10 labākie veidi, kā nosist laiku lidostā

1. Sportošana. Ja jūti, ka no lielas gaidīšanas jau sāk sāpēt muskuļi, varbūt ir vērts uzmeklēt lidostas sporta zāli. Daudzas lidsabiedrību lidostu viesnīcas piedāvā apmeklēt fitnesa zāles ar dienas caurlaidi, kas pieejama pasažieriem, daži no tiem ir atvērti pat 24 stundas diennaktī. Ja līdzi nav rezerves drēbju sportošanai, var taču vienkārši piecelties kājās un mundrā solī doties pastaigā apkārt terminālam.
 

2. Sevis lutināšana. Starptautiskajās lidostās lielākoties pieejami spa un masāžas saloni. Ja ir bail no lidošanas, tās var mēģināt atvairīt, ļaujoties muguras vai pēdu masāžai vai palutinot sevi ar sejas procedūrām, manikīru un pedikīru. Tikai nevajag aizrauties ar relaksāciju, lai neaizmirstu savu iekāpšanas laiku.

 

3. VIP zonas labumu izmantošana. Ja reiz ir rezervēta vieta lidojumam pirmajā klasē, tad noteikti jāizmanto VIP zonas lounge piedāvātās iespējas. Tur parasti pieejamas ērtas sēdvietas, žurnāli un laikraksti, ēdienu bufete un bezmaksas pieeja bezvadu internetam. Pavisam smalkās VIP zonās, piemēram, Plaza Premium atpūtas zonā Kualalumpuras starptautiskajās lidostā Malaizijā par brīvu piedāvā alu, filmu skatīšanos un pat golfa spēli.

 

4. Cilvēku novērošana. Ja ir kaut kas, kā lidostās nekad netrūkst, tie ir cilvēki. Novēro apkārtējos, mēģini izprast, kādi cilvēki lidos kopā ar tevi, notēlo detektīvu un mēģini uzminēt viņu nodarbošanos, izmantojot savas novērošanas spējas.

 

5. Greznu veikalu apmeklēšana. Mūsdienās dažas lidostas izskatās pēc pārmērīgi grezniem iepirkšanās centriem, kur tikai sagadīšanās pēc aizlido un atlido lidmašīnas. Smalko veikalu cena ir tikpat augstas kā tolaik, kad lidostās vispār nebija citu veikalu. Pat netērējot naudu, iespējams pastaigāt pa šiem veikaliem, izmēģināt masāžas krēslus, pasmaržot dārgas smaržas un pabrīnīties par cenām Prada veikalos. Protams, tur iespējams iegādāties arī kādus suvenīrus vai saldumus, ko pārvest mājiniekiem.

 

6. Atgriešanās pie dabas. Ja uz lidojumu ir jāgaida Kualalumpuras vai Singapūras lidostā, tad tur iespējams rast atelpu no ierastajām stikla un betona lidostām – Kualalumpuras lidostā ir zona, kur pasažieriem par prieku un atelpu tikusi pārstādīta maza daļiņa Malaizijas lietus meža, bet Singapūras Changi lidostā pieejami pat vairāki dārzi, to skaitā orhideju dārzs ar īstu dīķi un tropu dārzs ar tauriņiem, dažādiem eksotiskiem augiem un ūdenskritumu.

 

7. Ekskursijas. Ja starp lidojumiem paredzama ļoti ilga gaidīšana, ir vērts nepalikt lidostā un doties uz tuvāko pilsētu ekskursijā. Daudzu pilsētu lidostās ir pieejams ļoti labs sabiedriskais transports, kas pasažierus ātri nogādā pilsētas centrā, piemēram, Čikāgā, Sidnejā un Honkongā vilciena stacijā pat iespējams nodot reģistrēto bagāžu un saņemt iekāpšanas karti lidmašīnai.

 

8. Ēšana. Ja lidmašīnu ēdiens neiet pie sirds, tad pirms lidojuma var izbaudīt lielisku maltīti kādā no lidostu restorāniem. Tam nav jābūt ātrās ēdināšanas restorānam, jo mūsdienās daudzās lidostās ir pieejami tiešām labi restorāni, kas bieži pieder pie pazīstamām restorānu ķēdēm. Ja esi gaļas ēdienu cienītājs, Memfisas lidostā (ASV) iespējams ieturēt maltīti kādā no četriem lieliskiem bārbekjū restorāniem.

 

9. Klusuma baudīšana. Arī lidostās iespējams izbaudīt mazliet miera un klusuma, jo tajās lielākoties ir iekārtotas kapelas vai tā saucamās “klusās istabas”, kas ir lieliski piemērotas, lai kādu brīdi izbaudītu vienatni. Tur var nodoties lūgšanai, meditēt vai vienkārši atslābināties un padomāt. Tiem, kuri ilgojas pēc reliģijas, Hītrovas lidostā Londonā iespējams vērsties pie katoļu vai anglikāņu mācītājiem, kā arī budistu, ebreju, musulmaņu, hindu vai sikhu ticības pārstāvjiem.

 

10. Spēles. Singapūras Changi lidostā pasažieru garlaicībai plānots pielikt punktu, jo tur tiek darīts viss, lai to novērstu. Tur pieejams bērnu rotaļu laukums, rokdarbu darbnīca, trīs bezmaksas filmu zāles un izklaides zona ar bezmaksas videospēlēm, mūzikas atskaņošanas ierīcēm. Tāpat tur nesen uzstādīts četrstāvu slīdkalniņš, kur jebkurš var vēlreiz izdzīvot bērnību.


Un, protams, ja tavā rīcībā ir kaut kas no modernās tehnoloģijas, tad var lasīt e-grāmatas, spēlēt spēles, klausīties mūziku, sērfot tīklā, ja lidostā pieejams bezvadu internets.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 04.05.2024 Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22392607sec.