Rīgas sabiedriskajā transportā no 1. aprīļa var lietot e-talonu [1]

 

No 1.aprīļa, Rīgas sabiedriskajā transportā iedzīvotāji var sākt lietot elektroniskās biļetes (e-biļetes jeb e-talonus). Visu aprīli par sabiedriskā transporta lietošanu iedzīvotāji varēs arī norēķināties kā līdz šim, iegādājoties papīra mēneša braukšanas kartītes un vienreizējās biļetes tramvajam un trolejbusam iepriekšpārdošanā.
No 1.aprīļa autobusos vairs nebūs konduktoru un transportlīdzekļu vadītāji tirgos tādas pašas biļetes, kas patlaban tiek pārdotas elektrotransportā.

Brauciena reģistrāciju no 1.aprīļa varēs sākt tie iedzīvotāji, kuri saņēmuši e-talonu un izmanto sabiedrisko transportu bez maksas, un tie, kuri iepriekšpārdošanā būs iegādājušies viedbiļetes. Tāpat no 1.aprīļa iedzīvotāji tirdzniecības vietās varēs iegādāties un uzpildīt nepersonalizētās viedkartes.

Viedbiļete ir kartona biļete ar mikroshēmu noteiktam laikam vai braucienu skaitam. Tā dod iespēju iegādāties biļeti pieciem, desmit vai 20 braucieniem, kā arī 24 stundām, trim vai piecām dienām. Desmit un 20 braucieni būs nopērkami attiecīgi ar 5% un 10% atlaidi.

Jauno biļešu cenas ir šādas - piecu braucienu biļete maksā divus latus, desmit braucienu - 3,80 latus, bet 20 braucienu - 7,20 latus. 24 stundu abonementa biļete maksā 1,50 latus, trīs dienu - 4,60 latus, savukārt piecu dienu biļete vienam maršrutam maksā 3,40 latus, bet visos transporta veidos - 7,60 latus.

Tie iedzīvotāji, kuri nav pieteikušies personalizētajam e-talonam un vēlas iegādāties mēneša braukšanas biļetes, no 1.aprīļa varēs sākt tās iegādāties kopā ar nepersonalizēto e-talonu, iemaksājot depozīta maksājumu divu latu apmērā. Depozītu varēs saņemt atpakaļ, atdodot karti "Rīgas satiksmes" klientu centros.

Iekāpjot sabiedriskajā transportā - autobusā, trolejbusā vai tramvajā -, viedkarte un viedbiļete būs jāpietuvina elektroniskajam kartes lasītājam, kas atradīsies sabiedriskā transporta līdzeklī. Tādējādi brauciens tiks reģistrēts un pasažieris būs apmaksājis braucienu sabiedriskajā transportā.

Ja e-talons būs derīgs, tad kartes lasītājā iedegsies zaļa gaismiņa un parādīsies uzraksts "Laimīgu ceļu!", kā arī papildinformācija, piemēram, atlikušais apmaksāto braucienu skaits vai mēnešbiļetes lietošanas beigu termiņš.

Ja e-talons būs nederīgs (piemēram, būs beigušies apmaksātie braucieni vai mēnešbiļetes lietošanas termiņš), tad kartes lasītājā iedegsies sarkana gaisma un brīdinošs uzraksts.

Savukārt tie, kuri vēl vēlēsies pieteikties personalizētajam e-talonam, to varēs izdarīt kā līdz šim - aizpildot anketu Brīvības ielā 191, un saņemt e-talonu pa pastu divu nedēļu laikā.

Sīkāka informācija www.rigassatiksme.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Astra 04/02/2009 14:50 Vai visam mēnesim vienam transporta veidam vispār nebūs biļete?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 20.05.2024 🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 24.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”). | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Kaļķu vārti
,


Jūrmalas TIC
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.04361391sec.