Ryanair piesārņo atmosfēru vairāk nekā Etiopija

Ryanair, kas sevi dēvē par "Eiropas zaļāko lidsabiedrību", 2012. gadā piesārņojusi atmosfēru ar aptuveni 7,5 miljoniem tonnu oglekļa dioksīda, tā atzinis kompānijas pārstāvis.

Tajā pašā laikā, kā liecina Nīderlandes Vides novērtēšanas aģentūras un Eiropas Komisijas jaunākie dati, Kipra, kuru ik gadu apmeklē divi miljoni ārzemju tūristu, viena gada laikā saražo 7,9 miljonus tonnu oglekļa izmešu.

Par spīti 85 miljoniem iedzīvotāju un iespaidīgam mājlopu skaitam, Etiopijas tā dēvētais oglekļa pēdas nospiedums ir pat mazāks nekā Ryanair. Šī Austrumāfrikas valsts ik gadu atmosfērā izmet 7,2 miljonus tonnu oglekļa dioksīda.

Tomēr Etiopija nav vienīgā valsts pasaulē, kuras radīto oglekļa izmešu daudzums ir zemāks nekā Maikla O'Līrija vadītajai lidsabiedrībai. Ryanair aviolaineri gada laikā atmosfērā izmet vairāk ogļskābās gāzes nekā, piemēram, Bahamu salas, Kamerūna, Gruzija un Moldāva.

Jautāts, vai lidsabiedrības atstātais oglekļa pēdas nospiedums ir samērīgs, Ryanair pārstāvis atbildējis: "Ryanair CO2 izmešu daudzums, rēķinot uz vienu pasažieri, ir zemākais Eiropas aviokompāniju vidū".

Arī ASV ilgtspējas tehnoloģiju uzņēmuma "Brighter Planet" pētījuma rezultāti liecina, ka Ryanair viena pasažiera pārvadāšanā izmanto pat par trešdaļu mazāk aviodegvielas nekā citas lidsabiedrības. Turklāt pētījuma ietvaros Ryanair nodēvēta par "tīrāko" lidsabiedrību, ņemot vērā pārvadāto pasažieru daudzumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
🇬🇷 Vasaras piedzīvojums Peloponesā! Latvia Tours
Tieši Peloponesas kūrortos iespējams patverties no lielpilsētas kņadas, izbaudīt klusumu un ilgi gaidīto atpūtu. | Skatīt vairāk
no 425.00 EUR
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64899611sec.