Ko apskatīt Dienvidāfrikā - iesaka tūrisma aģentūra Lattur

Johannesburga

Johannesburga tika dibināta 1886. gadā, Nguni valodā tās nosaukums ir Igoli – zelta pilsēta. Braucot cauri modernajai lielpilsētai, var ieraudzīt gleznainus zeltainus pakalnus – tie ir zelta šahtu raktuvju atmetumi. Pilsēta ir radusies uz kalnu grēdas, pateicoties ārkārtīgi bagātajām zelta atradnēm, un attīstās kā lielākais lietišķais centrs Dienvidāfrikā.

Debesskrāpji, eleganti firmas veikali, lieliskas viesnīcas, restorāni, milzīgi tirdzniecības centri, aromātiski indiešu bazāri, klusas un ēnainas piepilsētas – tāda ir Johannesburga. Pilsēta atrodas 1828 metru augstumā virs jūras līmeņa. Šeit ir lielisks paradīzes cienīgs klimats – zilas debesis bez mākoņiem visu ziemu, īsas lietusgāzes ar negaisiem vasarā, kas atsvaidzina dārzus un pilsētas ielas. Johannesburgā mēs iesakām izvēlēties viesnīcas: Мelrose Arch 5*, Мichelangelo 5*, Plazzo 5*, Sandton Sun & Towers 5*, Holiday Inn Crown Plaza 4*, Protea Hotel Balalaika 4*, Holiday Garden Court 3*, Мisty Hills 3*.

Sansitija

Sansitija ir pasakaina pilsēta sena vulkāna centrā, zaļa oāze, kur, pateicoties talantīgu arhitektu, celtnieku, mākslinieku un dārznieku darbam, radīti kalni, ezeri, meži, lieliskas viesnīcas un elpu aizraujošas ūdens atrakcijas. Sansitija piedāvā plašas izklaides iespējas: kazino, spēļu automāti, peldes Viļņu Ielejā. Viļņu Ieleja ir viens no lielākajiem akvaparkiem pasaulē, ar ūdens atrakcijām, šeit uzcelts baseins ar viļņiem, kuru augstums sasniedz 1,8 metrus un ātrums – 35 km/stundā, pludmale ar kvarca smiltīm, mākslīgais ūdenskritums. Jūs varēsiet pastaigāties pa Laika Tiltu, uz kura reizi stundā tiek imitēta zemestrīce, apmeklēt „Fantāzijas Džungļu dārzus”, kas plešas 25 hektāru platībā, aplūkot 1 600 000 dažādus augus – kokus, krūmus, ziedus, 3200 sugu augus, no kuriem vairāk nekā puse aug tikai Dienvidāfrikā. Orhideju ziedēšanas periodā apmeklētāju acis priecē 10 tūkstoši šo pārsteidzošo ziedu sugu. Dārzā ir 20 ūdenskritumi un divi ezeri. Izjādes, ūdensslēpju, vindsērfinga, ūdens skuteru cienītāji var atrast sev nodarbi pēc savas gaumes. Iesakām viesnīcas: The Palace of the Lost City 5*, Cascades Hotel 5*, Sun City Hotel 4*.

Keiptauna

Rietumu Keipas province tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām vietām pasaulē. Šeit ir maigs Vidusjūras klimats, pludmales ar sniegbaltām smiltīm, kūrorti, daudzveidīga dzīvnieku un augu valsts, smaragdzaļi vīnogulāji, pārsteidzošas kalnu grēdas, bezgalīgs okeāna viļņu ritms, lieliski apstākļi makšķerēšanai – tas viss un vēl daudz kas cits pievilina šurp lielu skaitu tūristu no visas pasaules. Par Keiptaunas dibināšanas datumu var uzskatīt dāņu apmetni Galda līcī jūras braucēja Jana Van Rībeka vadībā 1652. gadā. Pirmajā laikā pēc pilsētas dibināšanas jūrnieki nosauca šo apmetni par „Visu jūru tavernu”. Keiptaunai arī šodien ir ļoti viesmīlīgas pilsētas reputācija. Šī pilsēta Majestātiskā Galda Kalna fonā ar pilnām tiesībām tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām pilsētām pasaulē. Šeit valda harmonisks arhitektūras stilu sajaukums, kur starp augstām ofisu ēkām atrodas Viktorijas perioda mājas un savrupmājas. Keiptaunā mēs iesakām izvēlēties sekojošas viesnīcas: The Table Bay hotel 5*, Cullinnan Hotel Waterfront 4*, Protea Hotel Dolphin Beach 4*, The Commodore 4*, The Portswood 4*, Holiday Inn Garden Court 3*.

Zambija un Viktorijas ūdenskritums

Viktorijas ūdenskritums – viens no septiņiem dabiskajiem pasaules brīnumiem, tika iekļauts UNESCO „Vispasaules mantojuma” vietu sarakstā. Milzīgās Āfrikas upes Zambezi ūdeņi, krītot no 100 metru augstuma, rada spēcīgu ūdenskritumu, kura dārdi dzirdami vairāku desmitu kilometru attālumā. Jebkurā gadalaikā, gan sausuma, gan lietus sezonā virs ūdenskrituma redzams milzīgs ūdens putekļu mākonis, kas līdzinās dūmiem, tāpēc vietējo cilšu valodā ūdenskrituma nosaukums ir „Мosi O-Tunia”, - tas nozīmē „Dārdošie dūmi”. Pirms 200 miljoniem gadu zeme pārcieta ģeoloģiskās kataklizmas, veidojās kontinenti, notika horizontālas un vertikālas zemes garozas nobīdes. Spēcīga vertikālā nobīde notika Centrālāfrikas rajonā, kura rezultātā izveidojās divas varenas upes; viena no tām – Zambezi – tek uz dienvidiem, bet otra – Limpopo – tek uz austrumiem, Indijas okeāna virzienā. Tālāko erozijas procesu rezultātā, kas turpinās līdz šai dienai, Zambezi upe ir izskalojusi 110 km garu aizu. Pavadot laiku pie ūdenskrituma, Jūs varēsiet doties aizraujošās ekskursijās: brauciens pa kalnu upēm kanoe vai ar gumijas plostu, brauciens tvaikonī pa Zambezi saulrietā, lidojums ar helikopteru virs ūdenskrituma, doties izjādē ziloņa mugurā, safari džipos pa nacionālo parku, izjādē ar zirgiem un daudzās citās. Ieteicamās viesnīcas Zambijā: The Royal Livingstone 5*, Zambezi Sun 3*.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03074503sec.