Limbažu muzejā atklāta izstāde par alkohola ietekmi uz organismu

Limbažu muzejā atklāja izstādi „No…līdz jeb alkohola kaitīgā ietekme uz cilvēka organismu”, kura tapusi sadarbībā ar Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju.

Izstādē galvenais uzsvars likts uz informāciju, ko Limbažu muzejam sagatavojuši Paula Stradiņa Medicīnas muzeja speciālisti. Uz eksponētajām planšetēm izstādes apmeklētāji var iepazīties ar galveno informāciju par alkohola kaitīgumu - reibuma pakāpēm, alkoholisma cēloņiem un izraisītajām sekām. Kā uzskatāmi piemēri no Medicīnas muzeja atceļojuši arī sievietes alkoholiķes auglis, kā arī kuņģa čūla, ko izraisījusi pārmērīga alkohola lietošana.

Savukārt Limbažu muzeja speciālisti bija sagatavojuši ekspozīciju, lai parādītu alkohola pudeļu attīstību laika gaitā – sākot ar vīna mucām līdz pat plastmasas pudelēm un skārda bundžām. Limbažu muzeja direktors Jānis Ulmis atklāšanā minēja, ka muzejs labprāt savā īpašuma kā eksponātu iegūtu degvīna izgatavošanas aparātu, taču neviens vēl neesot izrādījis iniciatīvu muzejam to dāvināt. Papildus pārējiem eksponātiem, izstādē aplūkojami arī plakāti, kas brīdina par alkohola ietekmi uz cilvēka organismu ne tikai mūsdienās, bet par no Padomju laikiem.

Uz izstādes atklāšanu bija ieradušies arī skolēni – Limbažu Profesionālās vidusskolas Tūrisma pakalpojumu komercdarbinieku kursa, kā arī Limbažu 3. vidusskolas astotās klases skolēni, kuriem bija iespēja aizpildīt testu, kas norāda uz alkoholisma iespējamību. Testu atbildes tiks saglabātas muzeja fondos kā savdabīgas šī laika liecības.

Izstāde būs atvērta līdz par jūnijam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
-100 € - Apvienoto Arābu Emirātu kūrorti Estravel Latvia
Līdz 31.05. - rezervējiet atpūtu 2024/2025 gada Ziemas sezonai AAE par lielisku cenu // Ietaupiet 100 € par rezervāciju | Skatīt vairāk
no 726 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 25.05.2024 “ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Liepupes muiža
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.26919794sec.