9 padomi, kā lietderīgi izmantot laiku lidmašīnā

9 padomi, kā lietderīgi izmantot laiku lidmašīnā

Ceļojumi ierasti saistās ar patīkamām emocijām un laiku, kas šķietami lido, taču nereti ceļotājiem bažas sagādā ilgi gaidītā atpūtas brauciena sākums - pārlidojums uz citu valsti, īpaši tāliem galamērķiem, kad laiks nebūt nelido. Lai arī visbiežāk būšana lidmašīnā saistās ar garlaikošanos un diskomfortu ierobežoto kustību dēļ, šis var būt patiesi vērtīgs ceļojuma posms. Tūroperators “Novatours” ir sagatavojis deviņus ieteikums, kas palīdzēs maksimāli izbaudīt un izmantot gaisā pavadīto laiku, pārvēršot lidojumu no vienkāršas pārvietošanās par neatņemamu ceļojuma pieredzi.

1.    Iepriekšēja sagatavošanās

Lejupielādē līdzi ņemamajās ierīcēs sev vēlamu saturu - tā kā ne visos lidojumos tiek nodrošināts internets, laikus jau apdomā, kā vēlēsies pavadīt laiku, lejupielādē savas skatīšanai sen gaidītās filmas, iecienītāko mūziku, raidierakstus, audio grāmatas.

Izvēles iespējai vari iepakot rokas bagāžā kādu grāmatu vai žurnālu. Ilgāka lidojuma laikā šāda alternatīva noteikti noderēs, lai atpūstos no digitālajām ierīcēm.

Ja ceļo ar bērniem, paņem līdzi kādu rotaļlietu, kurai nav daudz sīku detaļu, piemēram, tāfele ar nodzēšamu virsmu, krāsojamo grāmatu un mazo paciņu ar krītiņiem. Vari somā ielikt arī kādu vieglu grāmatu vai komiksu. Mājās parūpējies, lai planšetdatorā vai telefonā būtu kāda bērnam interesanta lietotne vai multfilma.

2.    Izmanto laiku produktīvi

Pārlidojumu laiks ir brīnišķīgi piemērots, lai paveiktu atliktus darba uzdevumus, atbildētu uz e-pastiem vai iedziļinātos projektos, kuriem nepieciešama īpaša uzmanība, jo netraucēs nedz telefona zvani, nedz citi kolēģi, nedz kādi citi apstākļi.

Ja plāno šādas nodarbes, noteikti parūpējies, lai klēpjdators vai planšetdators ir pilnībā uzlādēts vai nodrošinies ar pārnēsājamu lādētāju.

3.    Atpūties

Jau laikus parūpējies arī par savu atpūtu. Iepako līdzi acu masku, vieglu segu vai šalli ar ko apsegties, kakla spilvenu. Ērtas miega vides radīšana var palīdzēt atpūsties un uzlādēties, īpaši tālajos lidojumos.

Ja Tev mēdz būt grūtības iemigt lidojumu laikā, parūpējies par dziļas elpošanas vingrinājumu vai meditāciju ierakstiem savā digitālajā ierīcē, lai mazinātu stresu un veicinātu relaksāciju lidojuma laikā.

Ja Tev mēdz traucēt citu pasažieru klātbūtne vai uzvedība, parūpējies par klasiskās vai nomierinošas mūzikas ierakstiem savā ierīcē, lai novērstu domas no apkārtējām skaņām un radītu sev nomierinošu atmosfēru.

4.    Plāno savu gaidāmo ceļojumu

Izmanto lidojuma laiku, lai plānotu vai pārskatītu ceļojuma aktivitātes, maršrutu, izpētītu svarīgākās apskates vietas un sastādītu pēdējā brīža plānus. Šī ir brīnišķīga iespēja sagatavot vai koriģēt plānus, ja ir mainījušās sajūtas vai skāruši kādi negaidīti apstākļi.

