un pasaulē. Uzņēmums ikdienā izstrādā dažādus dizaina risinājumus un lielformāta reklāmas. Radot šo pieredzi, uzņēmuma pārstāvji apmeklē dažādas pasaules valstis, izbauda dažādo valstu kultūru un īpaši gardo ēdienu klāstu. Tā iespaidā tika lemts par labu tieši Austrumu virtuves piedāvājumam mājas kafejnīcu dienu stāstā. Lai apmeklējums būtu aizraujošs, būs iespējams doties ekskursijā pa “YES WE CAN” īpašo ražotni.

Darba laiks: 17. augusts 10:00 – 20:00

Adrese : Zaķumuiža, Vecozoli, K-7

Informācija : 29431236

Ikdienā Volneru ģimenes uzņēmums “Mellenes ar pienu” nodarbojas ar dažādu pasākumu organizēšanu, rūpējoties gan par gardu maltīti, gan svētku plānošanu, taču šoreiz Nāgelmuižā tiks uzņemti mājas kafejnīcu viesi.

Viesi varēs nobaudīt “Mellenes ar pienu” sarūpētos gardumus - gardu zupu, grilētu foreli, mājas biezpienkūku un atspirdzinošus dzērienus. Tāpat varēs arī izkustināt kājas un rokas dažādās sportiskās aktivitātēs vai izbaudīt veldzējošu peldi Lielās Juglas upē.

Darba laiks: 17. augusts 12:00 – 18:00

Adrese : Nāgelmuiža, Ropažu novads

Informācija : t. 29283441

Par īpašiem garšu kārpiņu pārsteigumiem, ko vēl paturam noslēpumā, parūpēsies Mežmalas mājas restorāns “Madzes garšu maģija”, kas saviem apmeklētājiem būs sagādājuši nebijušu garšas baudījumu.

Keramikas cepļa “MADZE” saimnieki mīl uzņemt ciemiņus un gūst lielu prieku par saviem viesiem sagādātajām gaišajām sajūtām.

Darba laiks: 17. augusts 12:00 – 19:00

Adrese : “Skujnieki, Augšciems, Ropažu pag.,Ropažu novads

Informācija : t. 29423893

Ropažu novadā zināmā “TREILERBODE” arī ikdienā piedāvā ēdināšanas pakalpojumus - līdzņemšanai un ēšanai uz vietas tiek nodrošināti latviskoti brokastu un pusdienu ēdieni, kā arī karstas uzkodas un našķi, kā, piemēram - CornDog, Industriālais Burgers, Spring rolls, Pelēkie zirņi ar speķi.

Taču mājas kafejnīcu dienās viesus gaidīs paplašināts ēdienkartes piedāvājums, kurā kaut ko gardu atradīs ikviens. Mazajiem apmeklētājiem būs pieejams slīdkalniņš un šūpoles, ziepju burbuļu izklaide. Pieaugušajiem ēdiena gaidīšanas laikā tiks nodrošinātas dažādas galda spēles un makšķerēšanas iespēja.

Darba laiks: 17. augusts 10:00 – 22:00,

18. augusts 12:00 – 22:00

Adrese : Pārupes iela 18, Ulbroka, Ropažu novads

Informācija : t. 26333978

Ar īpašu ēdienkarti savus viesus pārsteigs mājas kafejnīca “Uguns virtuve”. Savā ikdienā «Uguns Virtuve» eksperimentē ar ēdiena gatavošanu plašā ģimenes lokā, taču, laikam ejot, pilnveidotas vairākas receptes, gatavojot dabā dažādos laikapstākļos. 2023. gadā, piedaloties Mājas Kafejnīcu dienās, saimnieki saņēma ļoti daudz pozitīvu atsauksmju, un arī šogad saviem apmeklētājiem neliks vilties. Ēdienkartē būs plovs, dažādi otrie ēdieni un pica – tas viss gatavots uz dzīvas uguns. Ģimenēm ar bērniem būs pieejams bērnu laukumiņš.

Darba laiks: 17. augusts 12:00 – 20:00,

18. augusts 12:00 – 18:00

Adrese : Jaunsišu iela 20 VN, Dzidriņas, Stopiņu pagasts,

Informācija : t. 20282770

Mājas kafejnīca “ASGARDA ciemojas JOKĀS” piedāvās gastronomisku piedzīvojumu, kas paliks atmiņā ilgi pēc tam, kad pēdējais vafeles gabaliņš būs pazudis no šķīvja. Ēdienkartē būs maltās gaļas zupa, “ugunīgās” vafeles un latviešu virtuves klasika – bukstiņputra. Viesi varēs ne tikai izbaudīt brīnišķīgus ēdienus, kas gatavoti ar mīlestību uz ugunskura un oglēm, bet arī iesaistīties seno monētu darināšanā.

Darba laiks: 17. augusts 12:00 – 20:00

Adrese : “Jokas”, Ropažu pagasts, Ropažu novads

Informācija : t.29192268

Jaunā mājas kafejnīca “Meža Idille” aicina uz nesteidzīgu tējas/kafijas baudīšanu ar desertiem un kūkām skaisti iekoptā dārzā meža ielokā. Ēdienkartes piedāvājumā - biskvīta rulete, bezē kūka “Vāverēns”, mājas cepumi “Žagariņi” un daudz citu kārumu.

Darba laiks: 17. augusts 15:00 – 21:00,

18. augusts 15:00 – 20:00

Adrese :  Mājsaimniecība: “Zaķīši”, c. Līči, Stopiņu pagasts, Ropažu novads

Informācija :  t. 29544166

Esiet laipni gaidīti un aicināti baudīt daudzveidīgo Mājas kafejnīcu dienu piedāvājumu Ropažu un Salaspils novados 17. un 18. augustā!

Lai top, lai piena upes ķīseļa krastos plūst un lai labi garšo!

Svarīgi: Aicinām iepriekš rezervēt jebkuru mājas kafejnīcu apmeklējumu iepriekš, lai saimnieki drošāk varētu plānot savu noslodzi un resursus vislabākās pieredzes nodrošināšanai jebkuram savam viesim!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grobiņā ātrākais moto pasākums šogad Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
“Street Race” - ātruma braucienu paraugdemonstrējumi. Tajos aicināts piedalīties ikviens motobraucējs ar savu spēkratu. Bikini Bike Wash, ballīte, | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.07.2024 - 30.07.2024 Iepazīsti Zemgali - Aizkraukles novadu!  Zemgales Tūrisma asociācija
Iepazīsti Aizkraukles novada daudzveidīgo piedāvājumu! | Skatīt vairāk
KANDAVAS GAISA BALONU FESTIVĀLS 2024 Tukuma TIC
Kandavas gaisa balonu festivāls būs no 9.līdz 11.augustam. Precīzāka svētku programma vēl sekos. | Skatīt vairāk
Vecpilsētas ielas svētki Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
17.augustā 11:00 - 15:00 ikviens aicināts uz Vecpilsētas ielas svētkiem, lai baudītu priekšnesumus, iepirktos mājražotāju tirdziņā un piedalītos | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81851697sec.