Valmieras Novadpētniecības muzejs piedāvā jaunas pedagoģiskās programmas

Valmieras Novadpētniecības muzejs piedāvā izglītības iestāžu audzēkņiem un pedagogiem, kā arī kultūras un citu sabiedrisku iestāžu darbiniekiem apmeklēt vairākas jaunas pedagoģiskās programmas, lekcijas, ekskursijas, izvēlēties un pieteikt ceļojošās izstādes, kā arī apmeklēt izstādes un pastāvīgo ekspozīciju „Teic man, Gauja, Valmieras stāstu!”.

Valmieras Novadpētniecības muzejs informē, ka, uzsākot 2009./2010.m.g., tiek piedāvātas vairākas jaunas pedagoģiskās programmas, kas piemērotas dažādu vecumu apmeklētajiem. Programmā „Spēka mikstūra” var uzzināt par Vecās aptiekas vēsturi, ārstniecības augu pielietojumu, senajām latviešu dziedināšanas tradīcijām, kā arī darboties praktiski – degustēt zāļu tējas, iemācīties pareizi apkopt savainotu pirkstu un paklausīties savus sirdspukstus. Savukārt programmā „Meklē un atrodi” 1.-6.klašu skolēni var piedalīties spēlē par Valmieras senvēsturi, bet no novembra līdz pat mācību gada beigām skolēni un citi interesenti varēs apmeklēt pedagoģisko programmu „Kumeļa pēda”. Tajā varēs uzzināt par zirga vērtību cilvēka dzīvē, spēlēt spēles un piedalīties rotaļās, kur godina kumeliņu. Vienlaikus tiek piedāvātas arī pedagoģiskās programmas „Es pazīstu savu valsti”, „Senā skola”, „Nauda”, „Teic man, Gauja, Valmieras stāstu!”, „Arheologa stāsts”, „Maizes ceļš”, „Sveču programma”, „Senie mūzikas instrumenti”, „Katram savs krekls”, „Gadskārtu godi” un „Ģimenes godi”. Jāpiebilst, ka muzejs piedāvā arī izbraukumu programmas – muzeja speciālisti ar visiem nepieciešamajiem materiāliem un atribūtiem dodas izbraukumā uz izglītības iestādi.

Tāpat Valmieras Novadpētniecības muzeja speciālisti izglītības iestāžu audzēkņiem un ikvienam interesentam piedāvā apmeklēt lekcijas „Skolu vēsture Valmierā”, „Ābece – mana pirmā mācību grāmata”, „Pieminekļi Valmierā un tās apkārtnē”, „Dziesmu spēks (Dziesmu svētku vēsture)”, „Vācu kultūras mantojums Valmieras rajonā – muižas, pilis un baznīcas”, „Seno rakstu un zīmju nozīme mūsdienās”, „Ar hernhūtiešu acīm”, „Brīvības cīņas. Latvijas armijai – 90”, kā arī lekcijas no cikla „Ievērojamie valmierieši”: „Valmieras puikas – rakstniekam Pāvilam Rozītim – 120” un „Spāņu deju izpildītājai Martai Alberingai – 100”.

Ikviens aicināts piedalīties muzeja speciālistu organizētās ekskursijās „Senā Rīgas iela”, „Valmieras puikas”- likteņa izredzētie”, „Valmieras dievnami”, „Senās pils stāsts. Valmiera – Beverīnas vieta”, „Ko stāsta vecais bruģakmens”, „Vācu kultūras mantojums Valmieras rajonā – muižas, pilis un baznīcas”, „Mākslinieki Valmierā”, „Gaujas stāsts”, „Zilaiskalns – latviešu svētvieta, sena kulta vieta”, „Sports Valmierā. Slavenie Valmieras soļotāji”.

Izglītības, kultūras un citām sabiedriskām iestādēm tiek piedāvāts izvēlēties un pieteikt kādu no astoņām ceļojošām izstādēm – „Mūsu Jānis Daliņš”, „Tālava sauc!”, „Mēs bijām, esam paliksim”, „Valmieras skolnieku rotai – 90”, „Valmieras novads Brīvības cīņās”, „Vācu kultūras mantojums Valmieras rajonā – muižas, pilis, baznīcas”, „Valtera namiņa stāsts”, „Pasaules atmiņa – Baltijas ceļš”.

Valmieras Novadpētniecības muzejā var aplūkot pastāvīgo ekspozīciju „Teic man, Gauja, Valmieras stāstu!”, kas sastāv no trīs daļām. Senākā no tām atrodas muzejam piederošajā Maršnera namā, kur ar dažādu moderno tehnoloģiju un uzskates līdzekļu – vaska figūru, dzīvnieku mulāžu un plaša digitālā materiāla palīdzību var uzzināt par Valmieras kā attīstītas viduslaiku pilsētas vēsturi līdz 18.gadsimta beigām.

Arī šajā mācību gadā Valmieras pilsētas izglītības iestāžu audzēkņi varēs bez maksas apmeklēt muzeja izstādes un pastāvīgo ekspozīciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Uzņēmumi


Cēsu TIC
,


Jūrmalas TIC
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68968201sec.