Darbu sāks Vācijas slavenākais Ziemassvētku tirgus

25. novembrī sāks strādāt Nirnbergas Kristus bērniņa gadatirgus – Vācijas slavenākais Ziemassvētku tirdziņš, kurš būs atvērts līdz pat Ziemassvētku vakaram. Ja dodaties uz to vai kādu citu no neskaitāmajiem tirgiem, kas līdz ar pirmo Adventi ver durvis vai katrā Vācijas pilsētā, iesakām nogaršot vairākas raksturīgas delikateses!

Nirnberga noteikti ir piparkūku galvaspilsēta! Smaržīgie cepumi ir neatņemama tirdziņu sastāvdaļa. Atcerieties, ka piparkūku vēsture mērāma vismaz sešu gadsimtu garumā. Medus, mandeles, pipari, ingvers, kanēlis un citas garšvielas veido neatkārtojamu garšas un smaržas buķeti. Ik gadu Nirnbergā vien tiek izcepti 70 miljoni piparkūku.

Tradicionāls Ziemassvētku tirgus ciemakukulis ir žāvēto augļu maize jeb Hutzelbrot, kas bagātīgi pildīta ar žāvētām plūmēm, bumbieriem, rozīnēm, mandelēm un lazdu riekstiem.

Atcerieties par Nirnbergas cepamdesām! Kaut kad apnīk pat visizmeklētākie našķi, un tad ir pienācis laiks kārtīgai cūkgaļas desiņai ar majorānu. Starp citu, tās recepte pirmo reizi aprakstīta jau 1497. gadā.

Ja piezadzies ziemas aukstums un no staigāšanas gar tirgus būdām nosalušas kājas, sasildīties palīdzēs karstvīna krūze. Nirnbergā to nereti gatavo, vīnam pievienojot melleņu sulu un garšvielas, bet bērniem varat piedāvāt bezalkoholisko variantu. Katru gadu karstvīns tiek tirgots atšķirīgās krūzītēs. Pircējs, maksājot par dzērienu, samaksā arī drošības naudu, ko iespējams atgūt, atdodot izdzerto krūzīti. Kā ziņo Ziemassvētku tirdziņu organizētāji, apmēram 80 procenti krūzīšu kļūst par suvenīriem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 22.05.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 Krēta. Karstais piedāvājums  Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 269 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.22745895sec.