Izstādes «FotoGrāfs&Fotomobilizācija» atklāšana Jūrmalas pilsētas muzejā

4. aprīlī pulksten 18.00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori, Jūrmala) tiks atklāta fotogrāfiju izstāde "FotoGrāfs&Fotomobilizācija", kuras autori ir fotomākslinieks Leonīds Tugaļevs un fotogrāfu apvienība "Fotomobilizācija".

Šo divu foto izstāžu ietvaros savus darbus rāda Leonīds Tugaļevs un fotogrāfu apvienības "Fotomobilizācija" fotogrāfi: Diāna Jakubone, Dainis Lisovskis, Vitālijs Merkls, Iveta Pērkone, Aivars Slišāns, Kaspars Upītis un Harijs Zemītis. Izstādē tiek rādīti pēdējā laikā uzņemti un vēl nevienā izstādē nerādīti darbi. Gan Leonīdam Tugaļevam, gan Fotomobilizācijas fotogrāfiem ļoti nozīmīgi šķiet fotogrāfijās rādīt cilvēkus. Šoreiz gandrīz visi Leonīda Tugaļeva izstādītie darbi ir portreti. Katrs no šīs izstādes autoriem ir ļoti atšķirīgs, līdz ar to arī skatītājiem būs iespēja skatīt dažādas kolekcijas. Lielākoties izstādes tiek veidotas par kādu vienotu tēmu, bet šoreiz, tāpat kā 2011. gadā Liepājā, katrs autors rāda tieši sev tuvāko žanru. Un tieši šī atšķirīguma vērtība tiek kopta fotomobilizācijā.

Par "Fotomobilizāciju" - tā aizsākusies 2008. gada 16. februārī, kad tās pirmais pasākums notika Jūrmalā, Jūrmalas pilsētas muzeja telpās. Šo gadu laikā ir organizēti dažādi pasākumi – tās ir tikšanās ar ievērojamiem māksliniekiem, fotogrāfiem, izglītojoši pasākumi fotogrāfiem, diskusijas par dažādām vizuālās mākslas tēmām. Fotomobilizācijas pastāvēšanas laikā noorganizētas 18 izstādes un šī pēc skaita būs deviņpadsmitā. Iepriekšējā izstāde Jūrmalas pilsētas muzejā notika 2009. gada janvārī. Tad tika atklāta starptautiskā fotogrāfiju izstāde "Zelts&Drudzis",  kurā darbus eksponēja 41 autors no 7 valstīm.

Ar Leonīdu Tugaļevu par šo kopīgo izstādi notika vienošanās jau 2011. gadā, kad Leonīds Fotomobilizācijas pasākumos atkal kārtējo reizi tikās ar fotogrāfiem. Viņš jau iepriekš piedalījies Fotomobilizācijas organizētajās izstādēs, gan jau pieminētajā Zelta drudzī Jūrmalā, gan mobilizācijas izstādē Sapnis 2010. gadā Rīgā.

2002. gadā Leonīds Tugaļevs izdeva grāmatu "FotoGrāfs". 2009. gadā ar nosaukumu "FotoGrāfs" rīkota personālizstāde Sv. Pētera baznīcā Rīgā un arī izstāde Jūrmalas pilsētas muzejā ieguva nosaukumu "FotoGrāfs". Pats mākslinieks akcentēja, ka turpmāk viņa izstādēm būs viens nosaukumu "FotoGrāfs". Tā tas ir arī šoreiz, kad izstāde ir tapusi un mākslinieks uz savu radīto kolekciju var palūkoties no malas, lai pats novērtētu savus darbus šī brīža situācijā..., jo nu jau viņu urda citas ieceres, idejas, un top pilnīgi savādāka kolekcija. Šī izstāde tiek atstāta skatītāju vērtējumam.

Leonīds Tugaļevs dzimis 1945.gada 8.augustā, Rīgā. 1961. gadā beidzis Rīgas Celtniecības tehnikumu. Fotografēt sācis 1971. gadā. 1979. gada Starptautiskās Fotomākslas Federācijas (FIAP) jubilejas izstādē Spānijā, starp trīsdesmit šīs organizācijas pastāvēšanas gados apbalvotajiem autoriem, Leonīds Tugaļevs atzīts par labāko autoru. 1987. gadā pārtrauca savu radošo darbību un atsāka fotografēt tikai 2005. gadā. Līdz šim piedalījies vairāk kā 100 starptautiskajās izstādēs, kurās saņēmis ap 100 balvām, tajā skaitā 16 FIAP zelta medaļas. 2002. gadā izdota grāmata "FotoGrāfs". 2007. gadā nekustamo īpašumu uzņēmuma "Latio" un Kultūras Ministrijas rīkotajā konkursā "Gada balva fotogrāfijā" izcīnīta 1. vieta nominācijā "Gada dokumentālā fotogrāfija". Kopš 2008.gada Leonīds Tugaļevs ir Latvijas Mākslinieku Savienības biedrs.

Fotogrāfiju izstāde "FotoGrāfs&Fotomobilizācija" apskatāma līdz 27. aprīlim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55526114sec.