Cik hokeja līdzjutēju aizbrauks uz pasaules čempionātu Ostravā?

Cik hokeja līdzjutēju aizbrauks uz pasaules čempionātu Ostravā?

Hokeja pavasaris sāksies jau pavisam drīz! Pasaules čempionāts hokejā 2024. gadā notiks divās Čehijas pilsētās – Prāgā un Ostravā, un šoreiz Latvijai izloze bija salīdzinoši neveiksmīga – mums trāpījusies Ostrava.

Skatoties no ģeogrāfijas viedokļa, Ostrava ir parocīgāka, ja dodas uz šo Čehijas rūpniecības pilsētu ar savu auto vai grupas braucienā ar autobusu. Pavisam tuvu Polijas robežai, un, ja netaisa lielas pīppauzes pa ceļam, bez stresa un nepārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, galā tiec stundās 12-14.

No lidošanas viedokļa situācija ir nedaudz sliktāka. Latvijas nacionālā lidsabiedrība “airBaltic” ir parūpējusies, lai čempionāta laikā no Rīgas uz Ostravu lidotu lidmašīnas. Taču tas nav katru dienu, un uz pieprasītākajiem datumiem biļetes pazuda tikpat ātri, kā svaigi cepti pīrādziņi.

No dzīvošanas viedokļa situācija nu nemaz nav lāgā – Ostrava ir rūpnieciska pilsēta, naktsmītņu tur nav daudz, un tās pašas dārgas... Līdz ar to līdzjutēji priekšroku dod dzīvošanai pierobežā Polijas pusē, vai arī kur tālāk Čehijā.

Vēl viens faktors, kādēļ Ostrava bija nelaimīgā loze – biļešu jautājums. Esam vienā apakšgrupā ar tuvējiem kaimiņiem – Slovākiju un Poliju, un šo valstu fani ātri vien parūpējās, lai hokeja spēļu biļetes Latvijas faniem būtu deficīts.

Ņemot vērā šos faktorus prognozējamais Latvijas līdzjutēju skaits Ostravā nebūs liels. Pie optimistiskākajām prognozēm tie varētu būt 4-5 tūkstoši uz katru Latvijas hokeja izlases spēli, turklāt izteikti šobrīd interese lielāka par pirmajām divām spēlēm, kur Latvijas izlase cīnīsies ar Polijas un Francijas hokeja izlasēm.

“Lielākā sāpe šobrīd līdzjutējiem ir trūkstošās hokeja biļetes. Tas bija patiess izaicinājums, jo arēnā pārdošanā un katru spēli ir nedaudz vairāk nekā 6000 biļešu, tomēr esam gatavi, un saviem klientiem nodrošinām biļetes uz visām spēlēm,” Travelnews.lv atklāj tūrisma operatora “Travel Art LV” pārstāve Inese Krūmiņa. Viņa arī norāda, ka “Travel Art LV” nodrošina, ka Latvijas hokeja līdzjutēji, kuri dosies ar šo kompāniju, arēnā sēž kopā, nevis iejaukti starp pretinieku faniem.

Šobrīd “Travel Art LV” piedāvā piecus dažādus grupu braucienus, un divos no tiem vietu skaits sāk strauji beigties. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95480704sec.