Martā Upītē notiks īpašs grupas «Bez PVN» vakars – satikšanās svētki ar sarunām un mūziku

Sestdien, 2024. gada 9. martā, plkst. 19.00 Balvu novada Nemateriālās kultūras mantojuma centrā “Upīte” notiks vienas no populārākajām un zināmākajām Latgales mūzikas grupām – “Bez PVN” – mūzikas un sarunu vakars, kuru papildinās #FKUpīte, kā arī grupu “Kei-Rei” un “Unknown Artist” piedalīšanās.

Grupa “Bez PVN”, kurā muzicē Kristaps Rasims (balss, elektriskā ģitāra), Guntis Rasims (balss, akustiskā ģitāra), Juris Vucāns (balss, elektriskā ģitāra, taustiņinstrumenti), Valdis Vucāns (basģitāra) un Normans Bārbals (bungas), radusies 2003. gadā Kārsavā. Tikko Latvijas Radio 2 roka un popa mūzikas aptaujā “Muzikālā banka” grupas “Bez PVN” un dziedātājas Dionas kopīgi izpildītais skaņdarbs “Šaļti” kļuva par 6. vērtīgāko 2023. gada dziesmu. Pērn grupa izdeva albumu “Paraleli horizonti”, kuru nosvinēja ar koncertiem Latgales vēstniecībā “Gors” Rēzeknē un koncertzālē “Palladium” Rīgā.

Pēdējos gados “Bez PVN” nav tie mākslinieki, kuriem būtu raksturīga aktīva koncertdarbība, ko grupas mūziķis Kristaps Rasims skaidro ar to, ka grupa pieturas pie principa, lai katra uzstāšanās, koncerts pašiem ir kā svētki. “Šķiet, ka nekur citur pasaulē mēs neesam spēlējuši tik daudz, kā tas ir bijis Upītē! Taču, tā kā jau labu laiku darbu grafiku nesakritības dēļ neesam varējuši piedalīties festivālā “Upītes Uobeļduorzs”, atsaucāmies Nemateriālās kultūras mantojuma centra “Upīte” direktora Andra Slišāna aicinājumam martā kaut ko noorganizēt. Pasākums Upītē nebūs klasisks koncerts, kādi bija “Gorā” vai “Palladium”, bet tā būs kā satikšanās ar akustisku muzicēšanu un sarunām. Daudzi jau zina, ka mums reizēm vairāk patīk parunāt nekā spēlēt – 70 % mēģinājumu laika paiet sarunās,” smejoties paredzētā pasākuma formātu raksturo Kristaps.

Ideja par šāda veida pasākuma formātu radās pēc grupas “Bez PVN” rīkotajiem 2023. gada nogales dzirkstošajiem, smieklu un sirsnības pilnajiem svētkiem Kārsavā, kuros, reizē svinot grupas dzimšanas dienu, satikās mūziķu draugi un atbalstītāji. Andris Slišāns skaidro, ka grupu “Bez PVN” jau sen atkal gribējies redzēt un dzirdēt Upītē, tad nu centra atvēršana pērn pēc renovācijas motivēja beidzot šo vēlmi piepildīt.

Mūzikas un sarunu vakars ar grupu “Bez PVN” paredzēts sestdien, 9. martā, plkst. 19.00. Pasākumu papildinās arī vietējo – #FKUpīte, grupu “Kei-Rei” un “Unknown Artist” – uzstāšanās. Pasākuma biļetes var nopirkt platformā bezrindas.lv, cena iepriekšpārdošanā 13,00 eiro, bet norises dienā – 15,00 eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67049599sec.