Aicina atzīmēt Ūsiņdienu ar pārgājienu pa Kocēnu pusi

Aicina atzīmēt Ūsiņdienu ar pārgājienu pa Kocēnu pusi

Laiku starp pavasara un vasaras saulgriežiem latviešu tradīcijās dēvē par Ūsiņiem, un Ūsiņdiena kādreiz bijusi atskaites punkts, pēc kura droši drīkstēja laist lopus pieguļā. Par godu Ūsiņdienai un ar to saistītajām tradīcijām 2024. gada 21.aprīlī plkst.10.00 norisināsies pārgājiens Valmieras novada Kocēnu pusē, kas vedīs pa tādiem ceļiem un takām, kur kokiem svaigi izdzīto lapu košums un smarža visjaukākā, kur lauku plašums vistālākais, kur zirgu pieguļas visskaistākās…

Pats Ūsiņš dēvēts par zirgu aizgādni:
Pa kalniņu Ūsiņš jāja ar bēro kumeliņu,
Tas atnesa kokiem lapas, zemei zaļu āboliņu.

Kopā ar aktīvās atpūtas entuziastu un gidu Kristeru Leitlandu pa Zaļo dzelzceļu dosimies no Valmieras uz Kocēnu pusi, izstaigājot vēl neiemītas takas gar Tilgaļu strautu un Anuļas upi, iepazīstot tādas kultūrvēsturiskas vietas kā Balto torni, Baltakmeņu muižu, Mujānu biedrības namu, leģendām apvīto Cimpēnu pilskalnu un turpat blakus esošo Ogkalna elku kalnu. Pārgājiena noslēgums, izmetot loku caur Kokmuižas parku, vedīs uz “Zirgaudzētavu Kocēni”, kur dosimies izzinošā ekskursijā pa zirgaudzētavu un kur katram, gluži kā pašam Ūsiņam, būs iespēja izjāt kādu apli zirga mugurā. Pārgājiena neatņemama sastāvdaļa – Ūsiņdienas zupa. Maršruta plānojums ir lineārs un tā aptuvenais garums ir 17 km. Nokļūšanai atpakaļ uz Valmieru iespējams izmantot sabiedrisko transportu.

Pārgājiena dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc savu dalību aicinām pieteikt iepriekš, zvanot pa tālruni 26332213, rakstot uz e-pastu tic@valmierasnovads.lv vai ierodoties klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Bruņinieku ielā 1). Pārgājiena dalības maksa ir 10 EUR (pirmsskolas vecuma bērniem dalība pasākumā ir bez maksas).
Informējam, ka pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Uzņemtie fotoattēli un video var tikt izmantoti, lai atspoguļotu pārgājiena norisi un popularizētu Valmieras novadu. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54641008sec.