Etihad Airways lidmašīnas tualetēs uzdarbojas dedzinātājs

Lidsabiedrības Etihad Airways reisā no Melburnas Austrālijā uz Abū Dabī AAE piloti veikuši ārkārtas nosēšanos Džakartā, jo lidmašīnas tualetēs bija aktivizējušies dūmu detektori.

"[Salons] bija ļoti piedūmots," Austrālijas laikrakstam Sydney Morning Herald atzinusi pasažiere Sāra Džeferija.

"Kad divās no lidmašīnas tualetēm tika konstatēti dūmi [..] piloti izlēma novirzīt lidmašīnu, lai drošības nolūkos nosēstos Džakartā," ziņojumā min lidsabiedrība.

Pēc lidmašīnas, kā arī pasažieru personīgo mantu pārmeklēšanas, reiss ar, domājams, visiem pasažieriem uz klāja turpināja ceļu uz Abū Dabī. Tomēr, neskatoties uz kapteiņa norādījumiem apkalpei sekot līdzi ikkatra pasažiera rīcībai, jau drīz vien tualetēs atkal tika konstatēti dūmi. Šajā brīdī stjuartes pārtrauca pasažieru apkalpošanu, lai nepārtraukti vērotu pie tualetēm notiekošo.

Lidmašīna visbeidzot nosēdās Abū Dabī četras stundas vēlāk nekā plānots. Neviens no pasažieriem notikušajā ievainojumus nebija guvis.

Lai gan Etihad Airways oficiālajā ziņojumā norādīts, ka lidmašīnā gluži vienkārši ticis konstatēts piedūmojums, vairāki pasažieri apgalvojuši, ka pēc nosēšanās Džakartā viņiem pavēstīts par uz klāja esošu ļaunprātīgu dedzinātāju.

"Aptuveni divas stundas pirms nosēšanās Abū Dabī mūs informēja, ka lidmašīnu mēģināts aizdedzināt vēlreiz, un tādēļ tika pārtraukta pasažieru apkalpošana," pastāstījis lidmašīnas pasažieris Greiems Fūts. Viņš piebilst, ka pēcāk stjuartes lidmašīnas tualetes pārbaudījušas ik reizi, kad tās tikušas izmantotas.

Lai gan Sydney Morning Herald ziņo, ka aizdomās turamā ir kāda sieviete, Fūts atzinis, ka pēc ierašanās Abū Dabī likumsargi aizturējuši "divus Vidējo Austrumu izcelsmes vīriešus".

"Viens no viņiem lidmašīnā izturējās ļoti nervozi un ik pa brīdim apsēdās citur," stāsta pasažieris. "Pirmā lidojuma laikā pēc tam, kad viņš iegāja tualetē, to aplenca apmēram septiņi apkalpes locekļi, no kuriem divi rokās turēja ugunsdzēšamos aparātus."

Pēc nosēšanās Abū Dabī likumsargi uzklausīja visu lidmašīnas pasažieru un apkalpes locekļu liecības. Aviokompānija Etihad Airways pagaidām nav sniegusi komentārus par aizdomās turamajiem, piebilstot, ka incidents vēl joprojām tiek izmeklēts. Pie tā strādā arī Abū Dabī policija.

Vairāki pasažieri pēc notikušā uzteikuši lidmašīnas apkalpes darbu. Kā norāda Fūts, viņš, tāpat kā lielākā daļa citu pasažieru, juties droši un tikai niknojies par reisa aizkavēšanos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
🇬🇷 Vasaras piedzīvojums Peloponesā! Latvia Tours
Tieši Peloponesas kūrortos iespējams patverties no lielpilsētas kņadas, izbaudīt klusumu un ilgi gaidīto atpūtu. | Skatīt vairāk
no 425.00 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 19.05.2024 Muzeju nakts Naukšēnos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
18.maijā no plkst.19.00- 01.00 aicinām uz muzeju nakti Naukšēnu Cilvēkmuzejā, iepazīstot muzeju citā gaisotnē! | Skatīt vairāk
Iztāde "Talsu rallijs" Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils izstāžu zālē, apskatāma dubultizstāde, kas ir kā ceļojums cauri laikam un emocijām. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.39594102sec.