Lai šo varētu pilnvērtīgi veikt, pirms kāpšanas lidmašīnā lejupielādē savā viedierīcē bezsaistes kartes un ceļvežus.

Izmanto arī lidsabiedrību sagatavoto informāciju par galamērķi, kas pieejama lidojuma katalogos. Lidsabiedrības bieži sniedz vērtīgu ieskatu un padomus par galamērķi, uz kuru lido, tāpēc ir vērts pievērst uzmanību materiāliem, kas pieejami lidmašīnā.

5.    Atpūtini prātu

Kad filmas noskatītas, mūzika jau nedaudz apnikusi, raidieraksti noklausīti, grāmata palasīta, gaidāmais ceļojums saplānots, uzdāvini sev mirkli kādām spēlēm vai aktivitātēm, kas ļauj aizmirsties.

Pirms došanās uz lidostu, apdomā, kādas spēles Tevi varētu uzrunāt. Varbūt digitāls “Scrabble”, ko var spēlēt kopā ar ceļabiedru, vai kāda cita iemīļotā spēle.

Der apsvērt arī krustvārdu mīklu žurnālu vai kādu krāsojamo grāmatu. Ceļojot kopā ar draugiem vai ģimeni, var paņemt līdzi nelielu kāršu spēli.

6.    Izkusties un pastaipies

Neļaujies stīvumam un muskuļu sasprindzinājumam, visa lidojumā laikā, netraucējot citiem pasažieriem, pastaipies. Labi derēs vienkāršākie vingrojumi, piemēram, kakla izstiepšan, plecu izvingrināšana un potīšu izapļošana. Katra mazā kustība var palīdzēt novērst diskomfortu ilgstošas sēdēšanas laikā.

Īpaši ilgos lidojumos, netraucējot lidmašīnas apkalpi un citus pasažierus, dodies nelielā pastaigā pa lidmašīnas eju, lai veicinātu asinsriti un novērstu kāju krampjus. Periodiska pastaiga arī palīdz samazināt dziļo vēnu trombozes risku garos lidojumos.

7.    Ūdens un ēdiens

Lidojuma laikā atceries regulāri padzerties, lai saglabātu hidratāciju un cīnītos ar sauso gaisu. Dehidratācija var saasināt t.s. “jet lag” un veicināt noguruma sajūtu.

Ierobežojiet kofeīna un alkohola patēriņu, kas var veicināt dehidratāciju.

Pirms lidojuma parūpējies, lai lidmašīnā līdzi būtu, veselīgas uzkodas, piemēram, rieksti, augļi vai granolas batoniņi, kas mazinātu izsalkumu un uzturētu enerģijas līmeni.

8.    Parūpējies par sevi

Lidmašīnās ierasti ir sauss gaiss, kas veicina ādas žūšanu, tāpēc pirms kāp lidmašīnā, parūpējies, lai Tavā rokas bagāžā būtu kāds viegls sejas un roku krēms vai micelārais ūdens.

Neaizmirsti arī par mitrajām salvetēm.

9.    Sagatavojies ielidošanai

Kad jau tuvojas paredzamais ielidošanas laiks, sāc laikus gatavoties izkāpšanai no lidmašīnas, lai ir mazāk steigas pēdējā mirklī un ilgi gaidītais ceļojums var sākties maksimāli mierīgi.

Sakārto visas savas mantas rokas bagāžā, novieto bagāžu tai paredzētajā novietnē, nodod atkritumus lidmašīnas apkalpei un nesteidzīgi baudi piezemēšanās mirkli un nesteidzīgu izkāpšanu no lidmašīnas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 13.05.2024 Autokross Brenguļos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12. maijā no plkst. 8.00 Brenguļu autotrasē tiks atklāta 2024. gada Latvijas autokrosa čempionāta sezona. | Skatīt vairāk
no 10 EUR
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 14.05.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67771697sec.